香港長跑網  - 長跑長友

樓主: awyh

2009北京國際馬拉松賽

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 awyh 於 2009-8-7 06:31 發表

請問你係邊版睇到終點係國家奧林匹克體育中心架?可唔可以Post條Link出黎呀?我搵唔到呀。

聽你咁講,鳥巢做終點呢回事,都係我懶醒說出來的。如果可以入鳥巢,俾多50元,有乜所謂丫。但問題我跑入鳥巢做終 ...

http://www.beijing-marathon.com/MessageShow.aspx?ItemID=21
九、马拉松比赛路线
起点:北京天安门广场;途经西城区、东城区、海淀区、朝阳区;终点:国家奥林匹克体育中心

師兄跑入鳥巢計唔到時喎,連完成既獎牌都拿唔到架。五小時內完成,在終點可拿獎牌、T恤及大毛巾。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 awyh 於 2009-8-7 06:31 發表

請問你係邊版睇到終點係國家奧林匹克體育中心架?可唔可以Post條Link出黎呀?我搵唔到呀。

聽你咁講,鳥巢做終點呢回事,都係我懶醒說出來的。如果可以入鳥巢,俾多50元,有乜所謂丫。但問題我跑入鳥巢做終 ...
如果係咁,今次去北京真係有D衝動,早知去杭州無咁嬲

咁師兄去唔去杭州跑?

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-8-7 09:35 發表

http://www.beijing-marathon.com/MessageShow.aspx?ItemID=21
九、马拉松比赛路线
起点:北京天安门广场;途经西城区、东城区、海淀 ...

咁當然啦,如果佢條賽道唔包鳥巢,我就梗係唔會跑入去啦。反正奧運之後都未去過北京,咁咪當睇下三年前的北京同今日有乜分別囉。

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-8-7 09:38 發表

咁師兄去唔去杭州跑?

唔去喇,都報左北京,邊有錢同假再去杭州跑,睇下點啦,可能下年去囉。

升級   100%

• 簽到天數: 4 天

我又發左兩次MAIL都仲未收到確認信= = 已經第5日

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 dreamusic 於 2009-8-7 14:42 發表
    我又發左兩次MAIL都仲未收到確認信= = 已經第5日

你要狂炸佢先識得覆你架,我之前幾乎早午晚都send,平均一日Send幾封,一開電腦就Send俾佢,煩到佢暈低為止。

升級   100%

• 簽到天數: 4 天

岩岩CHECK MAIL先收到確認信, 真係頂佢個肺, 想早D報名拎個前D既號碼,
    早知就去D跑步俱樂部報, 又唔使俾錢住
    拎野仲要去到奧體=.=

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 dreamusic 於 2009-8-7 19:44 發表
    岩岩CHECK MAIL先收到確認信, 真係頂佢個肺, 想早D報名拎個前D既號碼,
    早知就去D跑步俱樂部報, 又唔使俾錢住
    拎野仲要去到奧體=.=

係呀,自己報名拎野唔單止去到奧體仲要排大隊添。
    如果跟跑吧報,佢地會拿回酒店分發的,好方便啊!

升級   32.33%

該用戶從未簽到

報名同拿物資最好找內地朋友同你攪掂 ~

升級   2.67%

該用戶從未簽到

最尾2K係水立方同鳥巢旁邊經過,然後入側邊的奧林匹克體育中心為終點。
    攞號碼布非常麻煩,淨係找個度都有排揾,上到去排隊嚇死你。
    住就真係要住7日連鎖式酒店,140元左右,惦。

升級   13.2%

該用戶從未簽到

攞號碼布嗰到, 真係不知所謂

升級   66.32%

開心
  • 簽到天數: 7 天

有幾多人報左名阿? 我都想報.

升級   73.7%

該用戶從未簽到

登錄/註冊後可看大圖

終於出左條賽道!

升級   2.67%

該用戶從未簽到

條路年年都差不多,好跑,天氣清涼又爽,我2008年才跑完,無得頂。

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 華哥 於 2009-9-8 17:19 發表
    條路年年都差不多,好跑,天氣清涼又爽,我2008年才跑完,無得頂。

但係佢D安排好差,到而家都仲未講到時掂攞號碼布。真係唔知今次又要幾勞氣!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

原來今年北馬會同全運o既馬拉松賽&高校馬拉松賽一同比賽,全運8:00起步,北馬&高校馬拉松8:15起步

http://www.beijing-marathon.com/MessageShow.aspx?ItemID=69

升級   73.7%

該用戶從未簽到

到左喇,都幾凍,但係未至於話赤痛嗰種凍!

攪左成日,終於攞到號碼布喇,不過大會仍然係保持一貫作風──不提供扣針,好彩有長跑網的小禮物,如果唔係又呢咁Hea。

個Chips個樣零舍騎呢,硬係好似唔知點咁。

好攰呀,睇埋其他Post,就要休息了,有機會就再同大家分享啦!

升級   100%

奮鬥

Andrew兄, 加油

升級   73.7%

該用戶從未簽到

跑完喇,4小時35分鐘完成,不過不失啦,當中34K-38K的公園真係好正。

我見到有長跑網網衣,請問係唔係dreamusic?

http://connect.garmin.com/activity/16566307

升級   100%

擦汗

原帖由 awyh 於 2009-10-21 13:29 發表
    跑完喇,4小時35分鐘完成,不過不失啦,當中34K-38K的公園真係好正。

我見到有長跑網網衣,請問係唔係dreamusic?

http://connect.garmin.com/activity/16566307

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