香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

東涌 運動用品Outlet

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

今朝早多雲有雨, 心想中午都要暫停操練, 誰不知10點鐘後天氣漸轉明朗, 冇得跑之餘都要搵D節目, 有同事報料東涌地鐵站邊有個商場, 全部都係outlet, 當中亦有好多運動品牌,好..一於去走一趕.

從地鐵站出口步出:

登錄/註冊後可看大圖

左右兩旁已經係兩間運動品牌既店舖, 右邊係"三間":

登錄/註冊後可看大圖

貨品排列整齊, 唔似一般outlet播:

登錄/註冊後可看大圖

價錢一般係正價之5至6折, 跑鞋款式都係去年年尾07既款, 若$400-$500.

登錄/註冊後可看大圖

行完右再行左, 美國一大品牌:

登錄/註冊後可看大圖

此專門店幾多跑步服裝選擇,如背心,短跑褲, 跑鞋價錢就比"三間"o個度平,$299,$329,最貴係399就可以
買到一對.

登錄/註冊後可看大圖

行完尼兩間, 向前走轉個彎, 又有德國品牌. 不過此品牌比較少跑步裝備

登錄/註冊後可看大圖

不過再行往此店斜對面, 就有另一家大型品牌.

登錄/註冊後可看大圖

此品牌一向主打跑步裝備, 跑鞋選擇也較多, 價錢一般由來$3XX至$5XX, 而運動服如跑褲只係$79, 運動快乾T只售$89-$149.

登錄/註冊後可看大圖

開放時間若:

登錄/註冊後可看大圖

好彩冇得練跑都有個充實既午飯時間, 多謝收睇.
+1 0
上一篇︰深水埗 運動場-跑友留言版下一篇︰小西灣運動場2008年4月份緩跑開放時間表

評分

查看全部評分

升級   54.9%

該用戶從未簽到

好似好正喎,今個周六有節目喇  
多謝ching報料~

升級   92.85%

該用戶從未簽到

嘩!Gills兄,

We have a New Balance Outlet here in Vegas too, but I have never seen those styles of running shoes before. I guess different markets sell different styles!

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 3# 的帖子

Ivrunner兄, NB香港鞋款九成係國內生產,多數款式源自美國再localizated, 亦有少部份由日本設計, 不過好奇怪香港D跑手比較多人著"味精濃"及"老虎".

升級   92.85%

該用戶從未簽到

Gills兄,

I see,呢度北美D跑友大多數著AsicsNike,什小人著"味精濃".

升級   97.05%

該用戶從未簽到

Gills,

好似見你著個對 NB 1000 藍色的,唔知係唔係? 好唔好著?

果日係屯門蝴蝶邨商場見到賣$399,好輕,個底感覺不錯,正考慮入貨留呢揸打半馬用,想聽吓意見!

你個版主都好易做喎!
711MF 該用戶已被刪除

升級   80.67%

該用戶從未簽到

見到咁正, 等我又去行一轉先.
多謝C 兄提供資料.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pwong5618 於 22-12-2008 23:05 發表
Gills,

好似見你著個對 NB 1000 藍色的,唔知係唔係? 好唔好著?

果日係屯門蝴蝶邨商場見到賣$399,好輕,個底感覺不錯,正考慮入貨留呢揸打半馬用,想聽吓意見!

你個版主都好易做喎! ...

係呀pwong兄, 呢度人少少, 我咪扮代表, NB1000都你上年尾係NB Outlet買, 價錢相若都係$399.

登錄/註冊後可看大圖

鞋底抓地性能唔錯, 鞋身很輕, 反應良好, 但因為鞋底較薄, 覺得只適合中距離或速度練習, 除非使用者體重唔超過140磅, 才考慮作馬拉松使用.

登錄/註冊後可看大圖

以$399價錢Compare with美記Idaten可以講差不多價性比. 當然Idaten有時會有好筍既價錢.

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 23-12-2008 10:29 發表
多謝離島板主分享:
本身都想搵 ADIDAS 舊款鞋識識...

7兄最近睇Adi Outlet D Adidas舊款, 全部割價以$300清貨, 好似之前白C兄著果對都係3舊水, 但其他薄底快鞋依然高企$600左右, 所以有買3舊水跑鞋就要快手.仲有同場加影多款Reebok跑鞋, 價錢若$300至$500之間, 因為Reebok品牌已經被Adidas收購左, 所以係Adi Outlet可以找到Reebok既產品.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 23-12-2008 16:29 發表
假期休跑..諗諗佢先

一轉E33, 東涌消防局落車, 行前些少過紅綠燈, 直行5分鐘一邊係公屋另一邊係私人屋苑, 地鐵近私人屋苑旁邊, 地鐵隔離就係好多Outlet既商場->東薈城.

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2008-12-23 16:20 發表

7兄最近睇Adi Outlet D Adidas舊款, 全部割價以$300清貨, 好似之前白C兄著果對都係3舊水, 但其他薄底快鞋依然高企$600左右, 所以有買3舊水跑鞋就要快手.仲有同場加影多款Reebok跑鞋, 價錢若$300至$500之間, 因為 ...
阿嬌你係咪講緊白師兄個對白色主色,有紅及綠邊個對Ozweego cc? 我依家都搵緊但波鞋街已無我碼(US8.5-9)。如師妹下次路過請順便幫小弟留意一下。
http://f3c.yahoofs.com/shopping/3119579/simg_t_ouga06464uga06464jpg?rm_____Dma86VkiQ

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 desmond 於 23-12-2008 16:48 發表
阿嬌你係咪講緊白師兄個對白色主色,有紅及綠邊個對Ozweego cc? 我依家都搵緊但波鞋街已無我碼(US8.5-9)。如師妹下次路過請順便幫小弟留意一下。
http://f3c.yahoofs.com/shopping/3119579/simg_t_ouga06464uga0646 ...

Desmond兄, 就係呢對, 去開幫你留意吓有冇閣下呎碼, 但要聖誕後, 因為返埋明天半日開始放假.

升級   11.35%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 Gills 於 2008-12-23 16:56 發表
唔該晒阿嬌,你順路先喇,唔急的,小弟見白師兄同皇上都著呢對就知係好野la 。聽日返半日?恭喜晒,唉我聽日下午仲要開會present,真係merry christmas la~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 desmond 於 23-12-2008 17:05 發表
[quote]原帖由 Gills 於 2008-12-23 16:56 發表

登錄/註冊後可看大圖

唔該晒阿嬌,你順路先喇,唔急的,小弟見白師兄同皇上都著呢對就知係好野la 。聽日返半日?恭喜晒,唉我聽 ...

客氣客氣, 中午食完到會, 抽埋獎, 兼吹完水4:00左右走得, 大家咁話喇, 聖誕跑樂.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 23-12-2008 17:11 發表
Ching,請問多唔多女裝(adi)?nike outlet多款嗎?ching有無去過kwun tong個間nike?有分別嗎?

cc C姐, Outlet如下:
Nike觀塘及東涌都去過,  D貨係差唔多既, 而貨品種類觀塘較多.
Adidas 東涌Outlet 比荔枝角多款, 東涌Outlet 衫褲較多, 女裝都唔少走Fashion路線, 返而跑步裝備選擇唔多, 最多係鞋, 不過唔止跑鞋.
Puma 東涌Outlet只此一家, 別無其他比較, 跑步裝備都係鞋最多.
New Balance 東涌Outlet都係只此一家, 跑步裝備都係跑鞋最多, 還有少量背心,鞋襪.