香港長跑網  - 長跑長友

樓主: shogikin
打印 上一主題 下一主題

夜跑荃灣西 - 祝各位青公跑友, 渣馬成功, 備戰中, 歡迎出post約跑

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

出席者:
    1. Kin
    2. WAY_LEUNG
    4. laputa99
    5. 艾莉絲.韋 (盡趕...)
    6. jc8866

有無人唔識路去? MTR青衣城內有指示的
    跑完有甚麼好食? 有無街坊介紹下

Kin in Running

升級   0%

該用戶從未簽到

唔好意思呀kinkin, 我係下星期先黎, 唔係聽日喔~

升級   0%

該用戶從未簽到

堅堅:
    我都要備戰中興呀, 呢兩日會操多課, 仲諗堅聽日跟你跑好定係星期五跟泰基跑, 諗多晚聽朝話你知~

升級   100%

開心

來啦來啦
    星期日一早早早早就跑喇
    星期五晚先操就太遲啦

星期五,六我只會做食,ZZZZ+拉下根

Kin in Runing

升級   92.05%

開心
  • 簽到天數: 12 天

原帖由 shogikin 於 2009-8-12 13:40 發表

有無人唔識路去? MTR青衣城內有指示的
    跑完有甚麼好食? 有無街坊介紹下

明天晚上有事來不到,大家加油!
    預祝星期日參加比賽的跑友取得佳績!
    可考慮以下的地方開飯:
    (1)青衣城 (有:大家樂Pizza Hut、扒王之王、意粉屋味千拉麵)       [url]http://www.maritimesquare.com/chi/dining.asp [/url]

(2) 新生餐廳:
    青衣運動場旁邊的青衣游泳池地下(出運動場正門後向青衣城方向行,在游泳池入口附近。餐廳9:30pm last order10:00pm Closed)

http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=21960

(3) 翠怡商場(有:太興燒味、大快活等)

出運動場則門後向右方(翠怡花園)

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

原帖由 Harvey 於 2009-8-12 20:51 發表

明天晚上有事來不到,大家加油!
    預祝星期日參加比賽的跑友取得佳績!
    可考慮以下的地方開飯:
    (1)青衣城 (有:大家樂、Pizza Hut、扒王之王、意粉屋、味千拉麵等)       http://www.maritimesquare.com/chi ...

多謝Harvey兄資料, 請問太興收幾點?

升級   92.05%

開心
  • 簽到天數: 12 天

原帖由 laputa99 於 2009-8-13 00:01 發表

多謝Harvey兄資料, 請問太興收幾點?

Hi Laputa 兄:
    太興應該收11:00pm。如果你們去太興,不要從運動場的正門出去。留意運動場有一側門通往海濱公園的,從側門行去翠怡商場近好多的。

升級   100%

開心

夜跑荃灣3之改跑::青衣::運動場(13/8星期四) 後記

出席: Kin, 大圍, way, 城城, Iris
    食飯: 一粥麪  宵夜

昨晚跑得好開心
    多謝各位陪我等跑

升級   100%

開心

網友約跑--夜跑荃灣4++深井(20/8星期四) posted#151

日期 : 20/8 星期四
    地點:荃灣西,荃灣公園網球場
    時間:7:10 集合   7:25pm 開始跑
    路程 : 荃灣西 ++ -> 深井 -> 荃灣西  約14公里

要存物可以借LOCKER, ***借LOCKER需時***請早到準備熱身

報名 :
    1. Kin
    2. Way
    3. laputa99
    4. Iris
    5. JC8866
    6. 大圍 (may be)

7.

警告及聲明
    1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑55-70分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
    2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
    3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
    4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
    5. 參加者的個人保險須自行負責。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2009-8-14 12:23 發表
    網友約跑--夜跑荃灣4++深井(20/8星期四) posted#151

路程 : 荃灣西 ++ -> 深井 -> 荃灣西  約14公里

要存物可以借LOCKE ...

約跑資料已加入約跑區!

請支持長跑長友毅行團隊

長跑長友A隊#0764
    長跑長友B隊 #0791
    長跑長友C隊#0584

多多益善,小小無拘,網上捐款,見面捐款,無任歡迎!
    樂施會及眾位毅行者會感激各位的支持!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2009-8-14 10:27 發表
    夜跑荃灣3之改跑::青衣::運動場(13/8星期四) 後記

出席: Kin, 大圍, way, 城城, Iris
    食飯: 一粥麪  宵夜

昨晚跑得好開心
    多謝各位陪我等跑

宵夜唔係咁啱我食, 不過都好開心~
    琴晚唔記得攞把姐, 今朝落大兩冇姐用....
    堅堅: 星期日個比賽盡力跑呀, 睇下你張過期餐單掂唔掂先~

升級   0%

該用戶從未簽到

要存物可以借LOCKER, ***借LOCKER需時***請早到準備熱身

報名 :
    1. Kin
    2. Way
    3. laputa99
    4. Iris
    5. JC8866
    7.
    8.
    9. 狗哥 (霸個靚位先 )

升級   65.55%

該用戶從未簽到

報名 :
    1. Kin
    2. Way
    3. laputa99
    4. Iris
    5. JC8866
    7. 肥脾
    8.
    9. 狗哥 (霸個靚位先 )

升級   0%

該用戶從未簽到

嘩~~~~~ 效率超高喎, 仲自動報埋名添, 真係唔該晒  ^^
    我6:00放工, 如果由紅磡黎, 請問應該搭咩最快到呢?
    (因我唔知荃灣公園網球場係邊, 驚7:10趕唔切遲到就唔好意思啦)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-8-14 17:01 發表
    嘩~~~~~ 效率超高喎, 仲自動報埋名添, 真係唔該晒  ^^
    (因我唔知荃灣公園網球場係邊, 驚7:10趕唔切遲到就唔好意思啦)

JC你如果係紅磡廣場附近,可以搭荃紅小巴"川龍街"果個小巴,係"粥鋪"見圖有站上(但收工時間都幾多人搭)

升級   100%

開心

回復 156# 的帖子

JC ching,

早d來啦,早來才有得跑++
    今次有新搞作
    荃灣西 ++ -> 深井 -> 荃灣西
    ++ : 代表跑去海濱花園,再折返荃灣西,才出深井

一般我們會分2批,有D早跑先
    我等遲來的,可以直出深井

升級   0%

該用戶從未簽到

唔該晒狗哥提供路線, 等我度一度, 唔明再問你  ^^

KinKin, 咁係跑 ++ 有14K, 定係唔 ++ 都已經14K 架?
    (因要考慮揹唔揹水, 唔該晒)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-8-14 17:41 發表
    唔該晒狗哥提供路線, 等我度一度, 唔明再問你  ^^

KinKin, 咁係跑 ++ 有14K, 定係唔 ++ 都已經14K 架?
    (因要考慮揹唔揹水, 唔該晒)

客氣,可能下次到我打攪要TKO路線

++先有14k
    應該唔駛太擔心補水問題,因去到深井有7-11(約6-7k),先掉頭折返咁計12-14k

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 狗哥 於 2009-8-14 18:00 發表

客氣,可能下次到我打攪要TKO路線

++先有14k
    應該唔駛太擔心補水問題,因去到深井有7-11(約6-7k),先掉頭折返咁計12-14k

收到, 唔該晒  ^^

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 jc8866 於 2009-8-14 17:01 發表

ching,
    西鐵線係16/8開始伸延至紅磡火車站為總站,
    你可以係紅磡火車站塔西鐵直達荃灣西站下車,再步行幾分鐘到荃灣公園便可以了!!