香港長跑網  - 長跑長友

樓主: gforce

東涌踩車長課8月30日(SUN)

關閉 [複製鏈接]

升級   66.67%

該用戶從未簽到

Any Ching join us to call Van?

Meet at Mei Foo

升級   21.55%

該用戶從未簽到

後轆都要拆.....咁咪會成手都係油?
我都重未拆過後轆.

升級   21.55%

該用戶從未簽到

聽forum 講, 拆頭轆就上倒荃灣線轉東涌線, 有冇事實呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-8-26 14:42 發表

我都重未拆過後轆.

帶多 2 個膠袋 , 包住隻手用 ,
最緊要拆後轆前要校到最 "細" 齒 , 否則好難 裝 / 折。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-8-26 14:44 發表
聽forum 講, 拆頭轆就上倒荃灣線轉東涌線, 有冇事實呢?

除左 東鉄線可以外 ,
其餘線道要入袋 , 西铁好似連入袋都唔得

升級   78%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-8-26 14:44 發表

荃灣線就未試過,因未合併前MTR市區缐因比較Busy,一定唔比上,現在都應該唔比
合併後東涌線同東鐵缐我試過拆頭轆,拎住入閘,上車頭或車尾,遇到港鐵職員查問,客氣點話比佢知車摺唔到(因港鐵附例是不準帶單車同oversize行李),會上車頭或車尾唔咗其他乘客,港鐵職員都會通融
東鐵與馬鐵之前綱友,查問過得到以下回覆
http://www.hkci.net/forum/viewthread.php?tid=27540&extra=page%3D4
轉載自hkci.net

請大家自律同有禮免得有投訴以後無得偷雞

升級   21.55%

該用戶從未簽到

多謝咁多位.

升級   14.3%

該用戶從未簽到

I want to join you guys again.   But I have a friend who will ride in Lantau for the first time that day with a KHS 20" only.  Let's see.

And I should able to spot  bmc  ching this time      btw, is the gathering point the taxi stand near the Tung Chung MTR

升級   78%

該用戶從未簽到

原帖由 eddiebuzz 於 2009-8-27 14:50 發表
I want to join you guys again.   But I have a friend who will ride in Lantau for the first time that day with a KHS 20" only.  Let's see.

And I should able to spot  bmc  ching this time   :hand ...

呢次會認到你同架車

升級   0%

該用戶從未簽到

我想問到時踩完單車,有無地方可以沖涼?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-8-27 19:17 發表

應該沒有沖身的地方了。

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-8-27 19:17 發表

跳落海好似係唯一途徑

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 eddiebuzz 於 2009-8-27 14:50 發表

And I should able to spot  bmc  ching this time   :hand ...

無錯係MTR, 我聽日會post地圖出來

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-8-26 14:42 發表

我都重未拆過後轆.

應該可以避開d 油既

升級   78%

該用戶從未簽到

今次唔駛咁趕頭趕命,踩完有無人食早餐

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 bmc 於 2009-8-28 00:56 發表
今次唔駛咁趕頭趕命,踩完有無人食早餐

應該係食午餐先o岩

升級   21.55%

該用戶從未簽到

星期六晚9點半先有舊同學飯局.....睇怕0600都冇可能起身, 起倒身都跟吾倒你地啦吾夠瞓. 又放棄.
好在星期一30k 同 琴晚46km(連續5轉青龍頭回旋到大欖角回旋), 加起上來都over70km 今星期.
琴晚 前後都pump到110psi 再較高1cm seatpost, 好左, 隻膝蓋冇咁痳, 可以再set 高seatpost

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2009-8-28 09:59 發表

應該係食午餐先o岩

東薈城唔可以泊單車 , 如果係食可能要去到村仔o個頭先可以食 ,

升級   66.67%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-8-28 11:06 發表

東薈城唔 , 如果係食可能要去到村仔o個頭先可以食 ,

睇邊間la..
有次係意粉house.  OK可以泊單車

升級   66.67%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-8-28 10:38 發表
星期六晚9點半先有舊同學飯局.....睇怕0600都冇可能起身, 起倒身都跟吾倒你地啦吾夠瞓. 又放棄.
好在星期一30k 同 琴晚46km(連續5轉青龍頭回旋到大欖角回旋), 加起上來都over70km 今星期.
琴晚 前後都pump到 ...

Frank Ching

請問多數mud 時間踩青公,  多吾多氣車??

Thanks