香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: gforce
打印 上一主題 下一主題

科學園踩車interval 8月23日(SUN)

關閉 [複製鏈接]

升級   78%

該用戶從未簽到

0845AM 要走,因十點要入到西貢,但你們無須就我,我可以自己早點入去,提早走

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2009-8-19 13:48 發表

兩粒鐘內一定完到, 你要幾點走?
其實我再早d都得

Jason 兄,明天是不是 8 點公廁側等?
我會八點到,希望可以跟到一兩圈。

升級   78%

該用戶從未簽到

明天見...

升級   52.3%

該用戶從未簽到

Yes, 各位明天8點, 公廁前既停車位等

升級   100%

該用戶從未簽到

本來無諗過今朝要踩車, 不過見今朝早起,
不如試下踩去創新路睇下點樣練習...

8:06去到, 只係見到一位 ching 响度踩,
但好悠閒, 唔似練習...

去到盡頭掘頭路, 反而見到成排單車、跑鞋...
一個人都無 ??
我估係有鐵人會响度練習, 去晒游水 !!!
因為吾知佢地去咗幾耐, 雖然好想見識,
但要趕住走, 都係試下踩番個圈...

不過人生路不熟, 去到馬料水碼頭, 好似番唔到轉頭,
响的士站轉呢轉去...

所以都係走啦, 等下次租車時再同大隊再嚟過!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-8-23 16:02 發表
本來無諗過今朝要踩車, 不過見今朝早起,
不如試下踩去創新路睇下點樣練習...

8:06去到, 只係見到一位 ching 响度踩,
但好悠閒, 唔似練習...

去到盡頭掘頭路, 反而見到成排單車、跑鞋...
一個人都無 ? ...

rockiec 兄,下次留個 post, 等我地可以認得你,
一起踩,會好玩 D,
今天 8 點左右我, kopo, jason 兄已經到達公廁側
等出發,你可能去了碼頭側公廁(即餐館哪邊)?
你看到的應該是“力行” 會操車隊等出發,今天都有
40 人左右在操車,好熱呀今天,自己都做不到
預期 8 圈,僅僅做了 6 圈便偷懶去左飲水

升級   52.3%

該用戶從未簽到

今日同Kopo, Loudspeaker同阿Sam(我個friend)
踩(3km快1km慢) x 8, 4組後慢踩recover
頭6組重keep到時間, 後尾果2組已經無力了

Kopo速度十分不錯, 有幾次重比佢超車, 但佢竟然話出車不足10次, 主要靠trainer訓練, 可見trainer成效之高, 睇來幾次之後會快到尾燈都見唔到, 努力呀!

踩踩下見到BMC, 重同佢扯左一轉, 不過佢踩電單車

後尾再見到Key兄, 玩左一個圈

阿Sam教我小腿要放鬆, 下次要多加留意

頭尾差不多50km, 收工
下星期預告 : 東涌長課(70km up)

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-8-23 17:28 發表 rockiec 兄,下次留個 post, 等我地可以認得你,一起踩,會好玩 D, 今天 8 點左右我, kopo, jason 兄已經到達公廁側等出發,你可能去了碼頭側公廁(即餐館哪邊)?你看到的應該是“力行”  ...

loudspeaker ching,

因為我從來未玩過鐵人, 所以先嚟睇下, 學下嘢...
我今日都係用住阿仔架單車踩嚟, 一啲都唔專業,
肯定跟唔到你地練習。

自從上次水陸兩項取消咗, 又食埋報名費, 都無mud興趣再玩,
但見到有 超越挑戰三項鐵人賽 , 報名費唔貴, 重可以租車添,
所以先至嚟睇下, 試人生中第一個鐵人賽 !!!

Alfred ching 己經安排咗 5/9或13/9去揀車同試場,
所以我會响當天問晒啲資料啦 !!

loudspeaker ching 有興趣可以嚟指教下!

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2009-8-23 17:44 發表
Kopo速度十分不錯, 有幾次重比佢超車, 但佢竟然話出車不足10次, 主要靠trainer訓練, 可見trainer成效之高, 睇來幾次之後會快到尾燈都見唔到, 努力呀!

重拾trainer訓練後,發力點掌握及劃圓動作比以前暢順,甚至對跑步出腳及發力亦有幫助

升級   66.67%

該用戶從未簽到

orce ching

Will u guys have a tranning next week?

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 newfoot 於 2009-8-23 20:12 發表
Will u guys have a tranning next week?

應該會, 地點而家諗緊東涌, 時間都係早上
有機會一齊玩下

升級   66.67%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2009-8-23 20:24 發表

應該會, 地點而家諗緊東涌, 時間都係早上
有機會一齊玩下

Next星期日幾早都得
今日教潛水所以join吾到,真可惜

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-8-23 18:13 發表

loudspeaker ching,

因為我從來未玩過鐵人, 所以先嚟睇下, 學下嘢...
我今日都係用住阿仔架單車踩嚟, 一啲都唔專業,
肯定跟唔到你地練習。

自從上次水陸兩項取消咗, 又食埋 ...

上次天公不做美,沒法 0拉
我都系玩玩下架詐,一 d 都 5 專業架。
5/9 要返工,所以不能和你們玩返轉,可惜。
我想你可以加入 above-challenge 大會開的
班,他們會有專業教練教,應該會詳細好多,
9.27 見,希望到時我可以有件新戰衣,
大家影大合照。

升級   49.45%

該用戶從未簽到

今日同Kopo, Loudspeaker同阿Sam(我個friend)

Kopo速度十分不錯, 有幾次重比佢超車, 但佢竟然話出車不足10次, 主要靠trainer訓練 ...

Gforce 兄, 你太誇獎啦!! 我谷盡先追到你咋. 雖然今日揸流灘早走, 但係都係你, LOUD兄同SAM兄身上袋左唔少錢走. 希望下星期日有機會再去東涌走一轉!!!不過要睇星期六毅行操成點!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

Kopo速度十分不錯, 有幾次重比佢超車, 但佢竟然話出車不足10次, 主要靠trainer訓練 ...

睇黎你地今日幾好玩喎

同過kopo兄踩過一次單車,已經覺得佢好勁,可能連佢自己都唔知咁有潛質

下星期六我唔洗操山,終於可以跟Jason兄學野!