香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

跑步時段

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

小弟公司附近有個運動場
    所以襯 LUNCH 時間去跑步

想問問各師兄師姐
    中午跑步同晚上跑步邊個時段好呢?
    因為晚上唔得閒
    要陪家人
    所以中午跑既話
    時間方便D
    但係成效好似麻麻............  
    +1 0
    上一篇︰馬鞍山新手報到下一篇︰農曆七月十四新界東街坊深夜上梅子林探險團 (9月2日, 星期3)

升級   36.65%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

睇過d報章講...每日最佳跑步時段好似係...日間三點半後

樓主lunch去跑....唔食飯?

如果晚上唔得...有無諗過...早上呢?
    (不過好似話一早起身跑唔係最好時段)

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 pakcb 於 2009-8-21 13:28 發表
    睇過d報章講...每日最佳跑步時段好似係...日間三點半後

樓主lunch去跑....唔食飯?

如果晚上唔得...有無諗過...早上呢?
    (不過好似話一早起身跑唔係最好時段)

岩岩跑完
    通常係由一點跑到一點九
    跟住返到公司抖一陣
    三點幾食下午茶
    通常係花生醬夾麥包........ 正呀!!   

升級   36.65%

無聊

...花生醬

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 pakcb 於 2009-8-21 16:21 發表
    ...花生醬

嗚......... 我都唔想
    但係麥包唔茶野又食唔落
    之前食過燕麥片
    食左一段時間就頂唔順
    我已經買d冇不飽和脂肪既花生醬啦 (頂好牌)
    同埋食花生醬
    飽肚感覺大d
    如果夜晚去練波
    我會六點食個面就算
    練完波操完體能 成晚都唔會再食野.............

升級   80.53%

該用戶從未簽到

我都會在lunch time去跑步咖,通常跑30-40mins,而家禁熱,減肥最好,唔知你在邊個公園跑,,唔知有無機會meet你呢?

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 meimei 於 2009-8-25 08:43 發表
    我都會在lunch time去跑步咖,通常跑30-40mins,而家禁熱,減肥最好,唔知你在邊個公園跑,,唔知有無機會meet你呢?

Lunch 跑真係超熱
    好快出汗出油.........  

我在運動場跑架
    不過今日落雨
    同埋有少少傷
    所以休息一日...........

升級   36.65%

無聊

唉..我都有d傷....自己會自行停幾個星期

https://www.longrun.hk/forum/vie ... &extra=page%3D1

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 pakcb 於 2009-8-25 22:51 發表
    唉..我都有d傷....自己會自行停幾個星期

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5979&extra=page%3D1

小心身子
    如果聽日 Lunch hour 冇落雨
    我會落返場跑

今日冇跑
    鎊數真係反彈左少少................  

升級   36.65%

無聊

我都係反彈左少少...現在約 81-83 kg

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 pakcb 於 2009-8-26 10:01 發表
    我都係反彈左少少...現在約 81-83 kg

pakcb兄
    你輕我好多.........  

好彩
    禽晚鎊仲係 216lb
    今朝鎊已經去返 213lb
    冇反彈!!!  

今日要繼續跑啦
    差三磅就可以一個月減十磅!!!!  

升級   36.65%

無聊

回復 11# 的帖子

咁你高我好多呢
    我得個 16x cm 咁上下

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 pakcb 於 2009-8-27 09:34 發表
    咁你高我好多呢
    我得個 16x cm 咁上下

我都只係 17x cm
    高得你幾多啦
    但係你就輕我 幾十 lb..........  

升級   36.65%

無聊

喂...齋哥
    練咁多...出年會跑渣打嗎?

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 pakcb 於 2009-9-4 12:42 發表
    喂...齋哥
    練咁多...出年會跑渣打嗎?

想跑 10k...........  

升級   36.65%

無聊

只係提議...係練習之時...都要記得...有充分休息
    我只係見你日練夜練...小心傷到跑唔到
    我去年...定在個目標係一小時來完成 10K
    但因為過份操練至...差D要放棄當日比賽
    最後都完成到
    大家都係肥佬...所以記得...可能一星期期內...可能要定一至兩日要休息下
    唔係話日日都跑到死狗咁先叫練習的
    加油

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=3258&page=3#pid110236

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 pakcb 於 2009-9-4 17:32 發表
    只係提議...係練習之時...都要記得...有充分休息
    我只係見你日練夜練...小心傷到跑唔到
    我去年...定在個目標係一小時來完成 10K
    但因為過份操練至...差D要放棄當日比賽
    最後都完成到
    大家都係肥佬...所以記得...可能一星期期內...可能要定一至兩日要休息下
    唔係話日日都跑到死狗咁先叫練習的
    加油

多謝!  
    你勁我好多啦
    我目標係 90 分鐘完成 10k  
    同埋我星期六日係休息日
    一至五只要落雨或運動場唔畀 jodding 我都會休息架!!  

升級   95.6%

該用戶從未簽到

你咁勤力, 60min 完成10k 一定得ga!

依家仲有三四個月練, 加油哦!

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 kito807 於 2009-9-23 13:59 發表
    你咁勤力, 60min 完成10k 一定得ga!

依家仲有三四個月練, 加油哦!

肯定唔得啦
    家陣雙膝變傷膝
    時痛時唔痛
    所以 80mins 完成 10k 已經開心死啦...........