香港長跑網  - 長跑長友

尋晚發生了一件事(日本)

升級   25.79%

該用戶從未簽到

小弟係日本留學
尋晚12點落街跑步
因為太夜無車同無人
所以我就跑馬路中間同吳著3跑
之後跑左一陣路邊有個警察對住我講野
我以為拒叫我吳好跑馬路中間
我無理拒一直跑
之後過左幾分鐘後拒淨住嫁電單車係後面追住我
我都係以為拒係叫我吳好跑馬路中間
由於果時係計緊時
5k大約19分左右
吳慢得吳停得
所以我就就下拒跑返路邊
點知拒仲一直追住我
係咁同我講野(岩岩黎日本,咩日文都吳色)
最後拒踩油
係我前面截停我
對我做左好多手西同動作
最後先知吳可以除3跑步.........
攪到我尋日無練到野=_=

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原來係日本唔比唔著衫跑步....(夜晚都唔比??)
    唔知運動場入面得唔得?(好似多數都要入場費)

升級   25.79%

該用戶從未簽到

係阿..要入場費...
    大約200yan左右
    所以係呢邊都係11,2點無人落街跑
    同搵條路先生練速度
    但我覺得跑運動場
    速度係快吳到的..........

升級   0%

開心

點解浸溫泉又一定除衫呢!!!

奇怪

升級   25.79%

該用戶從未簽到

原帖由 人肉跑步機 於 2009-9-26 11:12 發表
    小弟係日本留學
    尋晚12點落街跑步
    因為太夜無車同無人
    我無理拒一直跑
    之後過左幾分鐘後拒淨住嫁電單車係後面追 ...

語言不通真係一個問題, 練唔到跑事少, 有乜誤會搞大左件事仲麻煩

講開又講, 去日本留學唔係要識D 日文既咩? 印象中去日本留學既通常都係去學日文 (錯左請糾正)

升級   25.79%

該用戶從未簽到

原帖由 lawrence0810 於 2009-9-27 12:41 發表

語言不通真係一個問題, 練唔到跑事少, 有乜誤會搞大左件事仲麻煩

講開又講, 去日本留學唔係要識D 日文既咩? 印象中去日本留學既通常都係去學日文 (錯左請糾正)

係阿..就係係度學日文
    日文完全吳色都可以黎的....

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 人肉跑步機 於 2009-9-26 11:12 發表
    小弟係日本留學
    尋晚12點落街跑步
    因為太夜無車同無人
    我無理拒一直跑

你咁惡既
    "所以我就跑馬路中間同吳著3跑
    我無理拒一直跑"....

人地差佬同你講野, 你都可以唔理佢一直跑... 係美國, 你咁樣唔理佢, 可能開槍射你添(誇張), 非誇張就係一野推低你, 鎖住你... 帶你返差館...

升級   25.79%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2009-9-27 19:32 發表

你咁惡既
    "所以我就跑馬路中間同吳著3跑
    我無理拒一直跑"....

人地差佬同你講野, 你都可以唔理佢一直跑... 係美國, 你咁樣唔理佢, 可能開 ...

果時計緊時.........
    如果時間太慢同一停低我就會當無練過的..........
    所以要好好珍惜每一次練習...
    同咪開頭拒企係馬路邊同我講野
    我估拒都追我吳到拉
    估吳到拒會為左叫我著返件3開電單車追我咩.........

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟係日本留學
    尋晚12點落街跑步
    因為太夜無車同無人
    我無理拒一直跑

看完你精彩形容....忍不住笑...
    C兄..你係得既...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 人肉跑步機 於 2009-9-27 20:20 發表

果時計緊時.........
    如果時間太慢同一停低我就會當無練過的..........
    所以要好好珍惜每一次練習...
    同咪開頭拒企係馬路邊同我講野
    我估拒都追我吳到拉
    估吳到拒會為左叫我著返件3開電單車追我咩.........

開電單車會追唔到你 ?
    人在外地,警察哥哥叫你停你都唔停....你都好夠彊!
    係大陸你拒停的話,隨時拿警棍打完你,先話你知犯了咩錯.
    生命沒take2,練習日日都可以有take2...

升級   45.6%

該用戶從未簽到

in US, you have already died.

升級   7.45%

該用戶從未簽到

Yes, US polices used to show and used theirs lethal weapon; if you aren't obey their commands.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

師兄叫做執番條命仔, 係好多地方已經俾人feng低左  下次警察叫停就要停啦. 唔好逞一時之勇.

升級   0%

擦汗

原帖由 Mike_Li 於 2009-9-28 14:13 發表
    Yes, US polices used to show and used theirs lethal weapon; if you aren't obey their commands.

It sounds like there are really the fxxking ones....
    In addition with the images from movies...

升級   38.45%

慵懶
  • 簽到天數: 24 天

應該講既上面d ching都講曬
    我凈係想講樓主練習都可以做到19分跑5k,質素都相當唔錯!!