香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kito807

跑、跑、跑

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

都未恭喜傑兄PB,有進步就係好,加油啦~~

升級   95.6%

該用戶從未簽到

上星期三北區運動場衝圈, 完全無狀態, 呢個月跑得太少太少喇, 假期多反而仲無得跑。

渣打馬拉松前已無晒比賽, 淨返最後個多月要專心鍛鍊耐力!

渣打目標 sub 4'30 !!

升級   95.6%

該用戶從未簽到

已經係1月5日, 今日先黎 2010年第一課練習, 實在太遲了......... 過時過節總是應酬多, 而且要抽時間陪女友大人, 實在無辨法可以抽空練習。
本來尋日已想開始練跑, 但放左兩日假玩左兩日又好累, 結果都係早瞓收場, 又無練。

到今日決定點都要操返一課, 日頭拿拿林係公司做完野早D 返屋企食飯, 點知食完飯又凍又落住毛毛雨......... 本來又想放棄, 不過最後都係落街跑吧!!
落到樓下實在好凍, 雨又好似越落越大, 跑到一半就跑返轉頭諗住返屋企算喇, 點知又停雨, 然後便沿林村河再跑一段, JOG 下 JOG 下又幾舒服幾順WO,
跑跑下又跑返轉頭出海濱公園, 跑到差不多時間就回程返屋企沖個熱水涼, 爽!!
全程約 11K

本月共跑了 11K

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

傑兄加油丫~~~今日我都係跑左1半落大雨~~~淋住雨返去真係凍凍地~~好彩冇病咋

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-1-5 23:41 發表
    已經係1月5日, 今日先黎 2010年第一課練習, 實在太遲了......... 過時過節總是應酬多, 而且要抽時間陪女友大人, 實在無辨法可以抽空練習。
    本來尋日已想開始練跑, 但放左兩日假玩左兩日又好累, 結果都係早瞓收 ...

努力呀!! 落雨跑步其實幾正架!! 不過要小心跑完步之後好易著涼, 如果病左就得不償失啦!!

另外, 我諗你要抽些時間來練練lsd. 否則全馬時會好辛苦.

升級   95.6%

該用戶從未簽到

落雨跑步其實真係幾好feel, 但依家天氣咁凍, 大家真係要小心身體呀。

LSD 我太少喇, 今個星期日打算會操一轉, 25-30K

升級   13.33%

該用戶從未簽到

Kit Ching你好!  大家都係大埔友, 當然要捧下Ching場啦!

見到Ching進步得好快, 祝你全馬能成功sub-4!

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 大B 於 2010-1-7 12:08 發表
    Kit Ching你好!  大家都係大埔友, 當然要捧下Ching場啦!

見到Ching進步得好快, 祝你全馬能成功sub-4!

SUB-4 可能性不大, 希望 sub - 430 啦!

升級   95.6%

該用戶從未簽到

1月6日

夜晚到北區運動場練習, 因為經常遲到, 已好耐無試過操晒成套馬克操, 今晚卒之可以喇!
    依家狀態真係麻麻, 所以操完馬克之後同 stan 兄jog 左 8k 就收檔, 加埋熱身今晚只跑了9k.

本月暫跑了 20k (勁少)

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-1-7 12:27 發表
    1月6日

夜晚到北區運動場練習, 因為經常遲到, 已好耐無試過操晒成套馬克操, 今晚卒之可以喇!
    依家狀態真係麻麻, 所以操完馬克之後同 stan 兄jog 左 8k 就收檔, 加埋熱身今晚只跑了9k.

本月暫跑了 20k hjhem16 ...

加油呀!!阿傑兄!!! 如果你星期日長課响新娘潭, 你就會撞到美記半馬d跑手gala!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-1-7 12:33 發表

加油呀!!阿傑兄!!! 如果你星期日長課响新娘潭, 你就會撞到美記半馬d跑手gala!!!

仲好 , 封埋路俾你練 , 唔使留意後面 d 車

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-1-7 12:27 發表
    1月6日

本月暫跑了 20k hjhem16 ...

要加把勁先得呀 ! 今日開始跑多 d , + 油

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-1-7 12:33 發表

都係避避美記半馬改變計畫, 大埔 >> 馬鞍山 >>> 城門河 >> 大埔  

升級   95.6%

該用戶從未簽到

1月8日

難得六點半便可以係公司閃人, 拿拿林坐車返屋企吃個飯落街跑。
    天文台話夜晚好凍, 落街前問老媽子拎左件40雞風褸加埋長褲落街,
    點知落到去又唔係好凍..... 氣溫都15度以下ga, 不過最緊要無風跑得好舒服

慢慢跑左 16k 平均步速大約 5:30 1k, 呢個希望盡量可以加多d 量!

今個月只跑了 36k!!

升級   95.6%

該用戶從未簽到

尋晚發生左D 事, 搞到今朝起唔到身去跑步, 唔緊要!! 今個月雖然時間無多! 但一定要盡力去跑盡力去跑!!!

加油呀!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-1-10 10:51 發表
    尋晚發生左D 事, 搞到今朝起唔到身去跑步, 唔緊要!! 今個月雖然時間無多! 但一定要盡力去跑盡力去跑!!!

加油呀!!!

傑兄, 原來 cy 報左美記半馬 , 但傷左未好番 , 早知叫埋你去 ,
    又可以跑番 21km, 黎緊 17.1, ah stan 好似有 lsd,
    可以 join 埋一齊跑下。

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-1-11 10:35 發表

傑兄, 原來 cy 報左美記半馬 , 但傷左未好番 , 早知叫埋你去 ,
    又可以跑番 21km, 黎緊 17.1, ah stan 好似有 lsd,
    可以 join 埋一齊跑下。

我地快d 搞返次北區長課先~ 不過我地幾個d 時間好似好難夾, 我成日都夾唔到

升級   95.6%

該用戶從未簽到

1月11日

失戀後第一操!!
    都只係操左 12k 咋, 跑完心情都好d, 不過好似無乜料到, 跑完又唔攰, 但又無乜心情跑快d wo....
    返到屋企聽wong sir 教 做左50下蹲立, 但都係無乜料到, 未攰

本月只跑了 48k

不過今個月開始該多時間, 只要有心實跑到接近 200k ga!!

升級   0%

該用戶從未簽到

俾心機呀!200k 無難度,男子漢,講過就要做到