香港長跑網  - 長跑長友

跑運動埸的罵怨

升級   27.25%

奮鬥
  • 簽到天數: 178 天

跑左運動成年多 , 每次都有D不是在跑 , 在行的人<占用>最重要的線
    如:400M 最重要的是 1線 , 佢就在一線慢慢行...  仲係度舞手,舒展,擺到明係黎行...

人家在辛苦計時衝圈片灣 , 氣又喘,腳又軟 , 你在行.... 要人家每圈都花的力氣去避
    唔知其他ching其地方有無這回事發生?   你都有這想法嗎?
    行你就去公園 , 唔跑你就ben埋

還是我自己太自私?

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

我都見怪不怪....
    就當是在比賽時遇到慢自己一圈的對手
    趁此機會練習過這些人.....(尤其跑彎道)

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

與運動場職員聯絡

Kin in Running

升級   0%

該用戶從未簽到

散步的,逆線跑的,倒後行的,推BB車的,擔雨傘的,吐啖的,一字排開慢行吹水的...坐在場邊伸腳入1線的球員..帶小朋友一家在跑道影相的人...缺德的人..香港地冇處不在...可以點?

升級   100%

該用戶從未簽到

邊條係一線...?是最埋內圈個條線嗎..?

死啦....有時我在運動場跑完or跑到"支力"時,都會係場上行架,仲會郁下手"think"下腳...
    可能都俾ching們暗地鬧~~~

升級   19.47%

該用戶從未簽到

其實我最唔鍾意D 人逆線已行......因為會好危險.

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 亞平 於 2009-9-23 12:59 發表
    散步的,逆線跑的,倒後行的,推BB車的,擔雨傘的,吐啖的,一字排開慢行吹水的...坐在場邊伸腳入1線的球員..帶小朋友一家在跑道影相的人...缺德的人..香港地冇處不在...可以點?

平 ching, 絕對同意你講法,

升級   0%

該用戶從未簽到

其實1線行的人可能都唔知自己會好阻人, 同職員講下睇下佢哋有冇可能廣播or叫啲步行人仕行外線囉~~~
    至於衝圈時被人阻真係在所難勉......有時啲人跑tempo都用一線......
    仲有我呢啲慢腳所謂衝圈, 咪又係阻住其他快腳~~~佢哋都係唯有响我身邊fin過~~~
    所以大家都有份用場, 咪互相就吓
    平兄講到推bb車, 倒後行果啲, 又真係討厭啲

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-9-23 12:59 發表

平少,你都有份啦!

登錄/註冊後可看大圖

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 waynekkw 於 2009-9-23 13:59 發表

平少,你都有份啦!

登錄/註冊後可看大圖

原來平ching都係甘~~
    嘻嘻...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 foobar 於 2009-9-23 00:04 發表
    跑左運動成年多 , 每次都有D不是在跑 , 在行的人最重要的線
    如:400M 最重要的是 1線 , 佢就在一線慢慢行...  仲係度舞手,舒展,擺到明係黎行...

人家在辛苦計時衝圈片灣 , 氣又喘,腳又軟 , 你在行.... 要人家每圈 ...

好似灣仔場要有田總證先入得...我覺得幾好.....唔使D阿毛都可以入去行行企企,基本規則都唔識....阻住晒.

升級   25.9%

該用戶從未簽到

你有氣有力年輕力壯步大力雄, 咪就下人, 衝圈轉彎攝個吉位騎住中線都不會跑多好多. 有些無傷大雅的皮毛小事, 無須上心, 慎防傷肝.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-9-23 13:36 發表
    邊條係一線...?是最埋內圈個條線嗎..?

死啦....有時我在運動場跑完or跑到"支力"時,都會係場上行架,仲會郁下手"think"下腳...
    可能都俾ching們暗地鬧~~~

貓貓,1線是最內圈的,因為只是此線是400米,所以沖圈計時都是用此線..跑完之後,其實如果要慢行,可離開跑道,在旁邊行人路,逆線慢行..更好.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 waynekkw 於 2009-9-23 13:59 發表

平少,你都有份啦!

登錄/註冊後可看大圖

從未試過在跑道上慢行..慢跑吹水就會..但多唔會一字排開..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-9-23 13:49 發表
    其實1線行的人可能都唔知自己會好阻人, 同職員講下睇下佢哋有冇可能廣播or叫啲步行人仕行外線囉~~~
    至於衝圈時被人阻真係在所難勉......有時啲人跑tempo都用一線......
    仲有我呢啲慢腳所謂 ...

菲菲,果推BB車既,我話過佢之後,就冇再咁做...之後我都耐唔耐見過佢架....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-9-23 15:40 發表

菲菲,果推BB車既,我話過佢之後,就冇再咁做...之後我都耐唔耐見過佢架....

Is it too dangerous to having a BB stroller on the track ? Not only cause problem to runner, but also dangerous to BB.......

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋瘋 於 2009-9-23 15:28 發表
    對經常跑TRACK的影響真係好大, 我地跑街好D.

~~~嘩~~~

瘋瘋....你轉左新相~~好型呀...
    差d唔認得你....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-9-23 15:31 發表

貓貓,1線是最內圈的,因為只是此線是400米,所以沖圈計時都是用此線..跑完之後,其實如果要慢行,可離開跑道,在旁邊行人路,逆線慢行..更好.

甘我以後在運動場就避開跑內圈啦...費事阻住人練習~~

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 亞平 於 2009-9-23 12:59 發表 散步的,逆線跑的,倒後行的,推BB車的,擔雨傘的,吐啖的,一字排開慢行吹水的...坐在場邊伸腳入1線的球員..帶小朋友一家在跑道影相的人...缺德的人..香港地冇處不在...可以點?
    同樣, 係球場有人使用既時候, 近球場三條線(內圈)封左,  但一樣有人跑入去, 攪到有時d 波踢到佢地都唔好意思...