香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ram
打印 上一主題 下一主題

ram跑步紀錄-09年3月重新開始

升級   54.9%

該用戶從未簽到

夏天減少跑街時間都好正常
瘋狂兄可以去多d水療補番數咪一樣lor~

升級   54.9%

該用戶從未簽到

28/06/2008 衝城 14k

今天早上天色還可以,誰不知到4時許突然落狗x
心想小弟第一次攪的約跑活動就此泡湯..........
意外地各ching們都不懼滂沱大雨,照衝上城門!

今日分兩組:Kenneth,瘋狂兄,711mf,stanley,白頭佬,Alex,Alfred,vita375,大隻潻一行9人先冒大雨衝上斜2k到城門引水道

Gills,Charson和小弟則稍後沿另一捷徑到達城門主壩(幸好我們3位出發時已經好細雨了,拍住兩位,小弟真不敢怠慢,但仍然跑得慢 );然後跑往引水道,但到引水道後各ching已經跑前了好一段路了

隨敝網兩大快腳而跑,真係殊不簡單,雖然感覺到兩位ching已經好滋柔就住小弟而跑,但去到起點小弟只剩下一半.......幸好之後全平路小弟都可以捱下捱下,但慢慢地兩位ching的背影越來越遠了,跑了3-4k就見到711兄一馬當先回程中 (真係快得緊要),vita375兄則隨後,之後d ching們都出現了,即係小弟包艇中...

到了4k幾心裡曾經想過掉頭走,但本著體育精神,終於捱到5k折回點,原來Gills兄和Charson兄正等著小弟, 真係感到不再孤獨,三位又一起繼續行程,之後又遇上瘋狂戰地記者在採訪,然後Gills兄和Charson兄以亡命極速消失於我們的眼前,小弟拍住記者慢跑返到運動場 (這時雨亦大了,天色也開始黑沉了);抵達運動場後不幸地發生了瘀事一則 (各ching要守祕密呀)

大家於梨木樹商場茶餐廳晚飯,過了一個十分愉快的晚上
期待下一次尋花問柳的活動~

升級   35.4%

該用戶從未簽到

ching ,我地大屯元都跑得好開心
我都係包艇大王, 不過,最後好好, 有KEN 兄同cfchan 兄陪同返運動場

如果下次有機會同CHING你地跑
一定唔駛你包艇,因為我我包艇大王係到
到時唔好同我爭

不過, 真時最想知係有咩瘀事

升級   54.9%

該用戶從未簽到

更一於去馬第二集,睇下ctse定小弟包艇
(不過聽講ctse跑得不慢架por.........)

至於瘀事 ......說出來怕嚇親ctse,都是算了吧......

原帖由 redred 於 2008-7-2 21:39 發表
ching ,我地大屯元都跑得好開心
我都係包艇大王, 不過,最後好好, 有KEN 兄同cfchan 兄陪同返運動場

如果下次有機會同CHING你地跑
一定唔駛你包艇,因為我我包艇大王係到
到時唔好同我爭

不過,  ...

升級   35.4%

該用戶從未簽到

原帖由 ram 於 2008-7-2 23:04 發表
(不過聽講ctse跑得不慢架por.........)jg" />

至於瘀事jgh" />jg" /> ......說出來怕嚇親ctse,都是算了吧......" />
ram ching , 跑得不慢既係nc 姐, 佢拍得住ken 兄跑架, 好勁架
我就跑跑下巳經無曬力,想搵人抬返去咁濟
放心, 你講出黎, 我擔保唔係你背後笑, 最多係你面前笑

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 ram 於 2008-7-2 23:04 發表
(不過聽講ctse跑得不慢架por.........)jg" />

至於瘀事jgh" />jg" /> ......說出來怕嚇親ctse,都是算了吧......" />

ram兄上次包艇係因為遲起步所致(差唔多遲成半個鐘),加上又係活動主持人
包艇都好正常o者

升級   54.9%

該用戶從未簽到

stanley兄真厚道,thank you~

原帖由 stanleyhpm 於 2008-7-2 23:21 發表
ram兄上次包艇係因為遲起步所致(差唔多遲成半個鐘),加上又係活動主持人
包艇都好正常o者

升級   54.9%

該用戶從未簽到

08年7月1日 (二)

