香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

跑步計算距離同時速既器材...

升級   50%

該用戶從未簽到

由於小弟平日都係跑街多,
時間同速度都只係估計
所以想要有「舊野」可以準備度到跑步既時間, 距離同速度...

我睇過有舊NIKE+既野...不過好似要有NIKE跑鞋先可以用得...
而我冇又唔想買新鞋...

而我又見到有一d錶可以度到...仲有埋訓練計劃同心肺功能...
但係果d錶要成2千蚊一隻對我呢d低薪一族黎講就太貴啦...

所以想問下各位師兄師姐, 有冇d好介紹?
同埋NIKE+ 如果冇NIKE鞋係唔係唔用得?
+1 0
上一篇︰跑步時發現對腳膝頭哥位紅哂??下一篇︰帶太陽眼鏡跑步

升級   39.47%

該用戶從未簽到

It is ok to stick a metal clip behind the sensor, the cost is just around a few dollars...

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 AlfaR 於 2009-9-5 06:52 發表
It is ok to stick a metal clip behind the sensor, the cost is just around a few dollars...

登錄/註冊後可看大圖

幾元就得? 其實係點... ?唔該

升級   30%

該用戶從未簽到

AlfaR兄:
I have this sensor but I don't want to buy NIKE running shoes any more.
Could you tell me what's the metal clip about and how does it work? Thanks a lot!

升級   4.4%

該用戶從未簽到

邊到買嫁~?

升級   5.8%

該用戶從未簽到

原帖由 seag82 於 2010-4-7 15:03 發表 AlfaR兄:I have this sensor but I don't want to buy NIKE running shoes any more.Could you tell me what's the metal clip about and how does it work? Thanks a lot!

yes, me 2 得物無所用, 可否詳細講講

升級   4.4%

該用戶從未簽到

我都想整番個-.-

升級   13.16%

該用戶從未簽到

呢個sensor係要配合ipod or iphone ... 但個sensor係無clip ... 而nike+號鞋內面有個袋位比你放呢個sensor響裡面 ...
ipod or iphone有個app ... 利用sensor配收訊息 ... 計算出跑步距離等資料 ...
個sensor響apple shop買HKD150 ...
ipod or iphone .... HKDXXXX

升級   4.4%

該用戶從未簽到

好貴sosad

升級   31%

該用戶從未簽到

原帖由 尾二 於 2010-4-7 23:54 發表
呢個sensor係要配合ipod or iphone ... 但個sensor係無clip ... 而nike+號鞋內面有個袋位比你放呢個sensor響裡面 ...
ipod or iphone有個app ... 利用sensor配收訊息 ... 計算出跑步距離等資料 ...
個sensor響app ...

早知買iphone 好過買 HD2 啦

升級   31.33%

該用戶從未簽到

講句廢話- -
跑運動埸吧- -
免費又直接- -
一個圈400米(1線) 每外1線加8米- -"

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 seag82 於 2010-4-7 15:03 發表
AlfaR兄:
I have this sensor but I don't want to buy NIKE running shoes any more.
Could you tell me what's the metal clip about and how does it work? Thanks a lot!

Nike running shoes are not good? Seem some people say it