香港長跑網  - 長跑長友

樓主: rockiec
打印 上一主題 下一主題

2009.11.29 活力一里跑迎東亞運

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

mill ctse, 唔止近, 重好短, 得1.6K, 唔使8分鐘...

真係到喉唔到肺!

啱啱收到信啦, 不過只係話到時拎號碼布...

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 3 天

還不夠一星期就跑,報了名為何任何消息也沒有?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 baki 於 2009-11-22 21:32 發表 還不夠一星期就跑,報了名為何任何消息也沒有?

baki ching,

各組別及歡樂組通知信上星期已分別收到...
    若今日未收到, 要打去問問!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-11-23 08:12 發表

baki ching,

各組別及歡樂組通知信上星期已分別收到...
    若今日未收到, 要打去問問!!

x2...........

升級   68.8%

該用戶從未簽到

剛剛試路,唔太理想,第一,運動場出面果條路好多車停泊,當日跑行人路定車路,第二輔警總部個燈位會有其它人過馬路,第三入到啟業村會人車爭路.......但當日未必會封路
    各位自求多福

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 58 天

報名跑手名單

1. kan0902
    2. tyler
    3. rockiec
    4. EDK06 (男子青少年組+活動歡樂組)
    5. RowerBee
    6. 慢子 Wilson
    7. baki
    8 蝦肥(先進組) + 蝦嫂&蝦仔(歡樂組)
    9.ktluk(先進組)
    剛有信confirm ok

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 tyler 於 2009-11-24 21:23 發表 剛剛試路,唔太理想,第一,運動場出面果條路好多車停泊,當日跑行人路定車路,第二輔警總部個燈位會有其它人過馬路,第三入到啟業村會人車爭路.......但當日未必會封路各位自求多福

謝謝 tyler ching 報料!!

因為競賽組响啟樂街起跑, 所以呢條路應該會封,
    其他就好難講!! 啟祥道係大路, 未必會封!

而且最多人果組係青少年組: 50人,
    出到啟祥道應該分散晒! 跑行人路應該都得!

燈位應該會有差佬睇住, 工作人員會做嘢!

反而擔心啟業村果條路, 應該係單程路,
    封咗會好大劑! 成個鐘頭啲車出唔到,
    司機實嘈, 所以未必會封!!

升級   53.68%

該用戶從未簽到

但係之後仲有歡樂組,我覺得封路既機會係大d

升級   92.05%

開心
  • 簽到天數: 12 天

For your information:
    ... 當局將於2009年11月29日上午8時30分起至下午12時止,在九龍灣實施下列臨時交通及運輸安排:-
    1.   九龍灣運動場以東及以南的一段啓樂街將會暫時封閉,除緊急車輛及經由運輸署署長及主辦機構發給許可證者,禁止其他車輛駛入;(見圖一)
    2.      位於啓樂街的公共小巴站將會臨時遷移至宏照道北行九龍灣運動場對面的停車灣;及
    3.      九龍灣運動場以東及以南的一段啟樂街的所有停車位將會於2009年11日29日凌晨零時至下午12時暫停使用。傷殘人士停車位將會臨時遷移至九龍灣運動場以北的一段啟樂街。
    Source: 運輸署的網頁 http://www.td.gov.hk/tc/traffic_notices/index_id_19505.html

升級   0%

該用戶從未簽到

各位明日渣油~ 努力~ 祝位位都跑得開心 & PB~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 Harvey 於 2009-11-27 22:15 發表 For your information:
    ... 當局將於2009年11月29日上午8時30分起至下午12時止,在九龍灣實施下列臨時交通及運輸安排:-
    1.   九龍灣運動場以東及以南的一段啓樂街將會暫時封閉,除緊急車輛及經由運輸署署長及主辦機構發給許可證者,禁止其他車輛駛入;(見圖一)
    2.      位於啓樂街的公共小巴站將會臨時遷移至宏照道北行九龍灣運動場對面的停車灣;及
    3.      九龍灣運動場以東及以南的一段啟樂街的所有停車位將會於2009年11日29日凌晨零時至下午12時暫停使用。傷殘人士停車位將會臨時遷移至九龍灣運動場以北的一段啟樂街。
    Source: 運輸署的網頁 http://www.td.gov.hk/tc/traffic_notices/index_id_19505.html

謝謝哈肥 ching 報料, 淨係封啟樂道一段咋!!