今天天氣頗炎熱,約了瘋狂兄和慢子兄到馬鞍山海傍黃昏跑6.6k
衝城前其實狀態麻麻地,今天都差不多
一起步瘋狂兄一枝箭跑得老遠(連影都看不到)
拍住慢子兄慢跑至轉折點,慢子已跑了個來回
道別後,覺得非常口乾,係更補了數次水
返到終點已見瘋狂兄在乘涼中
一睇錶.....嘩!38分 !!!真係無眼睇
真係一課慢遊馬鞍山~ (謝謝瘋狂兄相送小弟搭車)
後記:馬鞍山海傍一帶真是很多人練跑,環境和氣氛都很好
可惜現時有工程沿途都全圍起了板,擋住了海風和優美的海景
如果日後工程完畢拆去圍板,到時真係一流!

升級   54.9%

該用戶從未簽到

總結: 6月里數 110km

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

原帖由 ram 於 2008/7/4 08:50 發表
    總結: 6月里數 110km

我比你跑多25KM

升級   54.9%

該用戶從未簽到

今日中午食左個8k, 夠皮lor
    btw, ching小病初癒都係慢慢jog舒展一下好了

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-7-4 10:27 發表

ram兄比小弟跑多15公里. 慚愧慚愧! 今晚駛唔駛過沙田食飯呀, 要唔要一齊由大圍跑去馬鞍山? 今次小弟會慢跑, 因為小病初愈.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   54.9%

該用戶從未簽到

ching係長跑浪人四圍去跑,一定跑得比小弟多啦
    好野 !ching加油

原帖由 大隻添跑手 於 2008-7-4 10:34 發表
    我比你跑多25KM

升級   54.9%

該用戶從未簽到

08年7月3日 (四)
    休息了一天,但不夠睡眠,狀態始終未得
    今天黎個5k好了

1. 6'21"98   2. 5'42"53   3. 5'21"09   4. 5'05"18   5. 4'59"39   總:27'30"17
    可能同瘋狂兄一樣小小病初癒,keep下好了

08年7月4日 (五)
    昨晚有個比較好質素的睡眠,成個人生猛好多,一於食個8k!

1. 6'49"91   2. 5'26"42   3. 5'23"82   4. 忘記按錶
    5. 10'25"16   6. 5'07"47  7. 5'03"71   8. 4'56"19    總: 43'12"68
    跑完成個人安樂晒,快速走去沖身後又要開工了~

升級   54.9%

該用戶從未簽到

比大家睇下小弟平時中午跑完步後吃的午餐:
    (今天跑完8k後吃的,下午茶時間就一包即沖豆漿麥皮+一包梳打餅)

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008/7/5 05:24 發表

嘩, 小弟實頂唔順, 頂唔順! 咁樣會唔會吸受唔足夠卡路里架ram ching? 一日要吸1800至2000卡個喎.  

飲完2樽葡萄適原味就有約90g Carbo, 夠你係只帶有500ml 補水時跑一轉10-12K長課, 或者快跑5KM

升級   54.9%

該用戶從未簽到

小弟早餐和晚餐都係正常的
    其實習慣左就ok,不過下午茶時段一定要補充
    否則捱不到晚飯~

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-7-5 05:24 發表
    嘩, 小弟實頂唔順, 頂唔順! 咁樣會唔會吸受唔足夠卡路里架ram ching? 一日要吸1800至2000卡個喎.  

升級   54.9%

該用戶從未簽到

08年7月8日(二)

一連休息了3日無跑,精神和體力充足,今天跑6k有少許進步:

1. 5'45"11   2. 4'59"20   3. 4'59"49   4. 4'55"68   5. 4'55"03   6. 4'46"36   總:30'20"87

平均速度:11.86, 後5k可以每k 5分鐘樓下,做到了短期目標,yeah!
    下個目標要10k,但90%以上時間要維持12以上方有機會做到
    有點難度,唯有要再努力一點~