香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

跑步是否會増高,減肥?

升級   17.37%

該用戶從未簽到

我11歲,155cm,49kg,好肥呀-,-
我想問下呢跑步是否會増高,減肥呢?
+1 0
上一篇︰有冇9龍區平靚正 骨科介紹?下一篇︰有飛蟲,應面而來,進入口內-.-

升級   0%

該用戶從未簽到

可以幫助減肥
但你咁細個.. 因為發育未完全成熟... 盡量唔好跑咁長距離
如果要減磅..由飲食方面入手.. 唔好唔食野.. 最緊要少食煎炸肥皂粉野...
食少 d 炸野.. 對皮膚都好 d~

暫時未知跑步對增高有無功效...

升級   17.37%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-9-16 00:27 發表
可以幫助減肥
但你咁細個.. 因為發育未完全成熟... 盡量唔好跑咁長距離
如果要減磅..由飲食方面入手.. 唔好唔食野.. 最緊要少食煎炸肥皂粉野..." />" />
食少 d 炸野.. 對皮膚都好 d~

暫時未知跑步對增高有無 ...

我呀媽話我矮,話跑步可以增高....

升級   51.05%

該用戶從未簽到

原帖由 -小蓉仔-` 於 2009-9-16 20:36 發表

小妹妹,幾重?幾高?
人仔細細少少肥先夠cute
太瘦冇乜肉唔多可愛架

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 -小蓉仔-` 於 2009-9-16 20:36 發表

其實女仔高得最快係來第一次月經果一年
過0左呢段時間之後就唔會高得咁快 gala...

如果你響呢段時間... 做多 d 運動..對增高都會有幫助...

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

我不是說跑步可以增高,
    只是正值發育時期的你, 做吓運動對增高總有少少幫助吧!

升級   17.37%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-9-17 10:48 發表

其實女仔高得最快係來第一次月經果一年
    過0左呢段時間之後就唔會高得咁快 gala...

如果你響呢段時間... 做多 d 運動..對增高都會有幫助...

唔該!

升級   17.37%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2009-9-17 20:28 發表
    hgjD088" />" />hj 我不是說跑步可以增高,
    只是正值發育時期的你, 做吓運動對增高總有少少幫助吧!

不是說跑步可以增高,對增高總有少少幫助?

升級   29.67%

該用戶從未簽到

原帖由 -小蓉仔-` 於 2009-9-17 20:31 發表 不是說跑步可以增高,對增高總有少少幫助?
    意思是「發育期運動對增高多少會有幫助」啦~
    運動是否一定指跑步?當然不
    跑步是否一定能增高?也不一定

反正運動一下利多於弊吧~

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

原帖由 -小蓉仔-` 於 2009-9-15 21:53 發表

BMI 20.4 都叫肥???  

升級   22.63%

該用戶從未簽到

原帖由 -小蓉仔-` 於 2009-9-15 21:53 發表

小妹妹,,,你唔驚喎...
    11..就155cm
    我呢個17既都係158cm...
    一講起就想喊....甘細粒...
    放心啦
    正常你都一定過到160..
    可能168都有你份!
    因為我11都係得138cm.....
    長跑正常都減到肥
    我都係甘先長跑....
    問題係....
    我勁唔夠氣...努力中~
    加油呀

升級   22.63%

該用戶從未簽到

係啦~
    講開增高
    你可以試下玩單杠同埋跳多d
    仲有做增高既伸展運動~
    上google /youtube search有好多的~
    我都有做緊....都有效..
    不過單杠係好辛苦.....

升級   22.63%

該用戶從未簽到

...原來個post甘耐咖啦...?
    bankcheck左...