香港長跑網  - 長跑長友

2010 Los Angeles Triathlon 洛杉磯三項

關閉 [複製鏈接]

升級   92.85%

該用戶從未簽到

見倒各位講得/玩得咁爽, 小弟一於下定決心出年向三項挑戰. My ultimate goal is to complete a full Ironman in 2 years time.  My first one is going to be the LA Tri. next October.  http://www.latriathlon.com/index.html

Note to self : go buy a road bike 1st.

升級   66.67%

該用戶從未簽到

LA triathlon  好吸引

有無San Francisco triathlon????

I will join if they have

升級   92.85%

該用戶從未簽到

升級   52.3%

該用戶從未簽到

US真好, 比賽多到玩唔晒

升級   76.67%

該用戶從未簽到

IV兄,

我的筋膜炎已好得7788,但係都唔想跑咁長里數,已經報咗9.27之首個三鐵,e家開始操,已經買咗架RB開始操車,由跑步轉踩車及游水都感覺很好,發覺游長途,身體協調好重要,踩車之速度感亦好過隱,除了跑步外,我發覺我同時喜愛了這三種運動,我想我已經開始中毒。e家我可以為咗踩車,晨早5:45爬起身,反而以前跑步做唔到。

不過我有一點好肯定,三鐵與全馬一樣咁有吸引力,但對脚踭骨剌一定會减少壓力。

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 靜水 於 2009-8-7 23:12 發表
IV兄,

我的筋膜炎已好得7788,但係都唔想跑咁長里數,已經報咗9.27之首個三鐵,e家開始操,已經買咗架RB開始操車,由跑步轉踩車及游水都感覺很好,發覺游長途,身體協調好重要,踩車之速度感亦好過隱 ...

三鐵確實無咁易受傷, 好多鐵友都係因為跑傷而玩埋其餘兩項

升級   66.67%

該用戶從未簽到

原帖由 lvrunner 於 2009-8-5 11:20 發表

Hi newfoot hing ~

Yes, there is one !!!! very attractive too !!!  Here is the link ~  http://www.tricalifornia.com/index.cfm/SF2009-main.htm

Thanks IVrunner Ching & sorry to relpy late
let me check.  
Anyone is interested to join SF race 2010?  However it is difficult to send the bike overthere from HK

The race place is a US marine camp........... cool