香港長跑網  - 長跑長友

!!強烈呼喻各跑步人士自律!!

升級   68.8%

該用戶從未簽到

今晚去九龍灣運動場練跑,如常於跳高場後附近作熱身
發現唔衝完圈的跑手把痰液直吐於地上
我知道衝次完呼吸道分泌會增加,但該半圓的空地有不少跑手席地而坐作熱身/舒緩運動
相信冇人希望衣物物被分泌沾污
而且各位都受過教育,上一輩的欠公德心之行為應止於此
希望各同好能自律,維持地方整潔

升級   67.67%

該用戶從未簽到

我以前都係九龍灣常客,咁真係好恐怖喎!!!如果畀我見到,佢就唔好彩,我一定即場o趙佢。

升級   68.8%

該用戶從未簽到

上半年都唔覺,但我知道逢星期二都一班有組織的跑手練跑
又係果句吐在草地都可以隻眼開隻眼閉,但場區內真係好反感

升級   51.05%

該用戶從未簽到

因乜解究唔當場鬧佢,識自律就唔會吐痰,
佢班老死都當睇唔到,老死嘛?點會出聲,
隻眼開隻眼閉,出聲咪即係冇老死做?

下次大大聲鬧佢等佢冇面嘛,幾十歲都唔知醜,
係咪驚唔夠抽?照計大把人撐你喎。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 wewahaha 於 2009-10-6 23:57 發表
    因乜解究唔當場鬧佢,識自律就唔會吐痰,
    佢班老死都當睇唔到,老死嘛?點會出聲,
    隻眼開隻眼閉,出聲咪即係冇老死做?

下次大大聲鬧佢等佢冇面嘛,幾十歲都唔知醜,
    係咪驚唔夠抽?照計大把人撐你喎。

如果係踢草地波, 吐口水係好正常, 因為好多時個人炒落地就有機會有泥有草係個口, 所係會成日有吐野出來既動作, 但草地吐完踏兩野就會入左泥土, 所以問題不是太大,
    但石地就真係差d 啦.... .....因為真係好多人會坐係大圓地, 我地d 踢波既人, 半場or 人多都會坐係果度.....

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 1# 的帖子

即場鬧佢ma!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Lex 於 2009-10-7 08:49 發表
    即場鬧佢ma!

升級   95.6%

該用戶從未簽到

他們正"不該"!

升級   100%

該用戶從未簽到

上次tarry講,佢見到有人係運動場吐痰於是上前同對方講....
    講左都無用,果個衰人好似仲串番tarry轉頭....

升級   68.8%

該用戶從未簽到

唔止一個,係成班衝完個圈就行入個半圓度吐

升級   67.67%

該用戶從未簽到

下次跑步帶相機,影低晒呢d人的樣,然後放上網啦。

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 hychong 於 2009-10-7 16:46 發表
    下次跑步帶相機,影低晒呢d人的樣,然後放上網啦。

好辦法!
    放哂上長跑網、you tube 同send俾其他跑會嘅網址。

升級   7.45%

該用戶從未簽到

他們好有紀律,真是受過訓練,行動一致!
    原帖由 tyler 於 2009-10-7 15:41 發表
    唔止一個,係成班衝完個圈就行入個半圓度吐

升級   68.8%

該用戶從未簽到

今日五六點又去練跑,有兩位地中海,冇上衣,中老年人士邊跑邊吐 ,我啤實佢地
    可惜我衝左兩隻四百冇乜氣 ,如果我有氣會向場地主管投訢。

升級   27.25%

奮鬥
  • 簽到天數: 178 天

我個面(和宜合道)  我都看過一次有人咁做   冇上衣,中老年肥胖人士
    佢遂時針跑 內圈, 突然吐痰, 佢係向前吐(即係吐在跑道上)
    無計  我練緊長跑, 唔通為了未必成功的投訴 而要停止唔跑-.-

升級   16.67%

該用戶從未簽到

唉, 比大陸人同化