香港長跑網  - 長跑長友

8.8.2009 毅行步兵操山記

升級   0%

該用戶從未簽到

早在星期四、五..以同平兄、ken兄溝通過佢地今次操山路線及我能夠十仆既位置....大家亦畫好地圖....小弟隨時候命...
昨晚..星期五深夜..係MSN口痕痕問平兄總數幾多人...回覆13人..下..乜唔係4人咩...
得..一定有計..收工即去補給多點食物、飲品...
今日中午1:45...Ken兄來電..報告位置在大帽山....預計1.5小時到大棠山補給位..(俾我預計4點早左15分鐘)
小弟唯有匆匆食飯...匆匆補給多點食物、飲品...一定要夠13人份量..同時.亦帶備安摩膏...
攪掂晒後...即回家拖埋柏高、豆豆...直上大棠山..
B & P 士多亦開始營業..迎接13位步兵....
點知.等下..等下..在等候過程中..先後有警車、十字車直飛上山...
小弟內心有點不祥感覺..即致電ken與平兄..但都無法接通..
5分鐘後終於與平兄聯絡到..但佢把聲累到唔知講緊乜..只知各人無事就得啦..
我就繼續等呀..等呀..終於見到兩個熟識的身影..
原來是Patrick兄、Ken兄出現...兩人當時面如死灰..接近爬回來既狀態...只識問..水呀..水呀..給我一點水呀...
好..先與兩位大哥行回車場...數分數內兩人在車尾瘋狂入油...

從他們口中得知..壞人兄一隊應該比佢地快..已離開...而平兄4位..大概一小時後會到來...
Ken與P兄...補給後..與他們道別..約定在元朗大球場再會...
而我就留守大棠山..等候平兄4人...等呀..等呀..等極都未到...
在呆等之際..電話突然響起...ken來電說平兄行錯路..去左屯門..叫我唔需要再等...
與此同時..壞人4人組又突然出現...只聽道他們遠處大叫...水呀..水呀..給點水我呀....
而我亦不問細節...叫他們隨便進食啦...4人組補給過後就繼續回程之旅...
而我亦車回兩小狗回家..再出球場會合一起開餐...

出到球場...平兄四人隊..最終只得Sue姐與亮兄回來....
點呀平兄..首先我左計右計..就算齊晒人..4+4+2...都只得10人...
但最終見面..又只剩下8人...
我即刻諗起首歌..十個救火的少年...

步兵隊歷盡跟辛..好野...

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

評分

查看全部評分

升級   0%

該用戶從未簽到

場面可以用揀動黎形容...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-8-8 22:35 發表
場面可以用揀動黎形容...

今日既天氣..真的太可怕啦...
我見到Ken兄時...感到死亡既邊緣...

升級   0%

該用戶從未簽到

唔該Parco爸!

升級   0%

該用戶從未簽到

唔該晒Parco爸,須然享受唔到你咁豐富既預備,但係一開步,ken老大就話你預備左紅豆沙,所以一路上都係諗住d冰凍紅豆沙,咁先至有動力完成,耐何行錯路,最終都無緣享受閣下的十卜,但都好感激閣下,仲車埋我去隧道口,慳番唔少時間,謝謝!
B

升級   0%

該用戶從未簽到

嘩~ 好多謎團咁喎~
- 究竟 4 + 4 + 2 = 8 係咪同九廣鐵路廣告如出一轍呢??
- 究竟平兄 4 位點解會迷路0架呢??
呢 d 都係一個..... 謎!!

升級   0%

該用戶從未簽到

感謝parco爸為今次13人小隊所準備的飲料及食物,雖然因為行錯了路,錯過了享用冰凍飲料,但仍深感謝意!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BeeFing 哥 於 2009-8-8 23:31 發表
嘩~ 好多謎團咁喎~
- 究竟 4 + 4 + 2 = 8 係咪同九廣鐵路廣告如出一轍呢??
- 究竟平兄 4 位點解會迷路0架呢??
- 究竟超超快腳壞人同盟點解會慢過 kenneth + patrick 0架呢??
呢 d 都係一個..... 謎!!

更正...亞平是同仇家和亮哥三人一齊行錯路..
其他野不清楚...因為我最後係屯門離去,沒有去元朗食飯.

升級   78.3%

該用戶從未簽到

真係唔該晒 Parco 爸

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 -R- 於 2009-8-8 23:53 發表

R兄,今天終於可以認識你~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 -R- 於 2009-8-8 23:53 發表

唔該晒Parco 爸 + 豆豆媽, 好似沙漠中既綠州, 打救我哋1 TEAM 人, 叫 KEN 兄加分先得.

升級   0%

該用戶從未簽到

唔該晒Parco 爸 + 豆豆媽!
需然今次見唔到你地(我行得太慢, 做左包尾大班), 但深感謝意!

升級   0%

該用戶從未簽到

各位毅行勇士...不必客氣...見到你地回來..實在佩服...

R兄..未有時間與你詳談吹下相機野..

Alex...擒晚飯後...我仲問Sue姐、亮兄...究竟誰是Alex呢..我見過未呢..下次有機會記得與我打個招呼....

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 14# 的帖子

一定

升級   27.6%

該用戶從未簽到

多謝豆豆, Parco, 豆豆媽 及 Parco爸 的support!
我都未試過一口氣飲噤多水!
711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2009-8-10 10:03 發表

辛苦晒 Parco&豆豆啦,,
Parco爸 如果我跟埋9-10段真係要call白車架..

睇到佢地個辛苦樣..好鬼正..好開心..
可惜我未有能力玩...

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

蟻也, 我都未黎多謝添, 見諒.
    小弟一心唸住有冰凍飲品, 一路頂住,

點知人算不如天算, 我都係冇緣見到parco同豆豆
    睇見你相中的"靈堂", 我要呀