香港長跑網  - 長跑長友

樓主: momo

momo 練跑日誌

升級   92.11%

該用戶從未簽到

haha係一個好開始, 如果大家見到我真身, 就會知...其實我係A字身形, 面同上身不胖, 上窄下闊(肚腩至PAT), 所以希望PAT PAT也可以消脂

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 momochihuahua 於 2009-11-25 10:39 發表

haha係一個好開始, 如果大家見到我真身, 就會知...其實我係A字身形, 面同上身不胖, 上窄下闊(肚腩至PAT), 所以希望PAT PAT也可以消脂

跑多一點長距離練習自然會再修多 d

加油~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 momochihuahua 於 2009-11-25 10:39 發表

昨晚見你真身 都吾係你講得甘差

升級   92.11%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-11-26 17:12 發表

昨晚見你真身 都吾係你講得甘差

只要我著d長身d同鬆d的衫, 就可以呃得下人

升級   92.11%

該用戶從未簽到

工聯會的長跑訓練完lar, last堂係跑上下斜, 呢個項目一向少練, 所以跑完九龍仔公園的上下4圈(約3k多d)後, 今日膝頭附近有d酸,
黎緊會練速度, 應該會跟下阿sir一周一次練下.....
今日冇晒力.........

升級   92.11%

該用戶從未簽到

各位靚仔靚女, 我改左網名, 之前個名太長, 衣家取消左後面的芝娃娃,大家以後叫我
momo la

p.s. 不過我呢個練跑日誌的標題就吾識改....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 momo 於 2009-11-30 12:12 發表
各位靚仔靚女, 我改左網名, 之前個名太長, 衣家取消左後面的芝娃娃,大家以後叫我
momo la

momo ctse,已代你修改好啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 momo 於 2009-11-30 12:12 發表
momo la

momo師姐今個星期三來唔來TKO約跑呀?

升級   92.11%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-12-1 09:54 發表

momo師姐今個星期三來唔來TKO約跑呀?

勁想 join 呀, 但係驚驚地大家太勁, 我包尾吾識路呀....呢條線我未跑過呀

升級   92.11%

該用戶從未簽到

今日第一堂跟阿sir練, 比响九龍仔公園辛苦d, 但成幾十人一齊練跑感覺好好, 又幾好玩, 希望慢慢可以有d進步
不過, 臨走賴低件風褸响運動場邊, 搭車搭到屋企先記得, 真係傷.........

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 momo 於 1-12-2009 22:58 發表
    今日第一堂跟阿sir練, 比响九龍仔公園辛苦d, 但成幾十人一齊練跑感覺好好, 又幾好玩, 希望慢慢可以有d進步
    不過, 臨走賴低件風褸响運動場邊, 搭車搭到屋企先記得, 真係傷.........
    momo ctse 好開心可以一齊同你上堂,你第一次上堂跑得好好丫,反而我跑到尾果三圈就跌晒喇,一圈跌成三四秒。你試吓打去 office 問吓睇吓有冇人幫你拎咗去 office。

升級   92.11%

該用戶從未簽到

明天報左跑10k但到衣家小腿都未攰完
    本來想試下可吾可以做較佳成績, 但連提起腳也覺累, 相信都係盡力算lu

升級   92.11%

該用戶從未簽到

今日的10k 完成時間係57" 23"(自己錶) 叫係自己最快時間...
    終於响60分內搞掂, 都叫做快了點

升級   92.11%

該用戶從未簽到

沒有心機
    自己又吾係跑得快, 每週亦只係20-25K, 竟然膝痛....跟住兩個星期, 又可能要停工, 好灰

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 momo 於 2009-12-13 23:56 發表
    沒有心機
    自己又吾係跑得快, 每週亦只係20-25K, 竟然膝痛....跟住兩個星期, 又可能要停工, 好灰

momo ctse 唔好灰心, 練長跑受傷, 好多人都會經歷過. 試下休息幾日, 睇下有無好轉先啦
    我只衝過3次圏, 但每次衝完都會受傷, 可能腳未強化, 又可能跑姿唔好....
    你跟謝sir 的話可以問下佢意見, 以前上工聯會課, 腳有咩問題, 我都會問佢.

升級   92.11%

該用戶從未簽到

我都係上次跟阿sir衝圈後, 第二日先出事
    之後冇跑幾日到腳吾覺痛跑mizuno時頭8k冇事, 跑完又黎料, 之後過了4日跑了7k冇事, 跑完又黎料.....

升級   92.11%

該用戶從未簽到

近3周接近摺埋, 外膝側一跑到6-7k後會痛, 吾敢點練跑, 呢幾日先覺得好返d, 但黎緊星期日跑我人生第一個半馬, 冇咩點練, 究竟會跑成點, 連自己都唔知。
    天氣差, 心情壞...

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 momo 於 2010-1-5 16:19 發表
    近3周接近摺埋, 外膝側一跑到6-7k後會痛, 吾敢點練跑, 呢幾日先覺得好返d, 但黎緊星期日跑我人生第一個半馬, 冇咩點練, 究竟會跑成點, 連自己都唔知。
    天氣差, 心情壞...

momo跑傷了嗎 ?   如果真係跑唔倒唔好勉強, 我怕你會傷上加傷.  休息吓先啦! 急不來的.

升級   92.11%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2010-1-5 16:54 發表

momo跑傷了嗎 ?   如果真係跑唔倒唔好勉強, 我怕你會傷上加傷.  休息吓先啦! 急不來的.

HI, MILL姐...係呀我之前懶勁跑得多得滯傷左,  冇咩點郁2-3周, 上周開始感覺好d, 可以開始跑返, 唉跑步真的急不來的, 我衣家會就住吾會亂黎了, 遲些再見

升級   12.4%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2010-1-5 16:54 發表

X2..係唔係跑呢個星期日既美律儂半馬?...新浪潭路都有D上落斜..小心d記住長跑長有..