香港長跑網  - 長跑長友

新單車訓綀工貝

升級   78%

該用戶從未簽到

只重50克,裝在腳踏,可計算出power 輸出,比起其他設計小巧及毋須換hubs,但要用speedplay pedal,相信比power tap 更準,2010 量產,未有定價計
,http://www.metrigear.com/products/

升級   0%

該用戶從未簽到

呢樣野就係叫power meter? 之前上youtube睇單車片有人提過....但都唔知係乜

升級   52%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

Any user experience ?

升級   73.68%

無聊

Look KeO Power Pedals

升級   52.3%

該用戶從未簽到

升級   80%

該用戶從未簽到

Polar RS800CX 好似不能連接自己的 power meter.
    咁可否連接呢隻呢?

如果唔得, 咪只可以用 CS600?

ops, 一睇, 只可以 CS600, CS500 用.....

升級   52.3%

該用戶從未簽到

出RS800當時未有power meter既打算, 唔知到時會唔會有firmware upgrade
    話晒800都係top model

升級   73.68%

無聊

原帖由 orce 於 2011-3-7 13:53 發表
    出RS800當時未有power meter既打算, 唔知到時會唔會有firmware upgrade
    話晒800都係top model

我本來諗住換左對舊錶s625x(...成7年喇!)而買RS800CX,見到哩件嘢又想買CS600X!不過CS系列用嚟跑又好似嘛嘛地!點解唔出對好似GARMIN 310XT咁既呢?!
    (小弟係低手,不過對嘢D科技用品有興趣啫)

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 saikui 於 2011-3-8 23:52 發表

我本來諗住換左對舊錶s625x(...成7年喇!)而買RS800CX,見到哩件嘢又想買CS600X!不過CS系列用嚟跑又好似嘛嘛地!點解唔出對好似GARMIN 310XT咁既呢?!
    (小弟係低手,不過對嘢D科技用品有 ...

不過就算呢個power meter出左都未必會買啦, 因為成兩皮野...