香港長跑網  - 長跑長友

樓主: hychong

《四十二公里的風光》

升級   67.67%

該用戶從未簽到

謝謝!

由香港去Tromso,的確山長水遠,去到記住玩多幾日,玩埋北歐,咁先抵返張機票。挪威的外島真係超靚(但要撞啱好天氣)...

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 hychong 於 2010-8-20 23:57 發表
    謝謝!

由香港去Tromso,的確山長水遠,去到記住玩多幾日,玩埋北歐,咁先抵返張機票。挪威的外島真係超靚(但要撞啱好天氣)...
    Chong ching , 夏季Tromso  o既日照時間咁短,有冇機會睇到極光架?

升級   67.67%

該用戶從未簽到

冬天先有北極光,夏天無天黑,有都睇唔到。

冬天有北極光半馬,但無全馬囉。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

聽天文人說
    2012年開始太陽活躍週期
    去北極看極光
    計劃定這2年去看就正了

Kin in Running

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 16 天

Overseas Planning!!!!

Need to plan in Advance for overseas trip!!!!
    Let me plan plan 2011!!

升級   67.67%

該用戶從未簽到

各位想參加的朋友:

Tromso床位極少,誇張些講,係要book左酒店先好報名!每年都有人因無酒店,放棄唔參加!

如果有至少五個人,Tromso Camping係最平最抵的選擇!

如果好多人參加,我同Nils單聲,叫佢開記者會時,特別鳴謝下香港跑友啦!haha

升級   96.75%

該用戶從未簽到

Midnight Sun Marathon 2011 (25th June)

經已報咗2011年6月嘅賽事,亦訂咗Tromso Camping嘅屋。有興趣嘅師兄師姐快D訂Tromso Camping嘅屋,大嘅屋又有獨立洗手間嘅所餘無幾呀!

另莊師兄有無其他注意嘅事項呀?

升級   67.67%

該用戶從未簽到

挪威天氣唔穩定,希望唔好落雨。香港人一般唔慣寒冷天氣跑,記住笠返個垃圾袋保暖,如果你驚凍,建議長袖兼戴手套,海邊幾大風,一停就凍死你。

升級   40.53%

該用戶從未簽到

係元郎三聯比我買到最後一本, 好書!!!

升級   67.67%

該用戶從未簽到

Calvinlo君:

謝謝支持!多賣一本,減少一份傷害地球的罪孽了...

升級   66.33%

該用戶從未簽到

係圖書館借左番黎睇, 好睇
    大個之後都好想去下唔同地方見下世面......

升級   67.67%

該用戶從未簽到

係架,你實有機會。查實我都係到26歲,先第一次離開大中華區,看中文世界以外的地方...

升級   13.67%

該用戶從未簽到

我都係 library 借左來睇, 發覺我同你d跑步理念都好相似!!!
    有機會都想試下外地ge比賽!!!

升級   96.75%

該用戶從未簽到

原帖由 hychong 於 2010-11-25 02:11 發表
    挪威天氣唔穩定,希望唔好落雨。香港人一般唔慣寒冷天氣跑,記住笠返個垃圾袋保暖,如果你驚凍,建議長袖兼戴手套,海邊幾大風,一停就凍死你。

感謝師兄提點,好彩我D狗毛都幾厚吓! 今年跑完勁熱嘅《北海道馬拉松》,出年試試勁凍嘅都好吖。剛收到報名通知,暫時得我一個香港人報名跑全馬。

升級   40%

該用戶從未簽到

help ! 有冇師兄師姐話我知將軍澳跑到沙田大會堂有多遠呀?

help ! 有冇師兄師姐話我知將軍澳跑到沙田大會堂有多遠呀?

升級   79%

開心
  • 簽到天數: 8 天

我剛剛都係圖書館預約睇這本書∼ 

原來長跑網有位師兄咁強勁. 
    出書分享周遊列國跑馬拉松 .
    好似高木直子般. 
    都將事情畫下.
    令人回味及羨慕∼

升級   59.47%

難過
  • 簽到天數: 1 天