香港長跑網  - 長跑長友

樓主: cfchan
打印 上一主題 下一主題

第三十七屆吐露港渡海泳公開賽 (已加上連結)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

報名好痳煩....要親自去大埔報名...

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

乜唔係可以郵寄架?
咁唔知會唔會有人去開大埔可以幫幫手呢

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-8-20 11:36 發表
乜唔係可以郵寄架?
咁唔知會唔會有人去開大埔可以幫幫手呢

郵寄都可以喎, ID copy + 個回郵信封, 咪唔使親身去囉,
希望佢下年搞埋 online registration, 就方便大家。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-8-20 11:44 發表

郵寄都可以喎, ID copy + 個回郵信封, 咪唔使親身去囉,
希望佢下年搞埋 online registration, 就方便大家。

可以郵寄就ok啦, 一於寄form
唔該晒loud兄

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-8-20 11:52 發表

可以郵寄就ok啦, 一於寄form
唔該晒loud兄

可惜今年同 ITU 同一日 , 上年傷口末愈 , 又錯過左,
唯有等下年先可以玩 ,
聽我 fd 講 , 上年浪唔算大 , 但有少量膠袋 ,
同時咁既距離 , 幾難望得清楚o個終点上岸位置 ,
如果游蛙式, 可能好少少.......不過 2.4km , 1 hr 30min
應該對游開水既人 , 無乜難度,
anyway....努力.... + 油

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-8-20 12:05 發表

可惜今年同 ITU 同一日 , 上年傷口末愈 , 又錯過左,
唯有等下年先可以玩 ,
如果游蛙式, 可能好少少...... ...

thx ar, 下年有機會一齊游過
我都諗緊可能都會游下自由式又轉下蛙式, 自由式怕捱唔到咁耐呢
到時再睇下點啦~~~
海中要keep住方向都唔知點添, 諗住跟下前面啲人咋

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-8-20 12:09 發表

我都諗緊可能都會游下自由式又轉下蛙式, 自由式怕捱唔到咁耐呢
到時再睇下點啦~~~

咁大個海, 都係一大班人游安全d   

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-8-20 12:09 發表

到時再睇下點啦~~~

因為咁長途 , 落到海視野無咁廣 ,
- 認定一個遠距離日標物 e.g. 停洎的船隻 , 山 , 建築物 etc.
游 10 下手上水望一望 , 是否偏離目標太遠而須收定, 或改游蛙式
望清目標, 可以既話跟住大隊游 , 因為佢地多數有经驗, 可以無咁易偏離
航道, 始終游海同泳池有好大分別 , 如果可以最好去泳灘, 試下游出浮台
並練習下來回 , 去感受下0個種感覺

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-8-20 13:14 發表

如果可以最好去泳灘, 試下游出浮台
並練習下來回

正有此意呢, 我都諗住响海灘試下水先呀
多謝提點, 希望到時响海度唔會迷失咗

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-8-20 11:44 發表

SORRY....我搞錯....
CHING 講得正確 !

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-8-20 12:05 發表

唯有等下年先可以玩 ,
如果游蛙式, 可能好少少...... ...

舊年仲要遇著退潮,去到洋洲對出,好似游bb池,行都可以,只係唔知沙底有無野拮腳,唔敢行!
頭先check左十月十九日潮汐表,係水漲,咁就唔駛唔知游定跑咁狼狽

升級   100%

該用戶從未簽到

係我細個時, 阿爸每年都去元旦渡海泳
成日聽佢講, 都好想感受下d 氣氛
好想做番父親做過ge 事
舊年都曾經想過玩, 但無乜信心而放棄

以前成日游海, 現在好耐無游

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 山海赤子 於 2009-8-21 00:02 發表
係我細個時, 阿爸每年都去元旦渡海泳
成日聽佢講, 都好想感受下d 氣氛
好想做番父親做過ge 事" />" />
舊年都曾經想過玩, 但無乜信心而放棄

以前成日游海, 現在好耐無游

赤子都考慮下一齊玩啦, 我都係想玩下感受下氣氛咋

升級   7.05%

該用戶從未簽到

咁多位師兄師姐...我今日路過大埔, 就去左大埔體育館報左名了, no.136號...
交底30蚊, 之後都唔駛1分鐘就比返張收據我, 真快...

放工興興地就去左游水, 勁辛苦先游完2400m, 剛好1個鐘...
我諗到時要預多5分鐘, 因為一定會游得多d, 同唔會有轉池...

大家幾時操下水先

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 龍龍 於 2009-8-22 00:04 發表
咁多位師兄師姐...我今日路過大埔, 就去左大埔體育館報左名了, no.136號...

放工興興地就去左游水, 勁辛苦先游完2400m, 剛好1個鐘...
我諗到時要預多5分鐘,  ...

我呢排都密密操,因為驚住游唔完三鐵1.5k游泳賽程

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 龍龍 於 2009-8-22 00:04 發表

我諗到時要預多5分鐘,  ...

龍龍: 唔聲唔聲咁快報埋名,仲操埋水....勁呀!

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-8-22 00:08 發表

龍龍: 唔聲唔聲咁快報埋名,仲操埋水....勁呀!

好慘呀我...到依加都仲未跑得...所以講起跑都無咩心情...唔駛預我~~~

升級   40%

該用戶從未簽到

甘如果我8月31號先報名....會不會無位的?
我是郵寄報名的....到e+都無通知..><>"""
係米真係無位ar><?

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 amber525 於 2009-9-4 20:23 發表
甘如果我8月31號先報名....會不會無位的?
我是郵寄報名的....到e+都無通知..>"""
係米真係無位ar>

你寄出至今都係四日,應該未及處理,俾少少耐性喇!