香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

NOTEBOOK : ASUS N20A-2P174A

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   73.7%

該用戶從未簽到

而家都難有機係預裝XP,你可以做的,就係買之前,睇下佢有無XP的Driver,然後自己重新裝過,不過都幾浪費時間。

或者,等Windows 7囉,不過太早用Windows 7又會做白老鼠喎。

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

瘋瘋兄我有隻正版Window XP Professional. 要唔要?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋瘋 於 2009-9-2 09:29 發表

laputa兄, 多謝你. 小弟都有Window XP Professional繁體, 但今次要搵簡體正版. 因為唔係我自己用.
    唔知有冇人有.
    但係改裝xp, 係咪好多要自己去搵driver裝返架?

如果你呢部Asus,咪上番華碩個Official Web Site睇下有無Driver,又或者打去佢地個Hotline問佢地掂裝,不過有心理準備,Notebook D Driver好鬼難裝,隨時裝到你噴血。

至於OS方面,而家都未必有XP賣,因為Mircosoft都無再出,所以你要去新高登或者Yahoo去買D二手既License,但係你要簡體版,係呢兩個地方難度又可能再高左少少。必要時可能要去淘寶搵。但係國內嗰D,係真正版定係假正版,就要自己諗喇。

仲有一個辦法,不過我未試過,唔知Work唔Work,你先用D唔見得光的途徑搵一隻簡體版Windows,然後裝嗰陣,入番個正版Key入去,不過唔想既Key係對應唔同的碟,因為要就返XP出左唔同類型的Version。所以呢個就真係要博一博。

升級   73.7%

該用戶從未簽到

嘩!長跑網好掂呀,我諗住試下上去Google幫你搵Driver,排第一的,就係長跑網了!

http://www.google.com.hk/search? ... GGL_zh-TWHK281HK329

升級   73.7%

該用戶從未簽到

你部機應該有XP Driver架,因為條Link Copy住出黎都指唔返去嗰板,所以你要自己去http://support.asus.com/,然後搵返N20A的Driver,再Download就可以了。

另外,頭先係Yahoo睇過下,搵唔到簡體版XP,所以呢個你可能再要諗諗計喇。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   73.7%

該用戶從未簽到

我係見到慢子好辛苦周圍掛嗰D Banner認識長跑網架。