香港長跑網  - 長跑長友

樓主: key
打印 上一主題 下一主題

星期二檔案

升級   31.05%

該用戶從未簽到

已經無人理
同埋我都有D懷疑自己係

升級   31.05%

該用戶從未簽到

原帖由 simonso 於 2009-10-28 13:47 發表

單車,對我呢d住港島市區小型單位(400sq.ft)來講,無論練習定係擺放,係最頭痛的安排。
游水1.5K,單車40K,跑步10K,分開做已經好好玩,一齊進行,肯定非常刺激,有機會真係想體驗一下。

同埋初學, 想買單車都唔G點入手, 睇完D書同web, G多咗嘢, 仲亂

升級   16.67%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 Delta 於 2009-10-28 16:59 發表

同埋初學, 想買單車都唔G點入手, 睇完D書同web, G多咗嘢, 仲亂

睇budgeto做人啦, 其實平有平玩, 貴有貴玩! 但有一樣野係真, 鐵車都可以快過碳車, 比賽係比個人, 唔係比架車! 平平地買架台灣牌子大陸車都好好架啦!

升級   41.95%

該用戶從未簽到

o岩o岩睇完,very good!

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-10-28 13:35 發表 5 理都好 , 最弊嘈住曬 , 有爭拗仲惨 3 項 5 色咪話辛苦 , 可能鍾意既 , 有自虐 + 貼 $ 買難受 + 過度活躍症候群

尤幸小弟還是自由身!

升級   66.67%

該用戶從未簽到

我老友個太太話我成日同佢老公去參加mud 比賽 乜比賽
    我答佢:  我們是健康損友,又吾係同佢老公去滾

升級   76.67%

該用戶從未簽到

今年因脚傷由全馬改玩三鐵,啱啱参加完半奥ITU,我已發覺我愛上了三鐵,已準備明年参加全奥了。

升級   25.26%

該用戶從未簽到

我都好想試...但...我唔識游水

升級   5%

無聊
  • 簽到天數: 27 天

當日去camping錯過無得睇! 真係要多謝Ching,post條line出嚟有得翻睇!
    點起團火

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 cosimal 於 2009-10-28 20:10 發表
    我都好想試...但...我唔識游水

完全唔係問題, 因為呢個世界上無人一出世就識
    想做就行動囉, 大把人好似我咁成三張野先來學啦

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 Delta 於 2009-10-28 16:59 發表

入門唔想使咁多錢, 3-4千蚊既台灣牌子已經有不錯既表現

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 simonso 於 2009-10-28 13:47 發表

單車,對我呢d住港島市區小型單位(400sq.ft)來講,無論練習定係擺放,係最頭痛的安排。
    游水1.5K,單車40K,跑步10K,分開做已經好好玩,一齊進行,肯定非常刺激,有機會真係想體驗一下。

租車比賽體驗下先囉, 有興再玩可考慮租迷你倉

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2009-10-28 15:55 發表
    jason /  ginny 你兩個好形啊" />" />

你地太過獎啦
    其實當運動員穿起戰衣, 鬥志激昂地準備比賽/練習,  果份氣勢都一樣咁有型
    你睇下facebook個個都用d運動比賽相做頭像, 大家都好滿意自己運動中既形象

升級   78%

該用戶從未簽到

原帖由 newfoot 於 2009-10-28 19:13 發表
    我老友個太太話我成日同佢老公去參加mud 比賽 乜比賽
    我答佢:  我們是健康損友,又吾係同佢老公去滾

另一半通常最喜歡投訴,我已經多次被女友投訴,叫佢一齊去做運動又藉口多多,我自已去又炸型

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2009-10-28 22:17 發表

租車比賽體驗下先囉, 有興再玩可考慮租迷你倉

除了擺放...我d港島人係港島練習都係問題..

原帖由 bmc 於 2009-10-28 23:09 發表
    另一半通常最喜歡投訴,我已經多次被女友投訴,叫佢一齊去做運動又藉口多多,我自已去又炸型

同是天涯淪落人....

升級   29%

該用戶從未簽到

Jason ching, 如果想增強泳術(針對三鐵游法), 有冇D訓練班介紹??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-10-29 00:02 發表
    同是天涯淪落人....

We do our triathlon training in HK island side, visit this: www.sonicsports.org.hk

升級   94.3%

該用戶從未簽到

Jason 師兄你間舖o係邊?

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 bmc 於 2009-10-28 23:09 發表

好彩..........女友比我毒親, 影得多去得多. 佢由吾跑變到跑半馬(雖然好慢, 但enjoy). 由吾識游水 到而家慢慢游都可以游幾個塘, 重玩緊自游式.
    bmc, 叫佢去幫你影多d相, 佢就有機會中比賽毒咖喇.
    我女友今年玩 樂華1/4 marathon, nike10k 同scm hm(原本想升呢去fm, 但怕被網). 佢話一來可keep fit, 2來行街買野比以前可以行多幾粒鐘.

升級   16.67%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 TerrySze 於 2009-10-29 00:02 發表

港島點都好過九龍!

以前住港島, 朝早可以直踩上山頂, 星期六日可以經黃泥涌峽落南區再轉入石澳. 港島南區仲有不少海灘可以練水練跑. 講真, 係港島住練鐵人一d都唔差! 請珍惜!

我依家住返九龍都唔知幾慘!