香港長跑網  - 長跑長友

樓主: key
打印 上一主題 下一主題

星期二檔案

升級   52.3%

該用戶從未簽到

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 cosimal 於 2009-10-29 23:32 發表
三鐵既會會唔會有for 1d連swim都唔識既course!?
我都好想試下...尤其是遲d考完A-Level 有個好長既假期!

要個別問, 好多都肯教既
我地有d會友都係由唔識開始

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-10-29 20:23 發表

入門級別黎講,Giant OCR3 或 merida 901都可以考慮
至於驚俾人昆,咁最好搵個識單車的朋友一齊去買,因為就算明碼實價,仍有機會買到一部不合身的車
e.g. 車架太大/大細,setting不合等等" />" />
預算再 ...

二手車係好, 不過實在幾搶手, 唔易搵到
反過來諗, 要賣二手車亦不難!

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 靜水 於 2009-10-29 19:33 發表

多謝CTse鼓勵,學Ctse所講肯去参加第一次是最重要,好似係10月的半奥ITU, 之前都好緊張好担心,又未游過海,練車亦未上過公路,不過當我試過E次比賽,我就完全感受到三個項目各有令人着 ...

弓喜C兄中毒     

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-10-29 23:45 發表
想買架meirda juliet比女友玩.......新合係?
2010 caad9 行bb30, 好似幾吸引, 但入場要成8k caad9-6
同 2009 caad9 一様

你女友架車仲正過我架落場車, 真幸福

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2009-10-30 09:08 發表

你女友架車仲正過我架落場車, 真幸福

原來香港冇入Juliet 901-com
http://tw.myblog.yahoo.com/jw!.oe.VuKLBQXdEtnnFwmiMGs-/article?mid=2210&prev=2248&next=2195
904 果set 好過我部tiagra too.
親冬天想買部901 呀ma. 如果904 $8,500.00.........咪張佢成set 105 過檔去我度由caad9-6變caad9-5.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 snail 於 2009-10-29 10:48 發表

港島點都好過九龍!

以前住港島, 朝早可以直踩上山頂, 星期六日可以經黃泥涌峽落南區再轉入石澳. 港島南區仲有不少海灘可以練水練跑. 講真, 係港島住練鐵人一d都唔差! 請珍惜!

我依家住返九龍都唔知幾慘!

自從玩左 3 項之後 , 真係希望搬去港島 , 特別係南區 (諗下好啦)
又或者搬去黃金海岸O個頭 D 村屋 (有青公 , 有黃金海岸), 好正。
但其實原來住北區都 5 太差 , 反而最大既問題係 - 無時間

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-10-30 10:16 發表

自從玩左 3 項之後 , 真係希望搬去港島 , 特別係南區 (諗下好啦)
又或者搬去黃金海岸O個頭 D 村屋 (有青公 , 有黃金海岸), 好正。
但其實原來住北區都 5 太差 , 反而最大既問題係 - 無時間

我而家就諗緊搬去三聖村附近

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-10-30 10:34 發表

我而家就諗緊搬去三聖村附近" />" />

地理環境一流 ,

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-10-30 10:44 發表
師兄真係......三鐵情迷了天地,玩到搬屋!
其實我友愛,如果玩三鐵,我都好有地利架!屯門有幾個泳灘......又有單車徑,無論係龍鼓灘,又或者係元朗,仲有青公,都係好地方.......

其實如果我玩三鐵, 我住大埔都幾好, 有單車徑, 又有大埔公路, 踩到去科學園仲可以練埋水, 只可惜..........
無錢買單車, 就算買左都無地方罷......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-10-30 10:51 發表

其實如果我玩三鐵, 我住大埔都幾好, 有單車徑, 又有大埔公路, 踩到去科學園仲可以練埋水, 只可惜..........
無錢買單車, 就算買左都無地方罷......" />" />

呢個真係一個大問題 , 不過0個日見個節目,  3 父女 +仔佢间屋都唔係好大下 ,
2 部車放响电視後面 , o個 roller都一放正响路中间踩 (同我情況差不多)
反而 $ 事少 , 天下無難事........只怕......

o個晚同大仔一齊睇 , 怱然問我 "爸爸人地 (Jason 兄 30 要做番 d 野), 咁你 30 做過 d 乜野 ?

升級   21.55%

該用戶從未簽到

我就club house 練.
游完泳池 即去單車機 即去跑步機或樓梯機.
一向都係咁上下, 轉項冇甩拖.

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

Thanks Ginny 放上youtube 才看得到

仲見到有個
    "森美小儀動L豆腐鐵人"
    是甚麼來的

Kin in Running

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-10-30 09:43 發表

http://tw.myblog.yahoo.com/jw!.oe.VuKLBQXdEtnnFwmiMGs-/article?mid=2210&prev=2248&next=2195
    親冬天想買部901 呀ma. 如果904 $8,500.00....... ...

咁絕既野都比你諗到.... 2010既904開始有得賣啦

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-10-30 10:34 發表

我而家就諗緊搬去三聖村附近" />" />

一落街就玩晒三項

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-10-30 11:32 發表

呢個真係一個大問題 , 不過0個日見個節目,  3 父女 +仔佢间屋都唔係好大下 ,
    2 部車放响电視後面 , o個 roller都一放正响路中间踩 (同我情況差不多)
    反而 $ 事少 , 天下無難事... ...

你生左佢地都係一大成就!

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-10-30 10:51 發表

無錢買單車, 就算買左都無地方罷......" />" />

有計既... 睇下我另一個post啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2009-10-30 13:07 發表

你生左佢地都係一大成就!

誤信阿 "當勞" 生多個 ,
    搞到自己無曬時间

升級   31.05%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-10-30 09:43 發表

親冬天想買部901 呀ma. 如果904 $8,500.00....... ...

Ching 呢招狸猫換太子, 如果女朋友唔識單車, 可以騙budget嚟upgrade自已部車, 又可以tum佢入局一齊玩, 非常高手