香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

大家係咪都認為跑褲越短越好?

升級   0%

該用戶從未簽到

見到tick牌有一種二百幾元,有後袋,果塊布開”差”開得好高下,有一塊類似貼紙既野”痴”係條褲側邊, 好似好正咁

百幾元果d好似冇咁短

美記最短好似都冇tick牌咁短,唔知係唔係錯覺呢?

其實各位ching/ctse係咪都覺得越短越舒服
+1 0
上一篇︰將軍澳新來報到!下一篇︰星期二檔案

升級   95.6%

該用戶從未簽到

以前我仲笑D跑友, 著埋D 褲咁短, 核凸到死, 不如唔好著啦

點知依家自己買褲, 唔短都唔買
個人認為真係越短越好, 總之最好就著左好似無著咁, 個叉開高D 跑0個陣無咁阻嘛

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-10-24 00:33 發表
見到tick牌有一種二百幾元,有後袋,果塊布開”差”開得好高下,有一塊類似貼紙既野”痴”係條褲側邊, 好似好正咁

百幾元果d好似冇咁短

美記最短好似都冇tick牌咁短,唔知係唔係錯覺呢?

其實各位ching/ ...

通常是,不過還是要看剪裁和用料。

常常那些女子elites,穿的褲子俗稱bun hugger,像bikini泳褲一樣而已。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-10-24 01:33 發表
以前我仲笑D跑友, 著埋D 褲咁短, 核凸到死, 不如唔好著啦" />" />

點知依家自己買褲, 唔短都唔買" />" />
個人認為真係越短越好, 總之最好就著左好似無著咁, 個叉開高D 跑0個陣無咁阻嘛

我冇超短褲, 不過想買, 我又係之前覺得好核突

升級   57.89%

該用戶從未簽到

我都想買條, 不過覺得好貴

升級   23.16%

該用戶從未簽到

ECONECON , 你提果條褲, 我O係觀塘NIKE OUTLET 見到啊, 可能會平過200...

另外, 尋晚我都買左條MIZUNO, 半長不太短, 有內膽的, 想問下, 跑時使唔使著埋底褲, 因為有內膽, 實在太熱..

升級   0%

該用戶從未簽到

有內膽梗係唔使著底褲啦!
不過,如果你唔慣,想著埋底褲都無話唔可以既!

升級   13.68%

該用戶從未簽到

短既有條Nike,
Boxer形(半大比位)就有Mizuno(冇內膽)同Asics(有內膽)。

著落街跑,短既係比較通爽。
但冇袋比我袋身份證、鎖匙、八達通(頭三樣一個包袋晒)毛巾仔同MP3。仲要袋電話。

而Boxer形就有兩個側袋比我袋既以上所有野。
通風位都OK又唔焗。
又唔會因為個長度影響我個跑姿同performance。
出去跑半馬以上都可以袋下Power Gel。
所以我覺得著Boxer形比較好。

升級   16.67%

該用戶從未簽到

原帖由 genkivan 於 2009-10-24 16:41 發表
ECONECON , 你提果條褲, 我O係觀塘NIKE OUTLET 見到啊, 可能會平過200...

另外, 尋晚我都買左條MIZUNO, 半長不太短, 有內膽的, 想問下, 跑時使唔使著埋底褲, 因為有內膽, 實在太熱..

其實呢個著唔著底褲既問題, 就好似食杯麵一樣
有啲杯麵內附膠叉, 原意就係方便你唔洗搵叉就可以即刻食到個杯麵
不過假如有人唔用所提供既膠叉, 自己另外搵叉食, 就好似破壞左佢個設計既原意
當然, 如果所提供既膠叉覺得唔好用, 而搵另一個叉食, 就係另外一回事
所以其實你覺得個內膽好著, 你可以唔洗著底褲
如果內膽你覺得唔好著, 你大可以剪左佢, 自己著底褲都一樣無問題
記住係你著褲, 唔係褲著你, 人地話唔洗又未必真係一定唔洗著底褲, 最緊要自己感覺如何

所指既NIKE OUTLET條跑褲, 係唔係深藍色個條2吋跑褲?
如果係既話, 無記錯係$165, 而且無乜碼, 細碼得最後一條
其他碼唔多清楚, 不過大碼就實有, 中碼可能有

升級   16.67%

該用戶從未簽到

根據散熱黎講, 當然愈短愈好啦
根據防走光黎講, 就唔係咁好
睇下你個出發點係邊

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 genkivan 於 2009-10-24 16:41 發表

我見過一條藍色既平過200.. 不過我想知有冇黑色賣... 同埋有冇我個碼? 我未著過唔知自己咩碼, 我係點都M, 唔知S會唔會太細呢. 本人126lbs, 168cm左右

你買條美記係邊度買?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 CharlesAF 於 2009-10-24 21:30 發表

其實呢個著唔著底褲既問題, 就好似食杯麵一樣
有啲杯麵內附膠叉, 原意就係方便你唔洗搵叉就可以即刻食到個杯麵
不過假如有人唔用所提供既膠叉, 自己另外搵叉食, 就好似破壞左佢個設計既原意
當然, 如果所 ...

藍色唔多鍾意,而且唔知有冇得試, 因為本人唔知自己著S定M. S會唔會真係好細條呢.. ?
你講間outlet都係觀塘? 我就近北角多d,不過呢間好似冇乜野睇
另外,想問有冇人見到tick牌既159元跑衫系列有outlet貨. 我想買件深藍,不過出面冇晒呢隻色一早,而且其他色都係得九折, 你係outlet見唔見到? thanks

升級   16.67%

該用戶從未簽到

觀塘Outlet無乜跑衫, 唔覺有
Nike有得試, Adidas無得試
隔離間Adidas有2吋跑褲係黑色, $135, 應該齊碼

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 CharlesAF 於 2009-10-25 15:44 發表
觀塘Outlet無乜跑衫, 唔覺有
Nike有得試, Adidas無得試
隔離間Adidas有2吋跑褲係黑色, $135, 應該齊碼

雖然我都鍾意adi呢個品牌, 但係跑野我覺得tick牌靚d

其實我如果山長水遠去觀塘又冇乜野睇都未必抵, 所以先想睇下究竟呢排東"驚"同旺角有咩店做緊跑衫跑褲特價

升級   23.16%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-10-24 22:58 發表

我見過一條藍色既平過200.. 不過我想知有冇黑色賣... 同埋有冇我個碼? 我未著過唔知自己咩碼, 我係點都M, 唔知S會唔會太細呢. 本人126lbs, 168cm左右

你買條美記係邊度買?

我條美記都係觀塘買, 我O係觀塘返工嘛, 所以成日好望...

尋日朝早我著果條美記跑5K, 有內膽唔著底底, 勁爽!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 genkivan 於 2009-10-27 07:33 發表

我條美記都係觀塘買, 我O係觀塘返工嘛, 所以成日好望...

尋日朝早我著果條美記跑5K, 有內膽唔著底底, 勁爽!

係咪200x sports? 咩價位?

升級   23.16%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-10-27 09:56 發表

係咪200x sports? 咩價位?

179, i think the price is acceptable... though I didn't compare with other dealer shops indeed...

升級   100%

該用戶從未簽到

你地講既觀塘特賣店,有冇個地址?
上網搵都唔知搵到個個岩唔岩!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 genkivan 於 2009-10-27 10:48 發表

179, i think the price is acceptable... though I didn't compare with other dealer shops indeed...

179好似好貴喎以split short計...

升級   23.16%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-10-27 19:46 發表

179好似好貴喎以split short計...

運動用品買貴d梗好d, 價錢視乎個人能力負擔