香港長跑網  - 長跑長友

香港又多左間有"老虎"鞋賣的店...

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

係旺角"魚街"尾.," 旺角市政街市" 對面的....不過名唔知....小弟今日行過見有十幾對"老虎"鞋....
    最衰自己仲有鞋...間店有幾對nb特價比賽鞋,都幾型...eg:c902

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 柔詠 於 2009-9-10 23:59 發表
    係旺角"魚街"尾.," 旺角市政街市" 對面的....不過名唔知....小弟今日行過見有十幾對"老虎"鞋....
    最衰自己仲有鞋...間店有幾對nb特價比賽鞋,都幾型...eg:c902

Ching近排真係中左老虎毒喎

升級   60%

該用戶從未簽到

師兄,嗰間叫「睇運城」,我啱啱都係佢到買左對「他化」,準備新一季跑季......HEHE

升級   0%

開心

間野d 跑衫褲+ 鞋, 都幾多下....仲有幾對$399的NB跑鞋日本feel 的...比佢搞到有d心郁..想試下NB跑鞋.
    不過一買就會比女友炸型....因為佢之前送左兩對"老虎"比小弟了...仲叫我唔好買鞋住.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 柔詠 於 2009-9-11 01:22 發表
    間野d 跑衫褲+ 鞋, 都幾多下....仲有幾對$399的NB跑鞋日本feel 的...比佢搞到有d心郁..想試下NB跑鞋.
    不過一買就會比女友炸型....因為佢之前送左兩對"老虎"比小弟了...仲叫我唔好買鞋住.

想問 ching一個白痴問題 我既跑步歲月只有幾個月, 未經過冬天架.. 所以唔知點prepare好

我知道美記近排仲有d折做緊. 唔知道冬天既時候跑步係着咩衫.. 我想準備下, 我而家只係得一條mid tight.

衫既話係短袖果種O唔OK架? (即係大約原價180元-200元果種美記短袖) 如果唔夠大約係200元度果種美記長袖又如何?(質質料同短袖冇分別,冇厚到,只係長袖姐) 

襯仲有可能有少少折,想去睇定. Thanks Ching

如果其他Ching都有意見分享, 可以回下. thanks

升級   68.8%

該用戶從未簽到

mizunoD衫有兩種,一種有sew in lable,一種就冇(印個標籤)
    當然後者冇sew in lable質料好D同靚仔D
    有種長袖衫好簿,有彈性,內有毛,保暖一流

升級   29.67%

該用戶從未簽到

柔詠ching 有這麼好的女友真幸福啊~~

==============
    如果長袖跑衫來說,個人比較喜歡 Nike 的質感,質料薄,但頗貼身。
    但坦白說功能上相差不會很大,所以 美記 也會是不錯的選擇~
    冬天保暖當然重要,但跑的途中身體也會暖起來,個人喜歡以輕便為前題

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tyler 於 2009-9-11 15:26 發表
    mizunoD衫有兩種,一種有sew in lable,一種就冇(印個標籤)
    當然後者冇sew in lable質料好D同靚仔D
    有種長袖衫好簿,有彈性,內有毛,保暖一流

後者同前者點認法? 價位如何? 長袖保暖果種又點認同埋價錢如何?

唔該ching

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 JDMR 於 2009-9-11 00:49 發表
    師兄,嗰間叫「睇運城」,我啱啱都係佢到買左對「他化」,準備新一季跑季......HEHE

CHING , 係唔係旺角道(小巴鏟上行人道個個位 ?)......地鋪有樓上兩層...RIGHT ?
    我上過幾次都唔見有"老虎"鞋賣...

升級   78%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-9-12 12:40 發表

CHING , 係唔係旺角道(小巴鏟上行人道個個位 ?)全中......地鋪有樓上兩層...RIGHT ?
    我上過幾次都唔見有"老虎"鞋賣...

terry ching
    上星期先新返,有85拆

升級   0%

開心

原帖由 bmc 於 2009-9-12 13:51 發表

terry ching
    上星期先新返,有85拆

"老虎"鞋...有85折..
    小弟係10xm 樓上店買左對skysensor ..跑左50km ..得9折咋....
    睇來,85折都算最抵.

升級   0%

該用戶從未簽到

terry ching
    上星期先新返,有85拆

Thanks BMC! .......85折好吸引 !

原帖由 柔詠 於 2009-9-12 17:43 發表

"老虎"鞋...有85折..
    小弟係10xm 樓上店買左對skysensor ..跑左50km ..得9折咋....
    睇來,85折都算最抵.

Thanks 柔詠 ! ....「睇運城」有沒kysensor ?

升級   0%

開心

原帖由 TerrySze 於 2009-9-12 23:17 發表

Thanks BMC! .......85折好吸引 !

Thanks 柔詠 ! ....「睇運城」有沒kysensor ?

yes.....have skysensor.

升級   26.84%

開心
  • 簽到天數: 3 天

此“封印”一開,應該有其他會“焗跟”

升級   0%

開心

原帖由 新類型跑人 於 2009-9-13 14:23 發表

sorry, 師兄............小弟愚蠢,唔明講什麼?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 新類型跑人 於 2009-9-13 14:23 發表

I think this Ching means the other shop also need to provide 15% discount  for Tiger ( 85折) later since most shops only provide 10% discount for Tiger now.

升級   0%

開心

原帖由 TerrySze 於 2009-9-14 01:02 發表

I think this Ching means the other shop also need to provide 15% discount  for Tiger ( 85折) later since most shops only provide 10% discount for Tiger now.

錦多些少折...對我們係好事, 其實有人想買, 就遲早有人賣...
    沙士前...無錦多人跑步...果時都唔係錦多店有"美記"跑鞋賣.....依家"giga sporxx", "馬拉x",波鞋街(好多店)都有.....幾年前真係無的...
    遲早會更多地方有"老虎"跑鞋賣...睇來係趨勢....

升級   66.32%

該用戶從未簽到

老虎鞋有85折咁抵?
    上次睇NB 1225佢做得9折,我係NB專門店都有8折

升級   13.68%

該用戶從未簽到

terry ching
    上星期先新返,有85拆

得"狗節"炸喎!
    佢地好似從未做過85折。

反而我上個月響"運毒家",
    用DBS咭買左對Asics Lyteracer HS2 就真係85折喇!

本來都想買"他化"或"天空感應者",
    但我想買對保護性好d既Racing級既戰鞋,
    所以揀左Lyteracer。

我本身著開"水野"既"波浪騎士",
    自從著左對Lyteracer之後,速度方面真係有所改善。

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

原帖由 vaio 於 2009-11-6 12:42 發表

得"9折"喎!
    佢地好似從未做過85折。

反而我上個月響"運家",
    用DBS咭買左對Asics Lyteracer HS2 就真係85折喇!