香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

Ca"時"o CHR-100

升級   0%

該用戶從未簽到

用緊既Ching覺得呢隻錶準唔準個心跳功能

同埋整體用落覺得點?

好似話好難按D制, 而家出面做咩價位請問最平?

thanks

我或者明日得閒少少專登去行下時睇, 唔該
+1 0
上一篇︰剔牌新跑褲下一篇︰Pics of 090927-超越挑戰三項鐵人賽 by Belinda of Sportsoho

升級   18.95%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

$5XX 信和地下

個人覺得幾滿意. d 制唔算好按, 只係角度斜斜地要小心d 先按到, 唔係接觸不良o個d, 慣左無乜問題

升級   0%

該用戶從未簽到

5xx. 有ching話可以做到500以下既添我以為. 除左信和, 係咪先達同潮特都有得賣? 同埋請問信和地下5xx係行定水貨? thanks

最後想問條心跳帶好唔好用? 準唔準你覺得

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-9-29 14:03 發表
    小弟用緊 chr-100 ,初用時,按鍵位的確有少少難按,但現在按慣咗後,就無乜難度。試過心跳帶,但帶了後好似令到呼吸有困難,之後都無用過。整體隻錶唔錯的﹗﹗

呼吸有困難添.. 係喎, Ching係邊度買架? 幾錢? 行定水? 今日我得閒可能去旺角睇

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-9-29 14:31 發表

小弟兩年前在黃金商場買的,當時價錢都要 6xx 左右,行貨。

而家唔駛呢個價架啦一定,

行貨貴少少都值我感覺, 不過你有冇入過厰隻錶?

聽到你咁講,我陣間去睇隻錶

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-9-29 14:49 發表

隻錶好健康,尚未入廠,另外好似除黑色外,仲有第二隻色的。而心跳帶,其實閣下應考慮是否必須要有的,因為未買前,小弟都意為心跳帶好好用,但買了後,真的只是試過用一兩次而已。而有心跳帶和無心跳帶功能的, ...

點解後悔既? 我一係買呢隻,一係就買60圈果隻架啦講真, 之前有ching話500元可以買到呢隻, 我先會諗都買得過喎好似

不過我真係同有心跳帶既人傾過,個個都係用一兩次就唔用

買60圈果隻呢, 如果跑運動場呢就夠跑24k(當每個圈都計時), 我而家都未跑到呢個距離, 所以都夠洗既
    但係我怕第日可以跑多過24k時跑運動場會唔夠用, 所以先想可能一買就買隻又多圈數又有心跳帶既

當然隻60圈呢就真係平好多既, 樣子又ok

唔知ching點睇? 當然可以唔買隻咁貴既錶買多對鞋可能仲化算 我跑鞋得一對

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-9-29 15:01 發表

chr-100 有一個好好優點就是有 200 個記錄,如果可以唔要心跳帶的話,其實 ching 可以找找有冇其他錶有200記錄功能的,而價錢平"好多"的手錶,都可以考慮。

後悔...只是條心跳帶好似得物無所用而已。hgjD092g ...

SGW-200都有150個記錄, 對小弟黎講我都係跑10-1xk既人黎講其實夠用得好緊要(不過我考慮埋我會進步呢個元素先想買多少少圈) 價錢就360-380都一定有(未壓價,好多人話可以壓)

心跳帶反而係我考慮chr-100既主要原因,但ching就話冇用.. 係咪唔夠準呢? 定係因為cool得太辛苦.. 所以唔想用?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-9-29 15:13 發表

心跳帶小弟其實見運動場有d高手是有用的,而小弟冇用,真的只是 cool 得辛苦而已,而條帶,都好快會無電,所以小弟都無興趣用。
    150個記錄,運動場跑圈,跑全馬距離逐圈計都夠用﹗﹗

條帶好快冇電??? 咁佢係”差電”定點架? 正常可唔可以用到二小時?

150梗係夠得好緊要啦,所以我先話我係考慮心跳帶主要,先諗chr-100

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-9-29 15:21 發表

好似是用 CR2012 鈕型電,我嗰條一粒電約用咗2星期左右就無電,無得差電。

用2星期就冇電.. 唔係卦.. 一舊電肯定唔平啦

咁搞法真係要諗喎... 咁我想問係邊度買電最平? 你用2星期就冇.. 你跑得好密定點? 好嚇人

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-9-29 15:38 發表

CR2012 電如果响鴨記買,約10元5粒左右,而我嗰粒是跟錶的,應該是靚電來的,即如果用平價的電,可能兩星期都挨唔到。而心跳帶並沒有開關制,即閣下嚿電放了入去後,我諗條帶已做緊嘢, ...

鴨記邊度賣架? sorry, 因為我本身都唔多去鴨記. 都未買過野.. 係咪d店定係擺街邊架?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   18.95%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

我好少過旺角, 去開順手先買. 所以差幾十都算, 無特別格價, $5xx (唔記得 525 定 545 咁上下)都唔差好遠 , 應該係行貨掛, 有齊中文說明書之類, 潮特問過要 $8xx

電池落開鴨記先買, 一般一兩年都唔駛換, d 電放得太耐一樣無晒電, 以我經驗呢d 電買左多數浪費, 十零蚊買一排好似好抵, 但多數用得兩粒. 一般 cd 鋪都有賣, 可能收你十蚊粒, 差幾蚊專登搭車無謂

心跳帶去到gym room 都有用, 好多有氧機都可以show 心跳帶數據. 其實條帶鬆鬆地都okay, 有少少唔自然但慣左就okay

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mo9394 於 2009-9-29 16:12 發表
    我好少過旺角, 去開順手先買. 所以差幾十都算, 無特別格價, $5xx 都唔差好遠, 應該係行貨掛, 有齊中文說明書之類, 潮特問過要 $8xx

電池落開鴨記先買, 一般一兩年都唔駛換, d 電放得太耐一樣無晒電, 以我經驗呢 ...

潮特貴到咁... 乜cd店有架.. 我都好少去開九龍果邊架包括旺角,我港島人.

睇番粒電,十幾元粒都ok既如果唔想專登去深水埗

咁我去開深水埗先買d電啦

或者今晚去睇,或者星期四,考慮中,或者等睇多d料先,但星期四公眾假期唔知d店點喎

8xx真係好過份呀!!!!