香港長跑網  - 長跑長友

樓主: tsw01
打印 上一主題 下一主題

美津濃Wave Rider 11

升級   0%

該用戶從未簽到

做完了 ~~ 不過有幾個 quiz 等住我 ~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

聽日有化學小測,後日有物理小測 ~~~ 有排溫 ~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

yes sir,收到 ~

升級   40.15%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2008-9-23 22:15 發表
美津農仲有大把好野喎

師兄,痳煩你將呢個"驚世"奧秘告訴我,小弟很想知,求求你啦      hehehe...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   40.15%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-9-24 22:40 發表

閣下買跑鞋,是跑場用還是跑街用?另外閣下是跑開多少公里?我諗CHING 要知道這些,才能告訴那一款鞋較適合閣下。

報告師兄:
小弟是雙用性的,不太很專業,跑開 7 k - 10k only, duck平足 ~ ~.
聽人說 "duck平足" 應用 " w inspire 4" 較佳!

多謝哂師兄[您] 友善的幫忙也!
619敬上

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ilove619 於 2008-9-24 23:13 發表

報告師兄:
小弟是雙用性的,不太很專業,跑開 7 k - 10k only, duck平足 ~ ~.
聽人說 "duck平足" 應用 " w inspire 4" 較佳!

多謝哂師兄[您] 友善的幫忙也!
619敬上

不過你個問題很專業 hehe ,  吾錯, 如你有偏平足, inspire 比 rider 會更適合的 . 不過不能完全解決你的問題 . 因為inspire係for d 低弓腳型的, 最好加適合偏平足鞋墊. 另外, 我覺得 NB d 鞋可能會岩你d , 你可試試

升級   56.2%

該用戶從未簽到

我都是平足,問了Sales 佢話Inspire for 高弓或平足,所以買了Inspire 4 跑了1次大約12,13k,覺得Aero 好D,可能是第一次用吧....  但因我很多時間會跑街,所以都會用Inspire 跑....

升級   40.15%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2008-9-25 09:32 發表

不過你個問題很專業 hehe ,  吾錯, 如你有偏平足, inspire 比 rider 會更適合的 . 不過不能完全解決你的問題 . 因為inspire係for d 低弓腳型的, 最好加適合偏平足鞋墊. 另外, 我覺得 NB d 鞋可能會岩你d , 你可試 ...

回師兄也:
NB 邊隻款好呢,給少許建議,唔該你啊!
感謝,感謝 inG.

升級   40.15%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2008-9-25 15:13 發表
我都是平足,問了Sales 佢話Inspire for 高弓或平足,所以買了Inspire 4 跑了1次大約12,13k,覺得Aero 好D,可能是第一次用吧....  但因我很多時間會跑街,所以都會用Inspire 跑....

OH ho,多謝師兄你寶貴的意見!

順打一問,此靴港有嗎?
http://www.mizunousa.com/equipment.nsf/AllProduct/EFCAF8CCB36CF7EC852571FB0066BBC4?opendocument&div=volleyball&cat=mensfootwear

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ilove619 於 2008-9-25 22:37 發表

回師兄也:
NB 邊隻款好呢,給少許建議,唔該你啊!
感謝,感謝 inG.

其實我只著過一對nb 跑山的鞋, 感覺比較平的底(弓位比較低). 亦問過朋友(他著著過很多對nb 的鞋) , 結論是nb 一般比較平的底來. 所以叫你試試而已.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2008-9-25 15:13 發表

以我所知 高弓 與 平足(平足是接近低弓的) 是相反的 , 是嗎

http://www.mizunousa.com/Corporate.nsf/WebPages01/D2063D2B4D3C079285256ECF00509CE6?OpenDocument

而mizuno 是分三類 的 neutral , control , support , 我想應選support  這類. 而我不知 aero 是否 support 這類來. 最簡單都係自己試下那對好

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-5-19 11:11 發表

新威,但因小弟常到該店買鞋,先有呢個價,不過如閣下去到,叫老闆打折都應問題不大。
Ken兄,請問新威有無Asics賣?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-9-26 17:20 發表

無,一對都無。
Too bad  I have tried several pairs in 運動家 and they are great! I did not buy afterall because there's not much discount........

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2008-9-24 09:33 發表
聽日有化學小測,後日有物理小測 ~~~ 有排溫 ~~~
原來chairman你都係讀理科

升級   100%

該用戶從未簽到