香港長跑網  - 長跑長友

樓主: =chairman=

隨心跑步的回憶

升級   0%

該用戶從未簽到

係計單程齋上斜 ~~

不過我唔記得晒草條斜係點添 ~ 暫時比較唔到

我 PB 再 PB 係因為之前得自己一個跑,冇乜原動力,而今次有 ching ctse 拍住才可以快些少 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2009-6-4 16:04 發表

連續PB 我只係兩三年前先做到.....
睇來係時候改返個態度了~" />" /> " />" />
如以前試過連續兩三日跑10k 每次都快過上次分幾兩分鐘....

去到你個 level,真係好難次次都 PB 架!

我就唔同喇,仲有好多進步空間

升級   56.85%

該用戶從未簽到

車仔!我睇完你琴日上澳景啲時間好健喎!
咁以後唔准再認做慢腳喇!

升級   56.85%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-6-4 01:58 發表

1.52k斜路係計單程? 有冇晒草條斜咁斜呀?
主席好快喎! pb再pb, 後生仔真係強勁!

叮叮噹!我兩條路都跑過,平心而論,澳景條斜路係仲健過晒草果條架!

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 =chairman= 於 2009-6-4 17:59 發表

去到你個 level,真係好難次次都 PB 架!

我就唔同喇,仲有好多進步空間

我發覺近年來我練跑都唔夠拼搏...
    但以前就會好搏命的
    同埋而家都仲有大把level 要我升......(睇下勁果班就知)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 田中雅茂 於 2009-6-4 18:09 發表
    車仔!我睇完你琴日上澳景時間好健!
    咁以後唔准再認做慢腳喇!

會長,如果琴晚你有黎,你唔單只可以拎到 wing 姐既手信,仲可以同 256 ching 鬥快衝上去澳景路頂 ... 我到時咪連你地兩個既車尾燈都見唔到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2009-6-4 19:09 發表

我發覺近年來我練跑都唔夠拼搏...
    但以前就會好搏命的
    同埋而家都仲有大把level 要我升......(睇下勁果班就知)

嘻嘻呢句令我諗起打機 "升呢"

升級   0%

該用戶從未簽到

4/6

早上打羽毛球。遇上很久沒見的前羽毛球隊隊長,於是都打了一會兒交流下。

下午跟一位同學仔行山 ... 其實唔算係行山,跟本就係亂闖無名密林 ... d 蚊多到好得人驚,每一秒都好像進行布朗運動似的,不停地吸取我們的血液;d 蜘蛛既手瓜腳瓜"起晒展",經常在我們頭上行過。最後竟走到一處墓地 ... 急急腳閃人 ... 出番去安全地方,塊臉、兩隻手都腫晒 ... 希望快d謝啦

晚上跑了一陣。
    先慢 jog 1K 到運動場外圍 ~
    到跑外圍時,剛好有一名跑友經過,於是跟住跑 ~~ pacing 約 4 ' 30 / K ~~
    一直跟住他,開始心想,如果能跟住這速度跑 5 圈,我就發達了 ~~
    可惜差不多兩圈後就分道揚鑣了,
    走時他突然向我說:「繼續努力!」
    我一時想不出說甚麼話好:「係 ~!byebye ~ 」
    「byebye ~」他揮一揮衣袖,又帶走了一片雲彩 ~
    「哎呀!如果我講『長跑長友』或者『香港長跑網』咪仲好 ~」心想!
    兩圈時間為 17 ' 5x ~
    沒有人帶住我,所以也不繼續跑了 ~~

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 田中雅茂 於 2009-6-4 18:16 發表
    叮叮噹!我兩條路都跑過,平心而論,澳景條斜路係仲健過晒草果條架!

I see! 晒草果條應該都過k幾長, 對我嚟講已經夠甘, 落斜就好爽, 跑番上頂會氣咳.
    下次嚟晒草希望可以挑戰兩轉斜路.

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2009-6-5 00:12 發表
    早上打羽毛球。遇上很久沒見的前羽毛球隊隊長,於是都打了一會兒交流下。

下午跟一位同學仔行山 ... 其實唔算係行山,跟本就係亂闖無名密林 ... d 蚊多到好得人驚,每一秒都好像進行布朗運動似的,不停地吸取我們 ...

我尋晚都跑咗運動場,不過係運動場入面。一樣都係極多人係入面行。下次可以約一齊跑,但係要9點後先得。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WPHo 於 2009-6-5 08:49 發表

我尋晚都跑左運動場,不過係運動場入面。一樣都係極多人係入面行。下次可以約一齊跑,但係要9點後先得。

好 ~ 想一齊跑可以搵埋我 ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

肉痛

呢排我用親既羽毛球拍都冇好下場,事關我在4日內就已經整斷左3條羽毛球線,真係肉痛。

[ 由左至右順序斷線 ]

左手邊塊拍:
    球線名稱:BG 68 Ti
    磅數:21lbs
    斷線位置:右上角
    傷勢:嚴重
    發生意外的日期及時間:2 / 6 , 4 : 30 pm

中間塊拍:
    球線名稱:BG 80
    磅數:23lbs
    斷線位置:由最頂數起第 10 條線
    傷勢:已宣布死亡
    死亡日期及時間:5 / 6 , 8 : 45 pm

右手邊塊拍:
    球線名稱:BG 65
    磅數:約 23lbs
    斷線位置:由最頂數起第 10 條線
    傷勢:已宣布死亡
    死亡日期及時間:5 / 6 , 9 : 20 pm

竟然後兩塊拍斷線既位置係一樣 ... 右手邊塊拍仲要係借我細佬塊拍黎用 ...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-6-5 15:37 發表

我塊拍,用左十年...都未斷過線。

我那三塊拍都係穿左兩三個月左右

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2009-6-5 15:46 發表

我那三塊拍都係穿左兩三個月左右

斷0左線要即剪... 唔好 keep 住 d 線來影相... 支拍會變形

線來講應該係 bg85 最耐用.. 但我比較喜歡彈 d ... 所以穿0左 bg66

升級   0%

該用戶從未簽到

p.s. 我試過一日打斷0左兩條線... 不過果兩支拍已經玩0左成年才斷..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2009-6-4 00:13 發表
    今晚將軍澳約跑,先慢 jog 2K,之後衝澳景路,約 1.52K ~~

兩次衝斜的時間:

1 ) 9 ' 12 ( PB )

2 ) 8 ' 52 ( PB )

之後慢 jog 2K 回運動場 ~~

comment:兩次衝斜都 PB 左,因為死追住 256 同埋火仔  ...

車仔~~~快都甘AR ~~~8分幾 ~~勁AR

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-6-5 15:48 發表

斷0左線要即剪... 唔好 keep 住 d 線來影相... 支拍會變形

線來講應該係 bg85 最耐用.. 但我比較喜歡彈 d ... 所以穿0左 bg66

己剪左。

我第一次穿線 ( 中二 ? ) 就係用 BG 85,不過之後發覺唔太好用 ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-6-5 15:54 發表

車仔~~~快都甘AR ~~~8分幾 ~~勁AR

256 ching 玩野囉

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2009-6-5 15:56 發表

己剪左。

我第一次穿線 ( 中二 ? ) 就係用 BG 85,不過之後發覺唔太好用 ~~

我都覺得係... 我第一次 bg80... 而家就 bg66... 但好易斷
    下次可能試 bg 68ti