香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: SantoriniIsland
打印 上一主題 下一主題

Asics Counter in Causeway Bay Sxgx

升級   0%

該用戶從未簽到

其實唔只asics, 東x做美記代理咪又係做得唔夠好

升級   45.6%

該用戶從未簽到

Is this cause by the market in HK is too small?

升級   0%

該用戶從未簽到

其實我覺得一來係個跑步市場太細啦係香港, 受歡迎程度亦有限

你睇下Nike, adidas主谷都係藍球同埋足球, 始終大路運動, 又受歡迎咁多, nike今年連跑步賽都唔冠名贊助就知咩事

就算講美記既香港代理, 間東x太子個舖頭都咁細就算兩層.. 係香港地賣美記既款都唔係真係好多, 唔好講asics

去到旺角波鞋街果d, 我想睇件跑步背心都難到咩咁..

美記既鞋好多舖都冇.. 連鎖式既好似得gi家sports有, 馬拉松好似都冇乜(呢個唔肯定).. 皇"ga"運動又冇.. 運X家又係冇乜邊間有...

其實呢度多跑友姐, 講真跑友數目同個市場始終同大路有大把錢賺既藍球足球市場差好遠

呢個亦都係商業世界

升級   2.67%

該用戶從未簽到

asics 香港總代理係萬里樂有限公司。而家呢間總代理公司,要亞雪係星期六、日駐守祟光專櫃,以專業人仕向顧客提供意見。
香港幾間名牌運動用品專門店D售貨員都唔專業。
要去D個體戶舖頭買,而老細又係玩長跑,甘就有專業意見。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 華哥 於 2009-10-4 20:44 發表
asics 香港總代理係萬里樂有限公司。而家呢間總代理公司,要亞雪係星期六、日駐守祟光專櫃,以專業人仕向顧客提供意見。
香港幾間名牌運動用品專門店D售貨員都唔專業。
要去D個體戶舖頭買,而老細又係玩長跑,甘 ...

運x國? 步x? 10x?