香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 慢子 Wilson
打印 上一主題 下一主題

渣打馬拉松 - 全球最強之戰 最新消息

關閉 [複製鏈接]

升級   4.5%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

冇左NIKE, 好在仲有個渣打

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-9-3 17:02 發表

CHING...你唔知 渣打出年唔 sponsor 咩
    咁即係出年無渣打 wow " />" />" />" />" />" />

ee.....你唔知 渣打出年唔sponsor 「全球最強之戰」咩
    咁即係出年無港隊需要出戰全馬 wow

(以往渣打馬拉松其實有兩部份,
    1. 大家跑開o個個全馬、半馬、10k,係人都跑得
    2. 全球最強之戰,唔詳講,可以睇返前面的post有講,只有港隊先要跑呢個)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 spmho 於 2009-9-3 23:56 發表

ee.....你唔知 渣打出年唔sponsor 「全球最強之戰」咩
    咁即係出年無港隊需要出戰全馬 wow

(以往渣打馬拉松其實有兩部份,
    1. 大家跑開o個個全馬、半馬、10k,係人都跑得
    2. 全球最強之戰,唔詳講,可以睇返 ...

但無0左「全球最強之戰」
    咁即係渣打仲會唔會 sponsor part 1. 呢 ?

下年無渣打馬拉松..個名可能改番香港馬拉松

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-9-4 00:03 發表

ee請追post...#59

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 ee_tpk 於 2009-9-4 00:03 發表

我諗你睇番上一版先...

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-9-3 14:44 發表
    O.... ic
    叫"全球最甘"好D

我想問新加波, 奈羅比 and 孟買馬拉松受唔受歡迎...唔多聽D人跑過.

同意,好似好甘

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2009-9-4 00:10 發表

我諗你睇番上一版先...

唔好意思 wow
    在下下次追番 post

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-9-3 14:44 發表
    O.... ic
    叫"全球最甘"好D

我想問新加波, 奈羅比 and 孟買馬拉松受唔受歡迎...唔多聽D人跑過.

有人講左......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 saki 於 2009-9-3 15:29 發表

星加坡 - 今年會在12月6日: 五萬個位六星期內滿哂!!!!!
    http://www.singaporemarathon.com/

孟買 - 會於2010年1月17日舉行 : 已截止報名 (半馬加全馬: 三萬六千位)
    http://mumbaimarathon.indiatimes.com/ ...

Thanks Saki Hing...
    原來e3個地方的賽事都好受歡迎 !!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 spmho 於 2009-9-4 00:31 發表

新加坡:氣氛超好......全平路......7個鐘時限(其實當無)......跑完有finisher t-shirt、medal;但氣溫28度以上
    奈羅比:高原地......山路.......但平,如果覺下想跑5大洲,呢個會係其中一個選擇;除非你係高原 ...

奈羅比係肯亞...我諗是但行個出黎都係高手

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-9-4 01:14 發表

奈羅比係肯亞...我諗是但行個出黎都係高手

真的肯雅高手都去跑World Marathon Majors,去挖金啦。頂級高手出場費閑閑地十多万美金,贏了再十多万美,點會玩全球最強之戰呢。

升級   0%

該用戶從未簽到

對於我地黎講,肯雅五/六線d跑手都係高手...

升級   27.25%

奮鬥
  • 簽到天數: 178 天

原帖由 佐治男孩 於 2009-9-4 05:23 發表

真的肯雅高手都去跑World Marathon Majors,去挖金啦。頂級高手出場費閑閑地十多万美金,贏了再十多万美,點會玩全球最強之戰呢。

哈  人家一萬米 跑廿六分四三   唔低得
    我地去挖泥算吧喇

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 foobar 於 2009-9-7 00:39 發表

哈  人家一萬米 跑廿六分四三   唔低得" />" />" />" />" />" />" />" />
    我地去挖泥算吧喇

不過,賺錢最多的一次是Paula Radcliffe的世界紀錄之跑,出場費US$250k,Award US$250k, 破紀錄US$500k.2小時15分鐘就賺了1百萬美金。

另外,Kenenisa Bekele的1万米紀錄是26:17。

升級   45.79%

該用戶從未簽到

原帖由 佐治男孩 於 2009-9-7 12:57 發表

不過,賺錢最多的一次是Paula Radcliffe的世界紀錄之跑,出場費US$250k,Award US$250k, 破紀錄US$500k.2小時15分鐘就賺了1百萬美金。

另外,Kenenisa Bekele的1万米紀錄是26:17。

Wow, that's a lot of money !

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 wtfgary 於 2009-9-10 13:27 發表

Wow, that's a lot of money !

無法啦,Paula Radcliffe 跑太快啦。香港就是男子跑最快的,都跟不到她半隻馬。