香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(終極吹水加碳特訓) 27/2/2010 星期六

關閉 [複製鏈接]

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-10-22 10:37 發表

如果考慮由寶翠公園, 跑上翠林果段斜路, 又或者坑囗哩邊跑影業路(會比較静).

小弟愚見, 初練斜路最緊要唔好心急, 由慢jog上開始, 揾到最啱自己既步速, 慢慢keep住跑, 千其唔好硬衝一下停一 ...

yes sir!
唔該jc! 我會試翠林果條路啦 ^^ 
因為之前一上斜就心跳加速到要停低, 要練跑斜路至得! 影業路係咪即係醫院後面果條? 

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 e.c. 於 2009-10-22 10:43 發表
yes sir!
因為之前一上斜就心跳加速到要停低, 要練跑斜路至得! 影業路係咪即係醫院後面果條? 

醫院後面係坑囗路, 上到頂靠左落返去果條係影業路.

記住唔好急, 慢慢練, 俾心機啊~

升級   6.55%

無聊
  • 簽到天數: 2 天

http://www.lcsd.gov.hk/lsb/jogging/1060_200910.pdf
    星期六運動場係咪唔開呀, 驚冇 locker 用呀, 請留意.

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 e.c. 於 2009-10-22 10:43 發表

yes sir!

EC 加油呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kk52 於 2009-10-22 14:33 發表
    http://www.lcsd.gov.hk/lsb/jogging/1060_200910.pdf
    星期六運動場係咪唔開呀, 驚冇 locker 用呀, 請留意.

哎呀, 我冇check場添, 唔該晒kk提醒,
    已經call運動場問過, 我地要改寶翠集合喇,
    亦因為集合地點變動, 暫定原定路線去到清水灣迴旋處拆返,
    不入大坳門, 如果唔係路程可能會比原先計劃長好多,
    細節可以到時再傾, 記住改寶翠集合喇

升級   0%

該用戶從未簽到

今晚要半夜先收工, 返屋企先再出新路線图.

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 囧山比 於 2009-10-22 18:39 發表

EC 加油呀!

睇見你咁勤力, 我會努力加油啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(一)
    日期: 24/10/2009 ( 六 )
    集合時間: 7:15am (7:30am準時起跑, 逾時不候)
    集合地點: 寶翠公園更衣室外
    注意: 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友
    詳情及路線圖請參考 page 1 post#1
    路線 :
    寶翠公園 -> 將軍澳醫院 -> 清水灣道 -> 清水灣迴旋處士多 ->清水灣道 ->將軍澳醫院 -> 寶翠公園
    路程: 約 15.5K
    預計完成時間:1小時45分鐘內
    難度(5*為最高):*** 沿途頗多上落斜
    早餐特訓地點: 將軍澳廣場1/F晶苑酒家 (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)
    報名: 先copy名單, reply時再加上自己名字, 並註明會否參加特訓)
    24/10/2009報名:
    1. JC
    2. 活活
    3. Terence
    4. 猿球

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

有個間題想問吓電腦高手阿,自從搬咗 saver 之後,我喺公司部電腦上唔到黎,用 yahoo search 都上唔到,我試過 delete 瀏覽記錄再試都唔得,成日都靜係出返未搬 saver 之前既畫面,攪到我 lee 兩日同唔到大家講早晨,lunch 又唔可以上黎同大家傾偈,好慘阿!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-10-22 20:28 發表
    有個間題想問吓電腦高手阿,自從搬咗 saver 之後,我喺公司部電腦上唔到黎,用 yahoo search 都上唔到,我試過 delete 瀏覽記錄再試都唔得,成日都靜係出返未搬 saver 之前既畫面,攪到我 lee 兩日 ...

哈利, cat姐揾你呀  

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 1# 的帖子

Hi!
    I have registered as a new member today!
    Pls count me also this week!
    Keep running!

Chris

升級   58.67%

該用戶從未簽到

早晨長課好!   今次黎唔到喇,大家加油丫。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 CN7021 於 2009-10-22 21:55 發表
    Hi!
    I have registered as a new member today!
    Pls count me also this week!
    Keep running!

Chris

Hi Chris,
    Welcome aboard  ^^

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 slack 於 2009-10-22 22:01 發表
    早晨長課好!   今次黎唔到喇,大家加油丫。

ching, 好耐冇見喇....... 幾時再黎TKO走番轉呀  ^^

升級   0%

該用戶從未簽到

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(一)
    日期: 24/10/2009 ( 六 )
    集合時間: 7:15am (7:30am準時起跑, 逾時不候)
    集合地點: 寶翠公園更衣室外
    注意: 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友
    詳情及路線圖請參考 page 1 post#1
    路線 :
    寶翠公園 -> 將軍澳醫院 -> 清水灣道 -> 清水灣迴旋處士多 ->清水灣道 ->將軍澳醫院 -> 寶翠公園
    路程: 約 15.5K
    預計完成時間:1小時45分鐘內
    難度(5*為最高):*** 沿途頗多上落斜
    早餐特訓地點: 將軍澳廣場1/F晶苑酒家 (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)
    報名: 先copy名單, reply時再加上自己名字, 並註明會否參加特訓)
    24/10/2009報名:
    1. JC
    2. 活活
    3. Terence
    4. 猿球
    5. CN7021

升級   0%

該用戶從未簽到

將軍澳 2010 SCM

陣容更新 post#2

升級   6.55%

無聊
  • 簽到天數: 2 天

辛苦團長了. 今次o黎唔到, 因為淆底跑唔掂條路.
    應該會自隊壁屋, 唔知到時斜路見唔見到兩個人死下死下咁......

升級   56%

該用戶從未簽到

大家都好積極咁備戰渣打

我都好想跑大清
    最衰今個星期六 要入大埔試路
    之後兩星期又有比賽
    要下個月先黎到走長課

升級   17%

該用戶從未簽到

錯哂喇Kk…到時應該只係我死死0下咁…
    BTW, 大家好~ 終於reg 0左個account喇...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kk52 於 2009-10-22 23:01 發表
    辛苦團長了. 今次o黎唔到, 因為淆底跑唔掂條路. hgjD121" />" />hj
    應該會自隊壁屋, 唔知到時斜路見唔見到兩個人死下死下咁......

咪扮野喇, 我記得之前有某某人已經透露過你既真正身份 =====> 高手一名