香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 馬仔

陽光燦爛的日子

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-7-12 22:36 發表
多謝ching鼓勵!
712,51'46''完成荃灣黃昏10公里賽事,少少進步,己經好開心!
下一站816荃灣中興杯,挑戰50'完成10公里賽事!
繼續一起努力!加油!

只要可以奔跑,就是陽光燦爛的日子!

恭喜哂馬仔ctse,在咁熱天氣下比賽還有進步... ^^

升級   34.67%

該用戶從未簽到

2009年7月13日  公園  賽後恢復
公園  慢跑+踢腿 半小時   約2km
家中   拉筋 + sit up + 擺臂  半小時

以為咋天跑完今日會好倦,點知瞓醒果人好精神,體力充沛!
仲唔係好了解自己的身體,需要時間去慢慢摸索。

升級   34.67%

該用戶從未簽到

回復 41# 的帖子

多謝ching鼓勵!
少少進步當係激勵,會更加積極練習,挑戰自己!

升級   28%

該用戶從未簽到

馬仔師兄, 我嘅目標都係sub 50.
下次有機會我一定會全程跟住你跑

長跑長友 ~~~

升級   34.67%

該用戶從未簽到

回復 44# 的帖子

哈哈!千奇唔好跟我,因為我成日一跑到好辛苦時就想放棄,但見到身邊咁多健兒們係度努力跑,唯有鼓勵自己堅持落去!捱捱吓,又俾我捱到woo…
所以,不如下次有機會一起跑,彼此鼓勵,努力跑出好成績la……

升級   28%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-7-14 18:42 發表
哈哈!千奇唔好跟我,因為我成日一跑到好辛苦時就想放棄,但見到身邊咁多健兒們係度努力跑,唯有鼓勵自己堅持落去!捱捱吓,又俾我捱到woo…
所以,不如下次有機會一起跑,彼此鼓勵,努力跑出好成績 ...

好呀, 馬仔師兄
下次係賽道一齊跑, 一定會有好成績

升級   34.67%

該用戶從未簽到

2009-7-15  太和

之前因為腳痛,一直都冇練過速度,依家好得差唔多,開始練吓速度
warm up  3km
100米 x 5 個
200米 x 4 個  (唔習慣呢種練習,跑到160米到已經冇力,未能捱到終點就已經收步,索晒氣…感覺辛苦!)
cool down 1 圈  

2009-7-16  吐露港 慢跑約6km

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

馬仔,

歡迎妳歸隊入番嚟女子區.
    712妳跑得幾好喎! 加油!
    妳跟到好師父就要俾足心機練習囉!

升級   34.67%

該用戶從未簽到

回復 48# 的帖子

收到,多謝鼓勵!
    正在積極練習中,不過好多時候捱唔住辛苦,會放棄…睇來都係需要多d時間去學習忍耐!不過我會堅持跑落去ge,希望長跑長有laaa……

升級   0%

難過

原帖由 馬仔 於 2009-7-16 22:17 發表
    收到,多謝鼓勵!
    正在積極練習中,不過好多時候捱唔住辛苦,會放棄…睇來都係需要多d時間去學習忍耐!不過我會堅持跑落去ge,希望長跑長有laaa……

Me too, 怕辛苦, 好容易有放棄念頭.
    一齊努力啦!

升級   34.67%

該用戶從未簽到

2009-7-17   元朗大球場
    2km warm  up
    6km  勻速跑
    2km  cool down

升級   0%

難過

馬仔住元朗定係元朗返工?

升級   34.67%

該用戶從未簽到

叮叮噹
    馬仔住係錦田八鄉,係元朗返工

升級   34.67%

該用戶從未簽到

2009-7-18  元朗大球場
    收工已經挂3號風球,開始落雨,仲好,冇咁熱
    2km  warm up
    400米 x 6 ( 時間係1'50到1'52之間)
    800米 x 4  (3'42,3'45 ,3'45,4'06)
    2km cool down 踢腿 
    跑跑吓,狂風暴雨來臨…係風雨中奔跑,感覺超正!

登錄/註冊後可看大圖

升級   34.67%

該用戶從未簽到

上村球場起步—軍營—雷公田—甲龍—儲水箱  
    路面情況唔係咁好,打完風,好多枯枝,要左閃右避,來回跑咗1小時多d(約8km)

升級   15.67%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-7-19 09:37 發表
    路面情況唔係咁好,打完風,好多枯枝,要左閃右避,來回跑咗1小時多d(唔知幾多公里)
    馬仔打風都跑好努力呀  加油呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-7-19 09:37 發表
    路面情況唔係咁好,打完風,好多枯枝,要左閃右避,來回跑咗1小時多d(唔知幾多公里)

馬仔 ctse...打完風好危險..小心為上

我朋友試過打完風去跑.. 俾路上障礙物 "cake" 親...
    成個人仆親... 手同埋膊頭落地.. 上半身有半邊腫晒...
    要入急症同埋成兩個月無得跑

升級   34.67%

該用戶從未簽到

回復 56# 的帖子

其實自己都鍾意係風雨中跑步,覺得好爽! (有d傻!)
    同埋想跑好816,知道速度唔夠,唯有跑多d練好耐力先。

升級   34.67%

該用戶從未簽到

回復 57# 的帖子

多謝ching提醒,我以後一定會更加小心!
    cake 親事小,两個月冇得跑就真係慘……

升級   0%

難過

原帖由 馬仔 於 2009-7-18 20:38 發表
    叮叮噹
    馬仔住係錦田八鄉,係元朗返工

妳通常幾時跑元朗運動場?
    我都住幾近元朗.