香港長跑網  - 長跑長友

樓主: hychong

《四十二公里的風光》

升級   45.6%

該用戶從未簽到

Alan, sorry that I got sick this morning. Then cannot join the race and collect the book. What will be the next collection time and place.

Sorry about that. . . .

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

明早08:00及明晚18:30我可以在鑽石山港鐵站交收,
    19:00再到斧山運動場跑步!
    要取書的請PM留意或直接電聯我!

升級   100%

擦汗

港島區"亮哥"有書,
    相熟的可以找佢攞書!

升級   0%

該用戶從未簽到

港島區既網友,無論有無預訂,都可搵我攞書,照舊七折,每本$57,可地鐵交收。手快有! PM我吧!

升級   45.6%

該用戶從未簽到

Thanks for "亮哥"

升級   0%

該用戶從未簽到

不用客氣!
    好高與見到你又傾一大輪偈,諗下杭州馬拉松丫,西湖風景好靚架!
    http://www.hangzhou-marathon.com/

升級   67.67%

該用戶從未簽到

謝謝大家,希望覺得好看!

除了愛爾蘭毅行者,我今年還會去至少兩個比賽,九月法國的武鐸MEDOC馬拉松,及十月中土耳其的伊斯坦堡歐亞馬拉松,兩個都是有些綽頭的比賽。

若再湊夠七,八個新的外國比賽,出版社又想添食,第一本反應又不算差,應該不用等十年八載,又可以再寫多一本書。

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟買了六本,送給家人,讓他們瞭解跑馬拉松的魔力,咁就唔使問小弟點解跑極都拿不到獎都仲咁鍾意跑馬拉松。
    本書好多圖片,內容描寫細緻生動有趣,令人好有同感!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-8-18 00:01 發表
    小弟買了六本,送給家人,讓他們瞭解跑馬拉松的魔力,咁就唔使問小弟點解跑極都拿不到獎都仲咁鍾意跑馬拉松。
    本書好多圖片,內容描寫細緻生動有趣,令人好有同感!

亮哥, 年年渣打都有獎俾你....不過係一早俾佐你...跑唔跑都有

升級   67.67%

該用戶從未簽到

謝謝大家,特別要多謝亮哥。希望下年,渣打可以回復常理,跑完先有獎牌囉!

原本愛爾蘭毅行者外,也沒有安排其他比賽。前兩日收到CUP老編通知,月刊專欄暫停一月後,九月起由一版變兩版。

還以為,可以暫時休息不用寫欄了。現在又要臨急臨忘找比賽,找彈藥寫專欄,所以又要繼續找比賽參加、採訪。

若大家日後去了好的、新的外國比賽、有好的照片,說不定可以幫手客串雜誌專欄,我便可以輕鬆一點,及多些新觀點。一年去十個馬拉松,即使不跑也是吃力。我想老編不會介意?

還為以十年八載後,有多些想法,才有機會再。但若果真係可以令香港比賽改善,香港有更好的比賽,那就要努力寫下去了。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-8-18 00:47 發表

亮哥, 年年渣打都有獎俾你....不過係一早俾佐你...跑唔跑都有  

呢d獎牌年中都拿唔少,不過有盃果d獎就無乜機會啦! 所以好難同佢地解釋,佢地成日問咁辛苦無獎攞為乜?所以真係要多謝莊師兄的書,送俾佢地,等佢地感受吓跑馬拉松既喜悅同魔力。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hychong 於 2009-8-18 04:56 發表
    謝謝大家,特別要多謝亮哥。希望下年,渣打可以回復常理,跑完先有獎牌囉!

原本愛爾蘭毅行者外,也沒有安排其他比賽。前兩日收到CUP老編通知,月刊專欄暫停一月後,九月起由一版變兩版。

還以為,可以暫時休息 ...

唔使多謝我呀! 係我多謝閣下寫本咁好嘅書就真呢!  我慳番好多唇舌,以後去跑馬拉松方便多了。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-8-18 09:59 發表
    亮哥,可否幫小弟留一本,下次你地操毅行,若小弟唔到,我投大西北友交收好了!

無問題! 已留一本給閣下。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

擦汗

星期四08:00九龍塘站可以交收!

升級   20.75%

該用戶從未簽到

皇上,請問下周一晚上七時半可否在斧山道運動場交收?

升級   100%

擦汗

原帖由 囧山比 於 2009-8-19 16:09 發表
    皇上,請問下周一晚上七時半可否在斧山道運動場交收?

暫定星期一19:30斧山道運動場,
    有變再CALL啦!

升級   97%

該用戶從未簽到

師兄,今日剛行過書局買咗一本嚟睇,
    睇了一半,寫得好好,
    加油!師兄再會多寫另一本嗎?

升級   67.67%

該用戶從未簽到

Peter君,謝謝囉!後本仲好睇,哈哈!

上年真係好攰,跑咁多比賽、寫埋書,真係要休息一下,專欄也暫停一會。當時覺得應該十年八年,才可以寫第二本書。而家,老編同我講,要由一版加至兩版。結果,繼續無得休息,要繼續搵比賽,無得停。

哈,如果第一本書無搞到出版社蝕錢破產。搜羅多七、八個新奇特別的外國比賽,可能又有第二本書了,但都係一兩年後的事了。

只有回到校園時,才有閒情時間一年跑六個了。