香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: pangbus
打印 上一主題 下一主題

新來跑手報到

升級   70.53%

該用戶從未簽到

hihi cu83師兄, 你都係在跑馬地練習, 如果我去個晚就睇下你係唔係度先
無問題, 我會留意下 ^^

升級   70.53%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 2009-8-8 13:12 發表

For your information, the outer ring is about 1400m, whereas the inner ring is about 1060m.
4 Outer ring + 1 Inner ring means you have ran for about 6.7K that day.

thanks cu83 c hing提供資料, 希望我會越跑越長....^^

升級   28%

該用戶從未簽到

Pangbus兄, 尋日早上(9/23)係中環MTR 同亮兄交收網衫 果位係唔係你?

我都有報NB 15K, 另外海怡都有其他師兄都有報, 睇吓你有無興趣一齊交流下 ??

升級   0%

該用戶從未簽到

(補祝)歡迎Pangbus師兄加入長跑網大家庭,
小弟港島東人,
高興認識你,
長跑長友啊!

升級   70.53%

該用戶從未簽到

原帖由 Turalyon 於 2009-9-24 18:12 發表
Pangbus兄, 尋日早上(9/23)係中環MTR 同亮兄交收網衫 果位係唔係你?

我都有報NB 15K, 另外海怡都有其他師兄都有報, 睇吓你有無興趣一齊交流下 ??

hihi Turalyon兄, 係呀, 0個個係我呀, nice to meet u!!

好呀, 無問題

升級   70.53%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-9-25 07:33 發表
(補祝)歡迎Pangbus師兄加入長跑網大家庭,
小弟港島東人,
高興認識你,
長跑長友啊!

亮師兄, 我都係呀, 好高興認識你

升級   28%

該用戶從未簽到

原帖由 pangbus 於 2009-9-29 12:58 發表

hihi Turalyon兄, 係呀, 0個個係我呀, nice to meet u!!

好呀, 無問題

Nice to meet u

其實我每個星期日早上, 都會同一班住海怡嘅跑友(4-5個)
跑一次來回海怡/南灣長課, 大概17k,

而weekday, 我就多數自己晚上跑, 時間唔定, 因為要就返放工
時間....一星期跑4晚到......有時跑去華貴來回, 有時海旁長堤來回

仲有5個星期就NB 15K.....你呢? 夾返時間一齊跑...

升級   70.53%

該用戶從未簽到

原帖由 Turalyon 於 2009-9-29 14:09 發表

Nice to meet u

其實我每個星期日早上, 都會同一班住海怡嘅跑友(4-5個)
跑一次來回海怡/南灣長課, 大概17k,

而weekday, 我就多數自己晚上跑, 時間唔定, 因為要就返放工
時間....一星期跑4晚到. ...

師兄好厲害呀, 我好少練到咁長, 我試過由我屋企大橋燈位上南風道頂再回大橋(我諗有10k的)(有時會去埋寶雲道2-3k點返轉頭), 我想問下海怡去南灣個路線是怎樣架, 因為我只知道最遠可去到淺水灣的..^^
我現在一有時間, 就一星期跑三日, 平日就落街跑45mins-1hr, 其中一次會同朋友仔一齊跑, 而星期六or日有時間走跑轉南風道的....
我都想練下一轉長課, 但唔知應唔應付得黎...

升級   28%

該用戶從未簽到

原帖由 pangbus 於 2009-10-1 00:55 發表

師兄好厲害呀, 我好少練到咁長, 我試過由我屋企大橋燈位上南風道頂再回大橋(我諗有10k的)(有時會去埋寶雲道2-3k點返轉頭), 我想問下海怡去南灣個路線是怎樣架, 因為我只知道最遠可去到淺水灣的..^^
我現在一有時 ...

由海怡去南灣, 我通常嘅路線係:
-----------------------------------------------------------
海怡出發 --> 鴨脷洲橋 --> 香葉道 --> 海洋公園迴旋處 -->
香島道(經海洋公園停車場出) --> 深水灣 -->
麗海堤岸路 --> 海灘道 -->淺水灣 --> 南灣道 --> 南灣
-----------------------------------------------------------

海怡來回淺水灣一轉都有13k, 如果去埋南灣來回就多4k..
睇你平時都有跑開10-13K長課
反正 11/8 都參加咗 NB 15K, 而家慢慢跑返1,2轉17K 差唔多..操吓D耐力,

我PM 咗我MOBILE NUMBER 比你,
有興趣同埋其他師兄一齊跑可以CALL 我

升級   70.53%

該用戶從未簽到

原帖由 Turalyon 於 2009-10-2 12:01 發表

由海怡去南灣, 我通常嘅路線係:
海怡出發 --> 鴨脷洲橋 --> 香葉道 --> 海洋公園迴旋處 -->
香島道(經海洋公園停車場出) --> 深水 ...

thankyou 師兄提供資料, 我已經save左你個tel no.