香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: 支旦
打印 上一主題 下一主題

全馬,昂船洲大橋實習路線

關閉 [複製鏈接]

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2009-11-17 00:54 發表

我都有行... 其實我地上橋果個位, 唔知係唔係跑上去果個位, 如果係, 咁都唔夠果日 new balance 果15k 斜... 而且之後果段係大直路......
如果佢係直跑過南灣隧道, 就無乜問題,但如果係好似我地果日行百萬行咁... 係南灣隧道要鑽一個圈先再入隧道既話, 就真係好甘....
而隧道出口就係終點....之後條樓其實唔係落斜... 但再之後就唔知啦...........
因為坐巴士入青衣, 無再留意條橋點去青馬大橋...

當你跑42.195公里時......100米斜路也太多了
還有香港渣打最後6公里也是上上落落的.....

升級   83.68%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 spmho 於 2009-11-17 13:37 發表

當你跑42.195公里時......100米斜路也太多了
    還有香港渣打最後6公里也是上上落落的.....

咁一定唔止啦. 百萬行到o既, 基本上除左橋面中間一段之外都係暗斜.

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 161 天

原帖由 kalok 於 2009-11-16 15:34 發表
    上橋位回望. 由3號幹線一直上斜

想請教kalok兄, 你所講一直上斜, 大約有幾長距離左右, 同埋你講南灣隧道出口比長青隧道低, 你當時所親身經歷, 會唔會低好多?

升級   28%

該用戶從未簽到

我前排揸車由機場返屋企, 行3号幹線, 特登行一轉昂船洲大橋, 條橋都幾長暗斜..
    可惜唔記得睇哩數

我下星期又會去機場, 到時睇埋哩數再update 比大家知

升級   35.79%

該用戶從未簽到

http://www.gmap-pedometer.com/?r=3375730

0-1km 彎路上斜
    1-1.5 平路
    1.5-3 上斜
    3-5 橋上 暗上喑落 因橋身係有弧度 最高點約80m高
    5-7 入隧道 落斜
    7-8 上斜
    8~接合舊路段去青馬橋 繼續上斜

舊路段都有上落斜不過幅度冇咁大
    http://www.gmap-pedometer.com/?r=3375737

升級   66.2%

開心
  • 簽到天數: 2 天

唔該晒kalok兄; Turalyon兄; and elfwalter兄