香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 曲奇
打印 上一主題 下一主題

渣打全馬提議練習路線..

關閉 [複製鏈接]

升級   90%

該用戶從未簽到

荃灣愉景新城>三楝屋>蕙荃體育館>城門道(城門谷公園)>可風中學>城門道>城門水塘(一圈)>城門引水道>荃錦公路>大欖涌引水道>汀九>帝景酒店>沿海旁青山公路返荃灣公園
約30k,風景唔錯

升級   100%

該用戶從未簽到

有冇Ching, Ctse將d路線整理好放係第一版?
可以方便d嘛!

升級   0%

該用戶從未簽到

ching, 煩請留意第1個post,每當有路線更新,已儘快會整理.....

升級   15.67%

該用戶從未簽到

原帖由 Turalyon 於 2009-10-15 20:08 發表
我住鴨脷洲 (香港仔適用), 我會跑

鴨脷洲 -->黃竹坑 --> 南風道 --> 司徒拔道 --> 藍塘道 --> 跑馬地-->
東院道 (大球場) --> 維園 --> 金紫荊 --> 中環碼頭 -->西環 -->
域多利道 --> 香港仔 --> ...

c-hing 呢條路線幾好  你跑過嗎  辛苦嗎

升級   15.67%

該用戶從未簽到

今天跑了 寶雲道 (全平路, 來回約8K)  x 4 (約32K)
條路好好跑 唔使帶水有水機 不過今天是星期日人多左d
間唔中有成班人全條跑道打橫行晒 要叫唔該讓路

升級   13.2%

該用戶從未簽到

我有時跑這段, 可訓練上落斜:

馬鞍山遊樂場 > 海典居 > 西沙路 > 大網仔路迴旋處 (至此10K, 有八仔水機) > 大網仔路 > 北潭涌巴士總站(有士多)(共15K, 來回30K)

cheers

升級   95.6%

該用戶從未簽到

最近試過呢條: (新界東)

大埔富善村 > 大尾篤 >烏交騰 > 鹿頸   來回約 30k
烏交騰有段要人車公用一條路, 小心小心!

大埔最佳(簡單)路線:
大埔元洲仔 > 科學園 > 馬鞍山海濱長廊 來回約 17k
可自行加梅子林或城門河增加長度, 小弟未試, 試左再報告

升級   7.45%

該用戶從未簽到

鴨脷洲 -->黃竹坑 -->深水灣-->南灣-->鴨脷洲 (~20K)

鴨脷洲 -->黃竹坑 -->深水灣-->南灣-->香港仔-->數碼港-->大口環-->香港仔-->鴨脷洲 (~ 38K)

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

未知怎樣由麥十跑至麥九?
    是否到達大欖涌水塘分叉路後沿水塘走至田夫仔那邊?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 kenneth 於 2009-12-9 10:29 發表

可以咁行,田夫仔是第十段頭,而第九段,全是上斜路,都幾金的,一路上至荃錦公路。

講起荃錦公路
    搵次我都要出一出元朗探路~