香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 曲奇

渣打全馬提議練習路線..

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

查實果條28k 係鑑硬兜出黎,如果剩係天水圍運動場>尖鼻咀>元朗工業邨>尖鼻咀>天水圍運動場佢地話係22k,要晌番當日既搞手~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-10-16 16:11 發表

查實果條28k 係鑑硬兜出黎,如果剩係天水圍運動場>尖鼻咀>元朗工業邨>尖鼻咀>天水圍運動場佢地話係22k,要晌番當日既搞手~~

唔該哂花子.............

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-10-16 16:15 發表

唔該哂花子.............

咁快改左...

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Blurmax,
    Sir Cecil's Ride one way is 6K.

Lex,

Thanks for the remind!  Sir Cecil's Ride X 3 round trip = 12 K x 3 = 36 K

By the way The Peak's 3.52 Km trail x 10 = 35.2 K

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   92.11%

該用戶從未簽到

大家有冇將軍澳約半馬的練跑路程建議???

升級   1.35%

該用戶從未簽到

回復 1# 的帖子

.魚則魚涌公園 > 箕基灣避風塘 > 亞公岩道 > 柴灣道 > 魚則魚涌公園渡假村閘口 (1/3路程上斜, 單程約8K) x 3 (約24K)

>>>曲奇師姐...係鯉魚門公園渡假村閘口

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 randyip 於 2009-10-17 10:50 發表
    .魚則魚涌公園 > 箕基灣避風塘 > 亞公岩道 > 柴灣道 > 魚則魚涌公園渡假村閘口 (1/3路程上斜, 單程約8K) x 3 (約24K)

>>>曲奇師姐...係鯉魚門公園渡假村閘口

已修正,唔該哂randyip ching~~

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

彩虹站出口斧山道運動場-> 清水灣道 -> 西貢市 (約14K) ->北潭涌巴士站 (約22K) (來回約44K)

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 kf1977 於 2009-10-17 14:55 發表
    彩虹站出口斧山道運動場-> 清水灣道 -> 西貢市 (約14K) ->北潭涌巴士站 (約22K) (來回約44K)

搵日跑轉彩虹西貢來回28K丫。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kf1977 於 2009-10-17 14:55 發表

呢條路線好有睇頭喎.....

升級   0%

該用戶從未簽到

點解無果日問過既 荃西 --> 天水圍北 (約30k) 既

升級   100%

奮鬥

原帖由 awyh 於 2009-10-21 13:26 發表

搵日跑轉彩虹西貢來回28K丫。
    28k都有得諗,44k唔駛預我啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-10-22 12:27 發表
    點解無果日問過既 荃西 --> 天水圍北 (約30k) 既

等我加番先,多謝提醒~~

升級   82.35%

該用戶從未簽到

北角 -- 沿海傍--堅尼地城--域多利道至沙宣道口--來回  30KM

升級   0%

擦汗

原帖由 kenneth 於 2009-10-15 17:33 發表
    屯門 > 麥十 > 麥九 > 來回 過 43K。
    屯門警署 > 元朗 > 濕地 > 洪水橋 > 屯門警署 > 蝴蝶灣 > 屯門警署 32K

幾時可一齊跑呀?

升級   45.33%

該用戶從未簽到

原帖由 kf1977 於 2009-10-23 12:42 發表
    28k都有得諗,44k唔駛預我啦

師兄,全馬4.15...唔預你點得啊..
    我都報咗全馬希望拍住你過終點.
    我最近由彩虹地鐖站經西貢入馬鞍山約2.50小時.有機會一斉跑番轉..

升級   100%

奮鬥

原帖由 漫漫長路 於 2009-10-25 23:55 發表

師兄,全馬4.15...唔預你點得啊..
    我都報咗全馬希望拍住你過終點.
    我最近由彩虹地鐖站經西貢入馬鞍山約2.50小時.有機會一斉跑番轉..
    長路ching 好耐冇見~! 你腳傷好返末ar? 你一發力o既話我跑到流鼻血都追唔到啦, 好呀睇幾時跑番轉啦

升級   6.33%

該用戶從未簽到

港島區:
    跑馬地>雲地利道>藍塘道>黃泥涌峽道>布力徑>灣仔峽公園>甘道>山頂道>白加道>芬梨徑>山頂(來回18K)>盧吉道(每圈3.5K)

新界東:
    沙田源禾路運動場>元洲仔>梅樹坑>大埔海濱公園元洲仔>沙田源禾路運動場(32K)>繞城門河一圈(8K)

升級   45.33%

該用戶從未簽到

原帖由 kf1977 於 2009-10-26 00:07 發表
    長路ching 好耐冇見~! 你腳傷好返末ar? 你一發力o既話我跑到流鼻血都追唔到啦, 好呀睇幾時跑番轉啦

師兄有心啦,腳傷好番7788了,重有些緊,今朝才跑完再涼些重好跑.

升級   0%

該用戶從未簽到

貼兩張圖先  

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