香港長跑網  - 長跑長友

樓主: econecon
打印 上一主題 下一主題

觀塘有咩outlet?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2009-9-1 16:20 發表

我習慣左d買返黎既衫
如果唔係未拆袋既
係 display 既
就一定洗左先著
都唔知擺左幾多日
又唔知有幾多人渣過............  

我係果間舖頭買野(你買果間,我都買左一件衫,但係冇試著,唔知有冇得著) 我比左錢後,有其他買衫既話可以問佢係倉到拎一件, 點知我都換左唔要display果件 下次去呢間買野可以試下

另外有ching話洗polyesther最好係用冇柔順劑既洗衣粉(有藍色粒粒果d洗衣粉係有柔順劑成份)去洗,e.g. 白cat牌果類

如果唔係就會影響排汗功能,但係都有d ching覺得買一件平衫都只係幾十元唔理咁多, 照用柔順劑洗

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

原帖由 econecon 於 2009-9-1 17:18 發表

我係果間舖頭買野(你買果間,我都買左一件衫,但係冇試著,唔知有冇得著) 我比左錢後,有其他買衫既話可以問佢係倉到拎一件, 點知我都換左唔要display果件 下次去呢間買野可以試下

另外有ching話洗polyesther最好 ...

我仲想買多兩三件
    等我下次問下先............  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2009-9-1 22:19 發表

我仲想買多兩三件
    等我下次問下先............  

我求其買左個L碼.. 唔知好唔好.. 不過似乎冇得試衫.. 算啦

你咁情迷d衫既

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2009-9-1 16:20 發表

我習慣左d買返黎既衫
    如果唔係未拆袋既
    係 display 既
    就一定洗左先著
    都唔知擺左幾多日
    又唔知有幾多人渣過............  

同意,不止渣過,可能還滿身大汗的穿過

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 佐治男孩 於 2009-9-1 23:46 發表

我都試過,買到返屋企想著發現好臭....

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 econecon 於 2009-9-1 22:23 發表
    我求其買左個L碼.. 唔知好唔好.. 不過似乎冇得試衫.. 算啦
    你咁情迷d衫既

見咁平真係想買多幾件
    同埋家陣著住d 100% cotton 既 tee 黎跑真係好熱
    想買d通爽d既tee 黎跑............  

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 econecon 於 2009-9-2 00:05 發表
    我都試過,買到返屋企想著發現好臭....

原帖由 佐治男孩 於 2009-9-1 23:46 發表

所以
    平野
    或雜嘜野
    都係洗左先著好d.............  

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2009-9-2 10:52 發表

所以
    平野
    或雜嘜野
    都係洗左先著好d.............  

在下不買雜嘜野,因爲等到Adidas, Nike, NB等減價的時候,比雜嘜野還便宜。我買的真Tech tee,比朋友在北京秀水市場買的假貨還平。
    而且,雜嘜野不耐用,好快爛。

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 佐治男孩 於 2009-9-2 12:55 發表

在下不買雜嘜野,因爲等到Adidas, Nike, NB等減價的時候,比雜嘜野還便宜。我買的真Tech tee,比朋友在北京秀水市場買的假貨還平。

但係平極都要一舊水喎
    可以買兩三件雜嘜野..............  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 佐治男孩 於 2009-9-2 12:55 發表

減左價仲平過... 咁一定唔會啦 雜嘜野正常都唔駛50.. 有品牌既點都過百啦

窮/唔捨得買咪買雜嘜囉

況且我個fd有句野正"邊個得閒留意你著咩呀, 唔好將自己放得咁高' 我諗諗下又係喎 係唔靚仔就求其啦 寧願將錢放係買鞋身上, 個重要性突顯好多

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2009-9-2 13:40 發表

但係平極都要一舊水喎
    可以買兩三件雜嘜野..............  

