香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

跑鞋壽命....

升級   38.5%

該用戶從未簽到

想問下一對跑鞋壽命有多久呢?
我對nike,跑左650km左右,鞋面都好新下,但個底好似唔係太掂,是否要換呢?

thank you
+1 0
上一篇︰黃大仙新仔報到....下一篇︰九龍灣有冇平既跑步野賣?

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

About 500 km to 600 Km - Nike's running shoes is probaly shorter

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   0%

該用戶從未簽到

睇過你既回應,你話唔會著tick牌,美記, 因為唔襟著又貴

我都係主打買NB算啦, 不過想問番版主其實三間有咩型號好(training)

升級   16.67%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-9-4 16:43 發表

睇過你既回應,你話唔會著tick牌,美記, 因為唔襟著又貴

我都係主打買NB算啦, 不過想問番版主其實三間有咩型號好(training)

聽講Tempo系列保護性良好, 我估應該幾啱平時訓練

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 CharlesAF 於 2009-9-4 21:56 發表

聽講Tempo系列保護性良好, 我估應該幾啱平時訓練

唔該晒Ching

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 Mr.Incredible 於 2009-9-4 14:02 發表
    想問下一對跑鞋壽命有多久呢?
    我對nike,跑左650km左右,鞋面都好新下,但個底好似唔係太掂,是否要換呢?

thank you

我通常用900-1000公里。重一點的人可能比較需要快一點換。而且,每一款鞋壽命都不太一樣。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 佐治男孩 於 2009-9-5 10:09 發表

我通常用900-1000公里。重一點的人可能比較需要快一點換。而且,每一款鞋壽命都不太一樣。

d人話500度, Ching可以用多一倍 好抵用

升級   0%

該用戶從未簽到

跑鞋既牌子唔能夠代表佢每個 model 好唔好同埋壽命有多久!
    最緊要買跑鞋前自己去試吓,人地講到幾好�差都只可作參考!
    如果你對跑鞋無彈性或個底蝕哂就肯定快快換!

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-9-6 16:01 發表

d人話500度, Ching可以用多一倍 好抵用

聽説日本鞋比較快爛,我通常穿美國鞋,像Brooks,NB等等,比較耐用。可能因爲美國佬重,鞋需要堅固點,給我們這些輕些的人穿的時候,就可以穿很久啦。