香港長跑網  - 長跑長友

樓主: key

2009 水陸兩項鐵人聯賽 - 比賽4

關閉 [複製鏈接]

升級   21.55%

該用戶從未簽到

借個位講卟啦. 係3鐵區講好似吾係幾好. 13兄請見諒.

首先提提我地本身個人實力先.
隊員A: scm 3:24, 苗圃12hrs 5:08
隊員B: scm 3:08, hk 10K 37:XX 今年7月第一次玩操山
隊員C:我 scm 3:18, hk 10k 40:xx, 苗圃12hrs 4:53
隊員D: 冇跑開長跑, hk 10k  58:xx

目標18-20hrs
我隊只差11分鐘就可達標, 完成時間20:11. 天氣非常寒冷 cp3打後開始under10度+強風.
我地team係冇其他隊support咁強, 只有兩位女士帶野食同衫比我地, 只有cp3有野食換衫, cp6有野食換衫 同cp8換衫. cp6-cp8有一位supporter去support隊員D(攞野)
可以話全程食自己咁.

去到馬安山我第一位出小小事, 落大沙斜時因特大風, 比風成個吹起小小之後趺落地, 傷左兩手肘.
吾夠10度加超強風, 真係好金. 大家一停cp就會發冷到行吾倒. 到cp8隊員D開始上吾倒力, cp8重超級冷, 隊員D第9段落斜都jog吾倒, 但已比我心目中爆遲左一段. 第10段, 我地3位輪流用如來神掌推隊員D上斜, 用手拖隊員D雙手跑平路. 隊員D比我地3位熱情感動, 都好激動地用盡每一分力去死橕, 隊員D已200%用盡, 我本人用左7-8成左右. 最終都趕吾切under20, 下年只可報under24.
毅行就係咁, 大家都吾係好在意成績, 係過吓癮, 共同渡過每一難關先係最過癮. 如果4個都係咁強, 就冇咁過癮同開心. 4人一心, 不離不棄先係毅行者.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-11-24 15:15 發表

隊員B: scm 3:08, hk 10K 37:XX 今年7月第一次玩操山
隊員C:我 scm 3:18, hk 10k 4 ...

Frank,
結果唔係咁重要 , 係當中o個過程先係整個 TW 既重要部份,
睇完咁多隊 TW 既體驗 , 當中辛酸 , 苦與樂 , 我地呢類傍邊鶴,
只可意會 , 不可完全 , Anyway, 向你們致敬,
下年再接再勵

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-11-24 15:15 發表

多謝frank兄咁長詳盡嘅描述, 搞到我依d冇得參與嘅都好似置身其中.

想再問吓, 要20hr洗唔洗一有平路或落斜就跑呀?

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2009-11-24 16:56 發表

多謝frank兄咁長詳盡嘅描述, 搞到我依d冇得參與嘅都好似置身其中.

想再問吓, 要20hr洗唔洗一有平路或落斜就跑呀?

平路或落斜就jog, 上斜上樓梯就攞黎回氣.
高手就平路或落斜就跑, 上斜就繼續焀.
想試吓自己得吾得可以試吓樂善行..........大會有好多野食同送, 好抵玩, 高手好多. 重可以報.
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5786&highlight=%BC%D6%B5%BD

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-11-24 17:06 發表

平路或落斜就jog, 上斜上樓梯就攞黎回氣.
高手就平路或落斜就跑, 上斜就繼續焀.
想試吓自己得吾得可以試吓樂善行..........大會有好多野食同送, 好抵玩, 高手好多. 重可以報.
http://www.lon ...

個個都係高手, 隊員D真係好大壓力
呢個成績唔簡單

升級   0%

該用戶從未簽到

隊員C:我 scm 3:18, hk 10k 40:xx, 苗圃12hrs 4:53
隊員D: 冇跑開長跑, hk 10k  58:xx

三個咁強搭一個咁弱?有d賭博成份喎...

目標18-20hrs
我隊只差11分鐘就可達標, 完成時間20:11

但時間好好呀,值得向隊員D致敬!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   21.55%

該用戶從未簽到

隊員D應該有壓力, 個個都有壓力.
隊員D之前雷利78km 已傷左, 睇左好多次醫生都吾好, 比賽日重係傷, 有7-8成okay.
之前由7月操. 但吾係次次都一齊. 我操得最少, 因為7月我先買單車, 所以主要時間用哂去單車同游水. 大大小小既操重共有21次.

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-11-24 23:17 發表
隊員D應該有壓力, 個個都有壓力.
隊員D之前雷利78km 已傷左, 睇左好多次醫生都吾好, 比賽日重係傷, 有7-8成okay.
之前由7月操. 但吾係次次都一齊. 我操得最少, 因為7月我先買單車, 所以主要時間用哂去單車同游水.  ...

frank兄嘅實力我地都不容置宜, 操得唔夠隊友多都唔係問題, 因為你操緊D仲勁嘅野

但隊員D要跟倒你地3位勁人就真係超大壓力,有e個成續真係好好   

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2009-11-26 06:38 發表

frank兄嘅實力我地都不容置宜, 操得唔夠隊友多都唔係問題, 因為你操緊D仲勁嘅野

但隊員D要跟倒你地3位勁人就真係超大壓力,有e個成續真係好好   

Key 兄你都進步神速啦. 一季之內進步神速.