香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 曲奇
打印 上一主題 下一主題

渣打全馬提議練習路線..

關閉 [複製鏈接]

升級   28%

該用戶從未簽到

我住鴨脷洲 (香港仔適用), 我會跑

鴨脷洲 -->黃竹坑 --> 南風道 --> 司徒拔道 --> 藍塘道 --> 跑馬地-->
東院道 (大球場) --> 維園 --> 金紫荊 --> 中環碼頭 -->西環 -->
域多利道 --> 香港仔 --> 鴨脷洲  (大概32k)

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

西環到小西灣來回先30k? 應該唔只下...

升級   0%

該用戶從未簽到

呢個post好正..有創意又放便大家...
    無論10K、半馬、全馬
    總有一條路線係左緊...

請各位繼續提供港九新界離島練習路線

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2009-10-15 20:11 發表

西環到小西灣來回先30k? 應該唔只下...

起點  : 西環屈地街
    END : 小西灣運動場
    由於map係行車路線,跑的話可能多1�2k..

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 TerrySze 於 2009-10-16 00:48 發表

起點  : 西環屈地街
    END : 小西灣運動場
    由於map係行車路線,跑的話可能多1�2k..

嘩真係咁短, 之前跑十k 都唔覺香港島條線得咁短....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2009-10-16 00:51 發表

.

由西隧口跑去維園消防局,全程海旁(兜多1k到),都係7K炸.
    想玩長課有D新鮮感,都係過新界...

升級   65.79%

該用戶從未簽到

原帖由 Lex 於 2009-10-15 19:41 發表

荃灣西  深井 約13公里
              青龍頭迴旋處橋底(近碼頭) 約 16公里
              小欖直路到尾迴旋處 約 22公里  

多謝師兄

升級   1.35%

該用戶從未簽到

My selection:
    魚則魚 涌公園>>箕基灣避風塘>>  亞公岩道>>  柴灣道>>  魚里魚門公園渡假村閘口
    一圈8公里...大約1/3路程是上落斜...走3個圈都好

升級   68.95%

該用戶從未簽到

最簡單寶雲道來回4次 = 32K

升級   0%

該用戶從未簽到

新界西

天水圍 <-> 尖鼻咀 (約28K)

呢個好似有問題...來回都係十幾k咋

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-10-16 14:29 發表
    新界西

.天水圍  尖鼻咀 (約28K)

呢個好似有問題...來回都係十幾k咋

之前的約跑路線黎架....

[url=https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=1961&extra=page%3D3]https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=1961&extra=page%3D3[/url]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2009-10-16 00:51 發表

查實成個港島都好細,不過坐車塞車,行路塞人,感覺好遠...

升級   0%

該用戶從未簽到

果度唔係尖鼻咀,係元朗啦,而且係來回天水圍,而且而且去到天水圍再要兜兜至夠28k,天水圍去尖鼻咀應該5k 都無,所有呢個要改改~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-10-16 14:45 發表

果度唔係尖鼻咀,係元朗啦,而且係來回天水圍,而且而且去到天水圍再要兜兜至夠28k,天水圍去尖鼻咀應該5k 都無,所有呢個要改改~~

今年 5 知會 5 會再搞呢 ? 我上年都係第一次去尖鼻咀咋
    风景真係好  青見

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-10-16 14:50 發表

今年 5 知會 5 會再搞呢 ? 我上年都係第一次去尖鼻咀咋
    风景真係好  青見

聽講上年好多人迷失天水圍~~

今年都好多比賽,個期都幾難度~~

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 35# 的帖子

我係其中一個 , 回程時 15-6k 度 , 我已经要行 , 印像中, 阿 7 兄仲同我加油 添
    臨尾仲見到阿 leung 兄响場中跑多 5 知幾多個圈 !!!! 厲害
    返到屋企 , 成個散晒 (o個次係我跑既最長一課)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-10-16 14:45 發表

咁應該點寫好?!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-10-16 15:08 發表
    我係其中一個 , 回程時 15-6k 度 , 我已经要行 , 印像中, 阿 7 兄仲同我加油 添
    臨尾仲見到阿 leung 兄响場中跑多 5 知幾多個圈 !!!! 厲害
    返到屋企 , 成個散晒 (o個次係我跑既最長一課)

x 2....  

之後未跑過咁長距離啦 (我o個次係跑23k)..........

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-10-16 15:29 發表

x 2....  

之後未跑過咁長距離啦 (我o個次係跑23k)..........

cookie, 係喎 , 臨尾如果跟到你 , 我 5 使盪失路 ,
    o華 ! 當時未色你 , 都覺得你好野 , 仲咁有力跑埋
    尾, 23k 真係 5 易跑

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-10-16 15:46 發表

cookie, 係喎 , 臨尾如果跟到你 , 我 5 使盪失路 ,
    o華 ! 當時未色你 , 都覺得你好野 , 仲咁有力跑埋
    尾, 23k 真係 5 易跑

相信loud兄你現在也能輕易完成23K呀.....