香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 慢子 Wilson

2009.10.25 梅子林挑戰賽2009

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 37 天

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 齋老味 於 2009-8-27 08:55 發表

冇証書又真係唔係太好...............  

講真....香港除左d 大型比賽....有幾多間中, 小型既比賽係有証書俾

有晶片玩算好啦

升級   40.5%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2009-8-29 16:25 發表

講真....香港除左d 大型比賽....有幾多間中, 小型既比賽係有証書俾

有晶片玩算好啦
    香港長跑會攪嘅半馬拉松和畢拉山15k有,飛達田徑攪復活節10k有,元朗長跑會攪有,大埔體育會攪有,力行社攪有,有啲只收50-80元,問你服未!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 coolmanlai 於 2009-8-29 21:36 發表
    香港長跑會攪嘅半馬拉松和畢拉山15k有,飛達田徑攪復活節10k有,元朗長跑會攪有,大埔體育會攪有,力行社攪有,有啲只收50-80元,問你服未!

服晒...我跑果d 咁岩就無...
    好似馬拉松推廣社同必達果d.............

飛達田徑攪復活節10k果個原本我有報, 但後來去左旅行.... 估唔到佢反而有証書

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

原帖由 wlau 於 2009-8-30 14:58 發表

服晒...我跑果d 咁岩就無...
    好似馬拉松推廣社同必達果d.............

飛達田徑攪復活節10k果個原本我有報, 但後來去左旅行.... 估唔到佢反而有証書

新手一問
    唔好怪我問得白痴
    如果有証書
    咁即係證明唔到我跑過
    只係在乎參與?  

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

呀... 哩個係行大斜路上去, 沿路落嚟.
    即係唔同四月嗰個越野賽 ?!
    上次越野賽, 要落石級斜坡, 感覺上有危險 !   

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

原帖由 得得地 於 2009-9-1 10:09 發表
    呀... 哩個係行大斜路上去, 沿路落嚟.
    即係唔同四月嗰個越野賽 ?!
    上次越野賽, 要落石級斜坡, 感覺上有危險 !   

落石級?
    章程淨係話有 1/3 係上落斜咋..................  

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

原帖由 齋老味 於 2009-9-3 10:30 發表

落石級?
    章程淨係話有 1/3 係上落斜咋..................  

放心, 全程無石級, 只有中段(梅子林路)是上落斜 (約1.5公里, 即先1.5公里上斜, 1.5公里落斜)

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

約跑仲過引過比賽啦

Such comment is too negative and not fair to the organizers.

Please do not try to discourage others from joining the races, otherwise you will get less and less races to join in the future!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   51.05%

該用戶從未簽到

原帖由 blurmax 於 2009-9-8 19:17 發表

Such comment is too negative and not fair to the organizers.

Please do not try to discourage others from joining the races, otherwise you will get less and less races to join in th ...

有幾negative呢?
    comment唔係好就壞,那有comment一定是好呢?河蟹世界嗎?
    只要辦得好,你驚冇人參加?因為想多些人參加,強要人唔比差comment?
    咁同你一向唔like的民x聯有甚麼分別?似乎雙重標準。

同意其它ching所講,呢個機構搞比賽一向偏貴,有其它接近比賽我都唔會參加佢搞既比賽,
    其它人幾十才搞掂,佢係都要舊幾水,有人sponsor都一樣咁貴。

升級   0%

奮鬥

其它人幾十才搞掂,佢係都要舊幾水,有人sponsor都一樣咁貴。

Only a handful races could offer such price and most of them are sponsored by District Councils or "left parties"

Please do some research before you make any comment on other's expensive entry race.

I wonder how many races U've entered before to make the above comment.

What's your opinion for the SCM of charging $270 then?

Think before you speak please!

Any comment is welcome but not groundless one!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   93.67%

該用戶從未簽到

估唔到咁多跑友仲好似d小朋友咁, 要攞d証書來證明自己的能力; 對于大部份的跑友,  參加比賽就是要測試自己的能力, 要攞張証書去話比人聽你參加過嘜野比賽, 似乎多似一舉, 呢d咁唔環保的做法, 我就唔係太贊成啦!

認同blumax的意見, 自己唔參賽就算, 我地又何必去吹衰跑步比賽的攪手呢?  我諗大部份的跑手唔係好計較果100幾十, 最近要賽事攪得好, 比我們跑手多一些選擇!

升級   1.35%

該用戶從未簽到

Blurmax兄..u did a good job,未跑過梅子林,想試o下...

升級   0%

奮鬥

100 % agree with sunrise's comment!

Randy, just do it^.^

升級   40.5%

該用戶從未簽到

原帖由 sunrise 於 2009-9-9 11:40 發表
    估唔到咁多跑友仲好似d小朋友咁, 要攞d証書來證明自己的能力; 對于大部份的跑友,  參加比賽就是要測試自己的能力, 要攞張証書去話比人聽你參加過嘜野比賽, 似乎多似一舉, 呢d咁唔環保的做法, 我就唔係太 ...
    大多數跑手都唔會得獎,唯有証書可用作紀念,一張紙都話唔環保只是借口.實際係當做生意.還宣稱推廣長跑活動.如果只是測試自己能力,就連獎牌獎盃都可以慳番啦!

升級   0%

奮鬥

大多數跑手都唔會得獎,唯有証書可用作紀念

I consider saving the result and pictures to my computer/blogs and facebook is more valuable wor!

升級   51.05%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 coolmanlai 於 2009-9-9 21:04 發表
    大多數跑手都唔會得獎,唯有証書可用作紀念,一張紙都話唔環保只是借口.實際係當做生意.還宣稱推廣長跑活動.如果只是測試自己能力,就連獎牌獎盃都可以慳番啦!

I will marked my race result onto the bib rather than a certificate.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Lex 於 2009-9-10 11:56 發表

I will marked my race result onto the bib rather than a certificate.

Same as me....

升級   100%

該用戶從未簽到