香港長跑網  - 長跑長友

樓主: econecon
打印 上一主題 下一主題

觀塘有咩outlet?

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

原帖由 econecon 於 2009-9-3 15:37 發表
    所以我地咪買平野囉

今日著住件螢光 Jack Wxxxxx 跑衫
    加一件超短既 Jack Wxxxxx 跑褲
    好輕好爽好正 (又賣廣告?)
    性價比好高!!!  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2009-9-3 19:02 發表

今日著住件螢光 Jack Wxxxxx 跑衫
    加一件超短既 Jack Wxxxxx 跑褲
    好輕好爽好正 (又賣廣告?)
    性價比好高!!!  

一定好過著平時d cotton衫好多 超短跑褲.. 我買左另一條平好多既.. 個樣ok.. 可惜唔夠短 我想勁短呀條褲.. 但係買左又唔想再買.. 又係錢..

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 utt 於 2009-9-3 07:43 發表

咁著平野都有一個好處, 就係你唔使花太多心機去保養件衫褲
    著爛左都冇咁肉痛

我由05年開始買的正牌跑衣,一件都沒爛。歷久常新。
    我覺得如果買無牌平野,著到一年都要偷笑啦

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2009-9-3 10:37 發表

最衰咪就係香港實行高地價政策囉
    攪到香港做生意成本好高
    賣野點會平喎.............  

齋老味,又不一定是高地價政策的問題。很多時候,牌子在本國或是屬於Home Market都會平很多。Nike,NB等等常常在outlet大減價,搞到Adidas和Asics都要跟。

擧另一個例,Benz在歐洲到處都是,連的士都是用Benz,因爲在Home Market比較平,比較普遍。
    另一個例,在美國的一個retailer叫Sears,在美國非常低層,到Canada居然變成比較高檔的百貨公司。
    所以,來路貨就貴一點啦。

像女士要買LV,Gucci,Chanel去法國就比香港和大陸便宜很多啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 佐治男孩 於 2009-9-4 00:32 發表

咁睇下大家點保養架姐同時

我著BossiXX果d,而家都ok 不過好多汗漬

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 佐治男孩 於 2009-9-4 00:38 發表

齋老味,又不一定是高地價政策的問題。很多時候,牌子在本國或是屬於Home Market都會平很多。Nike,NB等等常常在outlet大減價,搞到Adidas和Asics都要跟。

擧另一個例,Benz在歐洲到處都是,連的士都是 ...

你如果返黎香港,我地托你大量入貨

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-9-4 01:13 發表

咁睇下大家點保養架姐同時

我著BossiXX果d,而家都ok 不過好多汗漬

保養?沒試過,全都機洗。

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 佐治男孩 於 2009-9-4 00:32 發表

Jack Wxxxxxx 都算有牌既平野掛???

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 佐治男孩 於 2009-9-4 05:27 發表

保養?沒試過,全都機洗。

機洗唔係問題, 最好唔好加柔順劑

呢個係其他ching講

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2009-9-4 11:30 發表

街都唔少人著而家

平平地, 質素又ok

有時全街都係tick牌你都唔想著啦 個個一模一樣

引用pakcb "跑得起就係型"

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2009-9-4 11:30 發表

題外話.....

大陸菊花牌底褲都係有牌子...
    點解 d 男人喜歡買 左丹奴 ck 既?!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-9-4 16:18 發表

題外話.....

大陸菊花牌底褲都係有牌子...
    點解 d 男人喜歡買 左丹奴 ck 既?!

第二d男人啦.. 我呢個男人就唔鍾意左丹奴CK

一句話啦Ctse, 有錢梗係想買好d既野, 唔捨得/冇錢咪買唔係名牌囉

我覺得冇問題其實, 正如pakcb咁, 買多幾對鞋好過

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 econecon 於 2009-9-4 15:56 發表

機洗唔係問題, 最好唔好加柔順劑

呢個係其他ching講

我放佢入洗衣袋
    加柔順劑都冇事喎..........  

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 econecon 於 2009-9-4 16:32 發表

第二d男人啦.. 我呢個男人就唔鍾意左丹奴CK

一句話啦Ctse, 有錢梗係想買好d既野, 唔捨得/冇錢咪買唔係名牌囉

我覺得冇問題其實, 正如pakcb咁, 買多幾對鞋好過

我就係細細個著菊花牌
    大個左著左丹奴..............  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2009-9-4 16:46 發表

我就係細細個著菊花牌
    大個左著左丹奴..............  

我都唔知自己著咩牌.. 求其著..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2009-9-4 16:44 發表

我放佢入洗衣袋
    加柔順劑都冇事喎..........  

我用手洗就算平野都.. 因為唔想再買... 連再買都想慳埋. 真正窮人

不過有ching話最好用白cat牌. 但係我都唔咁講究啦

係用黎跑果件先對得好d 其他真係求其啦 唔駛咁需要吸汗

升級   36.65%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

今日無聊...行下間 2008
    原來佢都入左..三間..D鞋黎賣

見到有對 adizero cs 黃黑色 好靚
    好似係$299....(見出面出平有賣過$250)

最衰呢D鞋唔o岩我勁肥佬用

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-9-9 17:48 發表

adizero好似係racing鞋

唔岩我呢種窮人

升級   18.42%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-9-9 17:48 發表

2008有無Adidas Supernova Glide買
    我去三間睇過無我碼