其他路段要跑番行人路, 今朝大家加油、努力

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 58 天

今天真失敗,跑得得尾四...師兄們你們很利害....希望下星期日美津濃10k ok la

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 3 天

在沒鬥心下跑完歡樂跑了,但件紀念T都幾精美

升級   100%

該用戶從未簽到

恭喜ktluk 同自己 攞奬!!!

ktluk ching 好勁 !! 5:22

我啱啱上到岸, 第十, 同11只係差1秒 !!

今次大會搞得好好, 分組起步, 人唔多, 每組幾十人,
    條路又夠闊, 唔會人推人!!

而且有好多紀念品送: Tee, 環保袋、毛巾、貼紙...
    只係收廿蚊!!
    歡樂跑都係有呢啲紀念品、重有攤位遊戲獎品,
    但就完全免費!!

講番比賽, 起步慢咗啲, 位置10零到, 但係到轉彎位,
    行人路有架BB車响度, 可能個阿媽以為我地响馬路跑,
    點知有好多跑手想 shortcut, 上咗行人路,
    咁就塞住晒, 我响馬路繼續跑, 搶番第四、第五,
    不過好快俾人過番晒, 真係好快!

重俾哈肥 ching 界埋, 數數人頭, 發覺跌到第11 !!
    所以死跟住哈肥, 去到運動場入口, 先至過番2個, 升上第9,
    但去到直路200米, 啲人開始發力啦, 又跌番落第10...
    又聽到後面啲腳步好急, 追得好貼, 所以唔理咁多,
    合埋眼衝埋佢!! 先至保住個第十!!

本來大會預算1000人, 但到場只有 200人左右... 有點可惜!
    同一日有其他兩個賽事撞埋一齊, 無法啦!!

升級   59.05%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-11-29 16:30 發表

今次大會搞得好好, 分組起步, 人唔多, 每 ...

恭喜晒rockiec 同埋ktluk ching 得獎
    同第11名差1秒
    咁係好激烈

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-11-29 16:30 發表

今次大會搞得好好, 分組起步, 人唔多, 每 ...

恭喜 rockiec 兄 & ktluk 兄得獎~ 咁平報名又食又拎,正呀~

升級   92.05%

開心
  • 簽到天數: 12 天

恭喜 rockiec and ktluk ching 得獎
    今日跑得很開心,仔仔也很喜歡玩攤位遊戲,拿了很多記念品。

升級   68.8%

該用戶從未簽到

氣氛唔錯,人少少42個,一路KEEP住第二,直到啟泰里比彩天過頭,最尾入直又比人過左,梗頸四,5:19,要怨就怨星期三老抽左仲跑,攪到小腿實曬
    大會都算唔話得,頭十都有杯,仲幾大隻。又喜遇中學師兄姐弟妹(白色藍邊果間),連教練共15人頭有獎件衫幾靚
    不過最差勁就係跑完冇主動派水

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 tyler 於 2009-11-29 20:07 發表 氣氛唔錯,人少少42個,一路KEEP住第二,直到啟泰里比彩天過頭,最尾入直又比人過左,梗頸四,5:19,要怨就怨星期三老抽左仲跑,攪到小腿實曬 大會都算唔話得,頭十都有杯,仲幾大隻。又喜遇中學師兄姐弟妹(白色藍邊果間),連教練共15人頭有獎...

恭喜 tyler ching 得獎, 你果組第四, 5:19
    時間超快!!

再睇番相, 原來閣下就係 tyler ching,
    今日見到著網衫 ge ching 有慢子, 蝦肥同我三個,
    你無著網衫, 所以認唔到...
    下次記得打聲招呼, 方便影相!!

件衫幾靚 不過最差勁就係跑完冇主動派水

x2,

我顧住影相, 都唔得閒攞水飲, 係影完晒相見到有人有水飲,

先至見到好遠有水、有毛巾拎... 點解唔擺响終點呢??

升級   56.85%

該用戶從未簽到

恭喜 rockiec tyler ching  攞奬!!!