邊個唔想買貴野... 又係錢既問題咋嘛

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-9-2 15:55 發表

減左價仲平過... 咁一定唔會啦 雜嘜野正常都唔駛50.. 有品牌既點都過百啦

窮/唔捨得買咪買雜嘜囉

況且我個fd有句野正"邊個得閒留意你著咩呀, 唔好將自己放得咁高' 我諗諗下又係喎 係唔靚仔就求其啦 寧願將 ...

非也,非也,在下買過不到US$5Nike的營光綠長袖Tech Tee,算起來不到$40港幣,也買過好幾件Adidas和NB的US$6-7的短袖。全都在他們自己的專賣店買的,絕對真貨。
    穿了3-4年的真貨都沒變樣。雜嘜可以穿多久呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 佐治男孩 於 2009-9-2 22:03 發表

非也,非也,在下買過不到US$5Nike的營光綠長袖Tech Tee,算起來不到$40港幣,也買過好幾件Adidas和NB的US$6-7的短袖。全都在他們自己的專賣店買的,絕對真貨。
    穿了3-4年的真貨都沒變樣。雜嘜可以穿多久呢?

咁香港呢邊既nike/adidas冇可能做到咁既價錢... 你又係外國.. 唔同啦

我地係香港地.. 點可能買到咁平.. 有咁既價又係nike/adi 我掃添啦  香港地買野真係好貴 我地d斷碼�outlet price都貴到舊幾水一件(六折係好好好好啦係專門店既outlet)

升級   28.95%

該用戶從未簽到

觀塘outlet我都去睇過, 只可以話女人錢易賺, 所以女裝特別多
    至於男裝, 我覺得百幾蚊買果d款真係幾唔抵(純個人喜好)
    如果話唔睇款又唔使用百幾蚊買衫or褲, so...

我認我係孤寒鬼啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 utt 於 2009-9-2 22:54 發表
    觀塘outlet我都去睇過, 只可以話女人錢易賺, 所以女裝特別多
    至於男裝, 我覺得百幾蚊買果d款真係幾唔抵(純個人喜好)
    如果話唔睇款又唔使用百幾蚊買衫or褲, so...

我認我係孤寒鬼啦

質料唔值呢個價只可以話

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-9-2 22:43 發表

咁香港呢邊既nike/adidas冇可能做到咁既價錢... 你又係外國.. 唔同啦

我地係香港地.. 點可能買到咁平.. 有咁既價又係nike/adi 我掃添啦  香港地買野真係好貴 我地d斷碼�outlet price都 ...

吾怪得每次在Outlet看到香港,臺灣,大陸來的旅客都會掃貨,好像不用錢的樣子.
    話時話,在這裡買歐美牌子真是平很多。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 佐治男孩 於 2009-9-3 01:31 發表

吾怪得每次在Outlet看到香港,臺灣,大陸來的旅客都會掃貨,好像不用錢的樣子.

聽到你咁講我去到你地果頭我都瘋狂掃貨啦

你話既nike/adi outlet價..同我地既outlet價比差幾倍

所以我地呢度唔講究款既就去出口店買,一件大約40元呢邊跑衫跑褲(出口店)就好平架啦

我自己都係著平野,覺得d polyesther都ok 所以都會買呢d平野

升級   28.95%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-9-3 01:55 發表

聽到你咁講我去到你地果頭我都瘋狂掃貨啦

你話既nike/adi outlet價..同我地既outlet價比差幾倍

所以我地呢度唔講究款既就去出口店買,一件大約40元呢邊跑衫跑褲(出口店)就好平架啦

我自己都係著平 ...

咁著平野都有一個好處, 就係你唔使花太多心機去保養件衫褲
    著爛左都冇咁肉痛

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 佐治男孩 於 2009-9-3 01:31 發表

最衰咪就係香港實行高地價政策囉
    攪到香港做生意成本好高
    賣野點會平喎.............  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 utt 於 2009-9-3 07:43 發表

咁著平野都有一個好處, 就係你唔使花太多心機去保養件衫褲
    著爛左都冇咁肉痛

不過都想保養得好d, 再買又係錢...