香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: econecon
打印 上一主題 下一主題

請問各位點洗跑衫跑褲

升級   92.85%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-7-31 20:23 發表

洗衫的確咁多學問。。。 不過我都係是旦掟落洗衣幾洗就算
D衫都係幾十�百幾蚊件。。。。。藉2�3年換件新.手洗有D誇張.
成日跑步,叫我手洗,不如花D時間跑多個圈.......

Not really, 30 minutes of soaking then 3 minutes of washing and rinsing, that's all.  I have been doing it for many many years.  On the other hand, I wash my running shoes in the washing machine though.

升級   92.85%

該用戶從未簽到

原帖由 SKY 於 2009-7-31 09:42 發表
聽說如果落柔弱劑,會塞住快乾料既纖維中間細到我地肉眼見唔到既窿窿,透氣功能會差一截....j

Exactly !!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Turalyon 於 2009-8-1 09:40 發表

跑比賽有衫送, hkmp d 衫唔錯,再加埋渣打d衫 , 跑埋跑埋都唔少衫
差唔多日日都跑, 唔埋得咁多~~

咁又係, 不過我未參加過比賽呀 渣打果件好似係短袖, 著過背心唔知點解覺得短袖好唔舒服跑步既話

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 lvrunner 於 2009-8-1 12:36 發表

Not really, 30 minutes of soaking then 3 minutes of washing and rinsing, that's all.  I have been doing it for many many years.  On the other hand, I wash my running shoes in the washing machine tho ...

點樣用洗衣機洗鞋...?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-8-1 12:44 發表

小弟跑衫,跑褲等都是用手洗,再用機洗,的確可以減到部份汗味。

可惜屋企人用柔順劑, 無得用機

升級   16.67%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-8-1 15:22 發表

咁又係, 不過我未參加過比賽呀 渣打果件好似係短袖, 著過背心唔知點解覺得短袖好唔舒服跑步既話

裸體跑之後覺得著乜衫都好熱

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 CharlesAF 於 2009-8-1 17:31 發表

裸體跑之後覺得著乜衫都好熱

裸體都ok, 我都係係屋企附近跑咋嘛, 不過我唔大隻, 費事影響市容啦

不過買短袖有好處,可以平時著出街都好睇, 但係著背心好似唔係咁好睇平時著

升級   16.67%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-8-1 17:37 發表

裸體都ok, 我都係係屋企附近跑咋嘛, 不過我唔大隻, 費事影響市容啦

不過買短袖有好處,可以平時著出街都好睇, 但係著背心好似唔係咁好睇平時著

你即係話我啦

短袖跑衫仲可以去踢波打波, 啲料都幾好著架

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 CharlesAF 於 2009-8-1 19:36 發表

你即係話我啦

短袖跑衫仲可以去踢波打波, 啲料都幾好著架

而且價錢同跑衫背心差唔多添

黑色型仔呀, 不過... 跑步做運動黑色好熱... 唔夠白色咁好

升級   16.67%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-8-1 20:05 發表

而且價錢同跑衫背心差唔多添

黑色型仔呀, 不過... 跑步做運動黑色好熱... 唔夠白色咁好

不過黑色有個好處, 濕晒都唔怕變半透明

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 CharlesAF 於 2009-8-2 11:22 發表

不過黑色有個好處, 濕晒都唔怕變半透明

變半透明都冇所謂, 白色真係好易黃, 我而家件白色背心就黃啦開始, 用左都係1個月度

黑色真係型既不過