香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

New Balance RT769 五折

升級   40.15%

該用戶從未簽到

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

今日路經荷里活廣場,唔小心經過 NB 專門店,發現 5 折既字眼,咦......就係以上呢兩對 RT769,而且有SIZE選..
原價 $660 * 0.5 = $330  

入面重有好多跑鞋做緊特價,唔通全線NB都係做緊?
+1 0
上一篇︰長跑會下一篇︰momo 練跑日誌

升級   36.65%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

請問一下...同一個型號...但係就出現兩款唔同既鞋底

升級   40.15%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-8-31 21:47 發表
    請問一下...同一個型號...但係就出現兩款唔同既鞋底

hehe , 師兄真係好眼光,左邊係 RT 769 (有黃色同藍色款)
    而右邊既 RC 769 係借其鞋身既藍色作color sample.

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

RC � RT 請問有什麼分別?
    訓練 � 比賽 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 卓卓 於 2009-8-31 21:05 發表

登錄/註冊後可看大圖
    http://www.nbwebexpress.com.hk/products/RC769WB_lg.jpg" border="0">
    今日路經荷里活廣場,唔小心經過 NB 專門店,發現 5 折既字眼,咦......就係以上呢兩對 RT769,而且有 ...

NB好似成日都做特價咁喎

升級   0%

該用戶從未簽到

謝謝卓卓報料,岩岩想買多對跑鞋練習用~
    呢1,2日去裝裝先

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 卓卓 於 2009-8-31 21:05 發表

登錄/註冊後可看大圖
    http://www.nbwebexpress.com.hk/products/RC769WB_lg.jpg" border="0">
    今日路經荷里活廣場,唔小心經過 NB 專門店,發現 5 折既字眼,咦......就係以上呢兩對 RT769,而且有 ...

看來不錯!夠輕,以前穿NB時,在我這裡只能找到901/903,但901/903超過9oz,這個769只有8.3oz,用來練習不錯.

NB常減價,我買901/903,也是因爲便宜,曾經901算起來大概是HK$220左右,前陣子買的903,也是算起來HK$300多而已.在下跑得比較多,平均每6-7星期用一雙,所以有時會很注重價錢.

升級   36.65%

無聊

原帖由 卓卓 於 2009-8-31 22:10 發表

" />" />

hehe , 師兄真係好眼光,左邊係 RT 769 (有黃色同藍色款)
    而右邊既 RC 769 係借其鞋身既藍色作color sample.

登錄/註冊後可看大圖

睇個設計呢對應該係日常練習多
    因為見奈磨性既位置多d...前掌既底部位置避震好似多一點...估計係減少受傷既機會

登錄/註冊後可看大圖

呢對就盡量偷輕左好多用料...著地既感覺重一點...少左避震...力既爆發力應該都高d
    所以都估係比賽用多一點

原帖由 柔詠 於 2009-8-31 22:24 發表
    RC � RT 請問有什麼分別?
    訓練 � 比賽 ?

睇埋型號應該估係剛剛相反
    RC 似係 RACE
    RT 似係 REGULAR TRAINING

以上只係閒聊吹水研究下...唔知係咪真
    有待其他 CHing / CTse 指教

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 佐治男孩 於 2009-9-1 01:11 發表

看來不錯!夠輕,以前穿NB時,在我這裡只能找到901/903,但901/903超過9oz,這個769只有8.3oz,用來練習不錯.

NB常減價,我買901/903,也是因爲便宜,曾經901算起來大概是HK$220左右,前陣子買的903,也是算起來HK ...

跑得密既話,我都揀NB 貪佢成日都做特價

升級   0%

該用戶從未簽到

真係平O.....我2個月前都買了2對NB訓練用....幾好!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-9-1 16:43 發表
    真係平O.....我2個月前都買了2對NB訓練用....幾好!

你果對橙色真係好靚仔

升級   1.35%

該用戶從未簽到

10日前在時代NB買RT769 七折,以為平la,早幾日在康山Jusco NB counter見到 offer 五折
    RC for racing, RT for training...係個sales講o既

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 randyip 於 2009-9-1 21:44 發表
    10日前在時代NB買RT769 七折,以為平la,早幾日在康山Jusco NB counter見到 offer 五折
    RC for racing, RT for training...係個sales講o既

我留意到原來唔少人著NB跑鞋 唔知係咪因為平呢因為

升級   40.15%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-9-1 21:47 發表

nb 鞋唔止平,仲幾適合身體較為"重量型"既跑手tim

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-9-1 21:47 發表

對我來説,是貪NB平,而且也算耐用。不過,現在要改穿Brooks。一樣平,有耐用,而且我喜歡Brooks的Racing Flat-T6。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 卓卓 於 2009-9-1 23:47 發表

nb 鞋唔止平,仲幾適合身體較為"重量型"既跑手tim " />" />

我130磅度,咁我算唔算重量型跑手 

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 佐治男孩 於 2009-9-1 23:48 發表

對我來説,是貪NB平,而且也算耐用。不過,現在要改穿Brooks。一樣平,有耐用,而且我喜歡Brooks的Racing Flat-T6。

不過係香港難搵, 咁講真NB比起美記又真係平d既

升級   40.15%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-9-2 00:03 發表

我130磅度,咁我算唔算重量型跑手 

咁就要睇番你高度先知鳥

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 卓卓 於 2009-9-2 00:07 發表

咁就要睇番你高度先知鳥 " />" />

167cm左右

升級   36.65%

無聊

原帖由 econecon 於 2009-9-2 00:08 發表

167cm左右

真係估唔到...原來我同你咁上下高...哈~~