香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Alfred
打印 上一主題 下一主題

超越挑戰三項鐵人賽 (本網為賽事支持機構, 歡迎大家熱烈報名, 另誠邀拍攝義工)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

想玩三鐵好奈喇~但係仲未敢行出第一步
只因唔識踩水, 要係深水區等開賽個時唔知點算~~ >.<"
可能夾人玩混合接力啦^^

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

遲D起步
    唔落水住
    按住跳板

Kin in Running

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-8-12 11:53 發表
    各位身高六尺的師兄有好消息,小弟昨日去了元朗nb 場到發現在一件nb 全身一件過的三鉄戰衣,只係售$69,小弟即刻入咗件(當詠蛼都好吖)但只有xl  同xxl,如有興趣請自便!

我都買左件女裝...原價 $390, now $59 咋!! 抵到呢

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2009-8-14 11:18 發表

遲D起步
    唔落水住
    按住跳板

Kin in Running

kin kin, 5 work 架 , 通常下水位置距離 start 位都有一段距離 ,
    只因為 5 想踩水而等 start 先落水 , 分分慢人地 5 分鐘以上 ,
    一般深水起步 , 最多踩 1-2 分鍾水度 , 再 5 係抆住單木舟借下力

升級   66.67%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-8-14 16:12 發表

kin kin, 5 work 架 , 通常下水位置距離 start 位都有一段距離 ,
    只因為 5 想踩水而等 start 先落水 , 分分慢人地 5 分鐘以上 ,
    一般深水起步 , 最多踩 1-2 分鍾水度 , 再 5 係抆住單木舟借下力

攬住個buoy 一陣都得

升級   0%

該用戶從未簽到

各位初次玩3鐵師兄師姐請留意:

已聯絡租單車及頭盔公司並取得共識,而該公司曾多次協助鐵人賽單車租賃事項,經驗豐富。並且會負責來回運送單車及頭盔,免却各位為租單車而煩惱。當然租車數量不致少於三兩部啦!要賠本嘛!

負責人表示,希望各位師兄師姐能夠預先熟習所租單車性能,比賽前到該公司揀車及試車,並預訂以便比賽當日用。

另小弟想安排各位師兄師姐於比賽前,5/9(SAT)全日或13/9(SUN)上午 兩日是但一日去該單車公司租車及試車。試車(要付費的)當日我哋可以一齊踩單車去比賽塲地玩吓!

此帖只為網友提供方便,網友與單車公司之交易概與本網無關。

如各位需要租單車及頭盔,請以本網的智能報名系統報名,小弟會pm租車價錢及公司名稱給與各位師兄師姐。

1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 RowerBee 於 2009-8-14 10:40 發表
    想玩三鐵好奈喇~但係仲未敢行出第一步
    只因唔識踩水, 要係深水區等開賽個時唔知點算~~ >.

踩水其實唔係咁可怖,試下o係泳池練下背蛙(即係仰天游蛙式,唔用手),就已經可以做到踩水效果

升級   100%

該用戶從未簽到

已聯絡租單車及頭盔公司並取得共識,而該公司曾多次協助鐵人賽單車租賃事項,經驗豐富。並且會負責來回運送單車及頭盔,免却各位為租單車而煩惱。當然租車數量不致少於三兩部啦!要賠本嘛!

負責人表示,希望各位師兄師姐能夠預先熟習所租單車性能,比賽前到該公司揀車及試車,並預訂以便比賽當日用。

另小弟想安排各位師兄師姐於比賽前,5/9(SAT)全日或13/9(SUN)上午 兩日是但一日去該單車公司租車及試車。試車(要付費的)當日我哋可以一齊踩單車去比賽塲地玩吓!

如各位需要租單車及頭盔,請以本網的智能報名系統報名,小弟會pm租車價錢及公司名稱給與各位師兄師姐。

1. rockiec
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.

謝謝 alfred ching 安排... 係咪是但一日去揀車都可以? 究竟邊日去場地試車呢? 好似同一日做晒兩樣野慳時間啲...

升級   65.79%

無聊
  • 簽到天數: 1 天

1. rockiec
    2. frankie28 (小弟自己有頭盔, 可唔可以淨租車?)
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.

謝謝 alfred ching 安排...

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

1. rockiec
    2. frankie28 (小弟自己有頭盔, 可唔可以淨租車?)
    3. Kin (不用試車了,要多D練水)
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.

謝謝 alfred ching 安排...

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 Alfred 於 2009-8-14 18:58 發表

已聯絡租單車及頭盔公司並取得共識,而該公司曾多次協助鐵人賽單車租賃事項,經驗豐富。並且會負責來回運送單車及頭盔,免却各位為租單車而煩惱。當然租車數量不致少於三兩 ...

辛苦晒!

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 149# 150# 的帖子

rockiec兄: 因為小弟返輪班工作,所以只係揀一日去揀車同練車。
    frankie28兄 : 可以。
    kin kin :你揀mb定rb?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 15/8/2009 10:07 發表

已聯絡租單車及頭盔公司並取得共識,而該公司曾多次協助鐵人賽單車租賃事項,經驗豐富。並且會負責來回運送單車及頭盔,免却各位為租單車而煩惱。當然租車數量不致少於三兩 ...
    +

堅堅,

揀車練車嗰日你咪玩兩項囉!即游水後再同我哋去踩車。

升級   26.6%

該用戶從未簽到

回復 152# 的帖子

我有興趣o既, 不過,我自己有架mountain bike!!唔知好唔好踩去比賽~因為我都係第一次玩~ 我可唔可以遲d覆租唔租呢~ thanks

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vivianip 於 15/8/2009 17:53 發表
    我有興趣o既, 不過,我自己有架mountain bike!!唔知好唔好踩去比賽~因為我都係第一次玩~ 我可唔可以遲d覆租唔租呢~ thanks

可以,直至我哋到揀車日都得。

升級   64.74%

該用戶從未簽到

請問試車及當日租車,費用分別怎樣呢,謝

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 bunnywong 於 16/8/2009 23:25 發表
    請問試車及當日租車,費用分別怎樣呢,謝

bunny ching, 已PM閣下

升級   26.6%

該用戶從未簽到

回復 156# 的帖子

thanks

升級   98.8%

該用戶從未簽到

報左cat. A   

升級   38.67%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2009-8-15 10:07 發表

hi CHing, 可否PM租單車及頭盔公司? 小弟都想玩依個比賽, 而家只煩緊租車問題... Thanks