香港長跑網  - 長跑長友

樓主: pakcb

10月13日起接受報名

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

參考號碼 2009-1016-0000-996?-M

Kin in Running

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

升級   25.79%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2009-10-16 18:28 發表
    參考號碼 2009-1016-0000-996?-M

Kin in Running

Thanks , 已經沖破10,000 人報名. 唔知多少是 42km, 21 or 10k ??  
    42k 可能最快 full, 之後是 21k 挑戰賽, maybe 10月份之內 full, maybe

升級   36.65%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 d2wu 於 2009-10-17 09:44 發表

Thanks , 已經沖破10,000 人報名. 唔知多少是 42km, 21 or 10k ??  
    42k 可能最快 full, 之後是 21k 挑戰賽, maybe 10月份之內 full, maybe

引用 longrun 暫時現時...既報到情況睇

全 ... 53
    半 ... 31
    10 .. xx  (10k尾段一向都好多成班friend報)

事旦咁計...以現時約一萬人報左的話
    我會估...
    全馬可能已經 full 左...一半..(4xxx/8,000)  (以先前既帖提及...今年都應該真係會兩星期就滿,因為仲有新橋既吸引)
    半馬就三份一左右 (4xxxx/15,000)
    尾數當然 10k 約 (1~2xxx/37,000)
    只係自己亂估...

升級   3.16%

該用戶從未簽到

請報數 .. 好彩沒有等個袋

升級   28.95%

該用戶從未簽到

星期一朝早去分行交左表, e+上網仲未check到報唔報到名

請問各ching/ctse如果報到名係咪上渣打馬拉松網係查詢報名狀況果度
    打返ID同DOB就會見到報唔報到名? 因為我e+打完submit係冇野睇
    thx

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 utt 於 2009-10-22 07:53 發表
    星期一朝早去分行交左表, e+上網仲未check到報唔報到名

請問各ching/ctse如果報到名係咪上渣打馬拉松網係查詢報名狀況果度
    打返ID同DOB就會見到報唔報到名? 因為我e+打完submit係冇野睇
    thx

閣下可以打電話問下咪知囉,2577 0800 接通後按1,8就有人答你。
    星期一19號報名人數已到155XX啦。打電話去check報唔報到(幫人網上報但係過唔到數),果位小姐叫唔好等入表,上網報啦就滿架啦咁話,我話仲有百幾個朋友未報,佢話叫佢地想報就快d,隨時滿額架啦。佢講得好認真,唔似呃人喎!

升級   54.9%

• 簽到天數: 4 天

小弟星期一(19/10)在渣打分行交表,昨日(21/10)上網check已經有紀錄了
    都算幾有效率!

升級   30.2%

該用戶從未簽到

10公里第4組已滿了.

佢個熱線都好繁忙, 早幾日打電話去問參加資格, 可能因為太多人問換臂袋既事, 由早上打到下午才有人接, 不過對方都幾好禮貌.

另外, 大會似預留了一些名額給個別專業團體會員報名, 例如會計師公會有300個位, 只要你係佢既會員, 11月6日前透過個會報名, 就一定有位.

原帖由 allanccl 於 2009-10-22 08:56 發表

閣下可以打電話問下咪知囉,2577 0800 接通後按1,8就有人答你。
    星期一19號報名人數已到155XX啦。打電話去check報唔報到(幫人網上報但係過唔到數),果位小姐叫唔好等入表,上網報啦就滿架啦咁話,我話仲有百幾個 ...

升級   28.95%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-10-22 08:56 發表

星期一19號報名人數已到155XX啦。打電話去check報唔報到(幫人網上報但係過唔到數),果位小姐叫唔好等入表,上網報啦就滿架啦咁話,我話仲有百幾個 ...

thx allanccl ching
    岩岩打左去問, 成功報到名

另外,都想讚下hotline果邊d工作人員, 前後打過兩次去都好好禮貌,
    冇話趕收工咁既聲氣, gd

升級   0%

該用戶從未簽到

借問聲各位師兄...
    可解網上"查詢報名狀況"..有D電腦查到..有D電腦查唔到既...
    之前有師兄話是個IE問題...咁點樣set/改...可以查到呢...

升級   28.95%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-10-22 16:01 發表
    借問聲各位師兄...
    可解網上"查詢報名狀況"..有D電腦查到..有D電腦查唔到既...
    之前有師兄話是個IE問題...咁點樣set/改...可以查到呢...

我用IE都查唔到, 但用firefox就ok

ref. #2009-1021-0001-75xx-F

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

(10月19日下午到渣打分行交表)

姓 名                         saki
    賽 事 組 別                 全程馬拉松 先進1組 男子組
    比 賽 編 號        
    參 考 號 碼                 2009 1022 0001 990x F

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-10-22 16:01 發表
    借問聲各位師兄...

當你按左Submit後,無野睇的同時,在IE的右下用會出現Attachment 1的Icon,見到之後,Double Click佢,就會彈一個隱私權報告的Dialog Box出黎,在下面網站的位置,求其揀一個https://eshop.esdlife.com/開頭的Link,Right Click,再Click自動接受來自此網站的cookies,按關閉。

再重新輸入多次資料,再Submit,就成功看到你的Status。

試試看!

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 161 天

原帖由 utt 於 2009-10-22 07:53 發表

thx

你係唔係用Internet Explorer 8, 我用IE8就出現你的情況, 之後我改用Firefox 3.5, 完全正常番, 你都試下啦!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 awyh 於 2009-10-22 19:28 發表

當你按左Submit後,無野睇的同時,在IE的右下用會出現Attachment 1的Icon,見到之後,Double Click佢,就會彈一個隱私權報告的Dialog Box出黎,在下面網站的位置,求其揀一個https://eshop.esdlife.com/開頭的Link,Right Click,再Click自動接受來自此網站的cookies,按關閉。

再重新輸入多次資料,再Submit,就成功看到你的S
    tatus

awyh師兄..勁呀...查到啦..呢段野要抄底佢....廢樹下年又要問多次...
    真係有跑網無閉翳..任何問題總有專家回覆

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-10-22 23:29 發表

awyh師兄..勁呀...查到啦..呢段野要抄底佢....廢樹下年又要問多次...
    真係有跑網無閉翳..任何問題總有專家回覆  

渣打馬拉松個Offical Website一時一樣架,往年用Firefox都報唔到名,今年反而用IE出事,都唔知個Programmer有無Test清楚。

升級   59.4%

該用戶從未簽到

原帖由 awyh 於 2009-10-22 19:28 發表

當你按左Submit後,無野睇的同時,在IE的右下用會出現Attachment 1的Icon,見到之後,Double Click佢,就會彈一個隱私權報告的Dialog Box出黎,在下面網站的位置,求其揀一個https://eshop.esdlife.com/開頭的Li ...

真係多謝晒!終於check到啦!

賽 事 組 別半程馬拉松 青年組 男子組
    比 賽 編 號
    參 考 號 碼2009101400006173M

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 37 天

當你按左Submit後,無野睇的同時,在IE的右下用會出現Attachment 1的Icon,見到之後,Double Click佢,就會彈一個隱私權報告的Dialog Box出黎,在下面網站的位置,求其揀一個https://eshop.esdlife.com/開頭的Li ...

awyh ching,

多謝指導用呢個方法, 我先可以確知已被接受報名。