香港長跑網  - 長跑長友

樓主: longing
打印 上一主題 下一主題

錶.......

升級   54.9%

該用戶從未簽到

小弟差不多日日同佢一齊沖涼都冇事wow~

原帖由 烏龜跑步 於 2008-9-7 22:30 發表
前兩日買咗隻casio str600,今日烈日當空下跑完16K左右,回家后用水沖乾凈隻錶,無幾耐隻錶hang咗,按什麼按鈕都無反應,錶面玻璃內有很多霞氣,仲話200米防水,咁快又要擰去維修...

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

My Casio G-shock accompanies me in running in heavy rain for numerous times and still alive and kicking!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 烏龜跑步 於 2008-9-7 22:30 發表
    前兩日買咗隻casio str600,今日烈日當空下跑完16K左右,回家后用水沖乾凈隻錶,無幾耐隻錶hang咗,按什麼按鈕都無反應,錶面玻璃內有很多霞氣,仲話200米防水,咁快又要擰去維修...

我都試過這情況, 年頭在觀塘買了隻黑色str600, 跑完沖水后玻璃內有霞氣。第二日擰返去換另一隻就解决了!叫店鋪換隻新架比你啦!

升級   50%

該用戶從未簽到

回復 63# 的帖子

我個隻也是黑色那款,但在九龍灣買,當時剩下一隻,想換都無。昨天已經拿去代理那里修理,要兩星期后才修理好。

升級   54.9%

該用戶從未簽到

買錶都好似買電器更樣===>撞手神

升級   97.67%

該用戶從未簽到

今日小弟牛一,女朋友送咗隻STR-600 俾我~
    本來她想買白色的~
    但店主話白色用耐咗會變黃不,不好看所以買了藍色
    請問有用白色STR-600的師兄師姐們分享下呀!!!

P.S. Q1.每次跑完步出完汗是否都要清洗下隻錶~如要清洗有什麼要留意的??會否d金屬位會生锈??
             Q2有無師兄師姐帶過隻STR-600一齊去泳池游水出現問題呀??

升級   50%

該用戶從未簽到

之前提過,我隻str600入了廠,所以轉頭又買做隻timex ironman用,其實timex的LCD顯示面比casio清楚很多,但casio的搖動啟動夜光功能就比timex靈敏,各有所長,價錢timex較貴。另外,timex 好似無咁多銷售點。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 烏龜跑步 於 2008-9-18 22:05 發表
    之前提過,我隻str600入了廠,所以轉頭又買做隻timex ironman用,其實timex的LCD顯示面比casio清楚很多,但casio的搖動啟動夜光功能就比timex靈敏,各有所長,價錢timex較貴。另外,timex 好似無咁多銷售點。

C兄,
    你隻str600未出廠就另結新歡, 真羨慕!

升級   54.9%

該用戶從未簽到

c hing 有冇相呀?
    thanks~

升級   97.67%

該用戶從未簽到

不過我都覺得隻錶的LCD顯示器比較細~
    但D掣都算好按~同埋易用~
    三百几蚊算係咁~
    師兄分享下你用600的一些經驗呀!!

升級   50%

該用戶從未簽到

回復 69# 的帖子

Timex IRONMAN* Triathlon® 30-Lap Flix:

http://www.timex.com/gp/product/B000BP74ZI/sr=1-30/qid=1221817823/ref=sr_1_30/103-9408386-3127016?ie=UTF8&m=A1S5XB33AHYRMX&n=504491011&timexBrand=core

升級   50%

該用戶從未簽到

回復 70# 的帖子

casio str600 個款幾吸引,按鈕很易按,可惜首次在烈日當空下走長課后就要入廠大修。

升級   97.67%

該用戶從未簽到

原帖由 烏龜跑步 於 2008-9-19 17:37 發表
    casio str600 個款幾吸引,按鈕很易按,可惜首次在烈日當空下走長課后就要入廠大修。

今日第一日幫我隻600開光~
    d掣真係几好按
    跑完我用水喉水沖個錶身同錶帶然後抺干佢
    都無好似有位師兄話有霧氣的發生~太幸運啦!!
    師兄,你隻錶係咩色??
    佢出咗咩事呢?

升級   74.21%

該用戶從未簽到

polar rs200
    好多好有用的function

升級   50%

該用戶從未簽到

回復 74# 的帖子

我都有隻polar rs100,但覺得用心跳帶很麻煩,所以隻表已經給我雪藏了。

升級   50%

該用戶從未簽到

回復 73# 的帖子

我隻str600係黑色表殼橙色按鈕。我戴著它跑了一次長課后,回家用水喉水沖凈,然后就霞氣迫人...點解會咁?

升級   97.67%

該用戶從未簽到

原帖由 烏龜跑步 於 2008-9-20 17:08 發表
    我隻str600係黑色表殼橙色按鈕。我戴著它跑了一次長課后,回家用水喉水沖凈,然后就霞氣迫人...點解會咁?

可能唔夠密實啩!!
    不過我山入冷氣的地方先會有類似的問題

升級   25.8%

該用戶從未簽到

小弟新手一名,用開G-SHOCK計時,想轉隻跑步錶可以計下圈速
    睇左好多舊post,都介紹casio str系列,咁佢同casio stp 100有咩唔同呢?
    stp貴過str,係咪stp有計步而str系列冇呢?定係另有原因?
    希望各位ching幫幫手