香港長跑網  - 長跑長友

樓主: =chairman=
打印 上一主題 下一主題

隨心跑步的回憶

升級   0%

該用戶從未簽到

LSD Study Time

過左初三,終於拜晒年 ~
所以今日可以開始刨書!

今天長課的時數為十小時,主力刨化學,不過溫得不夠快。
也沒關係,貴精不貴多。
幸而 LSD 過後,也完全不覺得疲倦。
為何 ? 因想到每天早上可以去晨運,已經倍感興奮 ~ 嘿嘿。

未來一星期長課目標時數:70 hrs

明天要手刃化學科 ~!

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

我係年初一同年初二終於做晒mastering advance physics matter 的MC
    之後幾日想溫下pure maths....
    上星期學校老師約我地係一日假期(陸運會之後果日)返去做2008年pure maths pastpaper
    發覺都唔係咁多唔識做...因此對呢科有番d 信心

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2009-1-30 12:16 發表
    我係年初一同年初二終於做晒mastering advance physics matter 的MC
    之後幾日想溫下pure maths....
    上星期學校老師約我地係一日假期(陸運會之後果日)返去做2008年pure maths pastpaper
    發覺都唔係咁多唔識做...因 ...

radian 另外三本 MC 你有沒有做 ar ?
    我而家淨係 ko 左 wave 本 MC,另外三本未做晒 ~

不過我想做晒 91-08 pp mc 先 ~~
    我分 topic 做,而家做完 mechanics 同埋 wave ~
    不過最最最多既 EM 未開工 ~~~ 麻煩了。

我 6/2 就開始考 mock 了,講真未必趕得切溫得晒 ~
    我而家暫時對 pum 最沒信心,因為總覺得這科的溫習時數跟成績永遠不成正比的 ~

chem,呢兩日同 org chem 搏鬥緊 ~ 希望盡快 ko 它 ~
    phy,要盡快清 mechanics 同埋 wave 之前未懂的 concepts,同埋預備開始溫 EM ~

升級   0%

擦汗

原帖由 =chairman= 於 2009-1-31 01:12 發表 radian 另外三本 MC 你有沒有做 ar ?我而家淨係 ko 左 wave 本 MC,另外三本未做晒 ~不過我想做晒 91-08 pp mc 先 ~~我分 topic 做,而家做完 mechanics 同埋 wave ~不過最最最多既 EM 未開工 ~~~ 麻煩 ...
    我只做完EM 同Matter 兩本ge MC
    Wave 掂咗少少 Mechanics 諗住最後先做....(因為呢個topic 算係最易)
    而家仲有wave 果d interference 同diffraction 兩課concept 唔清楚
    matter electrons 打後就可能只識做mc 題目@@

升級   0%

該用戶從未簽到

是日19歲生日,所以決定盡玩一日 ~

早上 2K 熱身,之後逍遙團 8.5K ~
    食完早餐之後走去逍遙行山 1.5hrs,落山後跑多 1.5K ~~
    晚上再慢跑將軍澳一圈 8.5K ~~

是日跑了 20.5K,行山 1.5hrs ~ 很滿足 ~
    哈哈 ~ 原來我今年生日的慶祝方式係跑步 + 行山 ~~

p.s. 多謝今早同我一起跑步的逍遙跑友 ~~

升級   45.45%

該用戶從未簽到

生日快樂阿銘,這種慶祝方式實在很有意思

升級   0%

擦汗

生日快樂~
    你地幾時要返學?
    我地2月3日就返

升級   0%

該用戶從未簽到

6/2 返,不過一返就 mock ~

升級   0%

擦汗

原帖由 =chairman= 於 2009-2-3 00:24 發表 6/2 返,不過一返就 mock ~
    我過多7~8 個鐘就返學....
    但CA 個project 都未搞掂....

升級   0%

該用戶從未簽到

幾時死線呀 ?

升級   0%

擦汗

原帖由 =chairman= 於 2009-2-3 00:51 發表 幾時死線呀 ?
    我只想在呢兩三日內搞掂佢.....
    咁就可自由自在咁溫其他書了~
    而家最大件事係個ER Diagram(關係實體圖)....
    我見到同學畫都出來都有d 眼花
    唔知呢道有冇人識呢? 我自己d concept 好皮毛....

升級   0%

該用戶從未簽到

加油呀 ~~

btw,我今日開始溫 EM,嘻嘻,好多野都唔記得左 ~~

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2009-2-1 00:46 發表
    是日19歲生日,所以決定盡玩一日 ~

早上 2K 熱身,之後逍遙團 8.5K ~
    食完早餐之後走去逍遙行山 1.5hrs,落山後跑多 1.5K ~~
    晚上再慢跑將軍澳一圈 8.5K ~~

是日跑了 20.5K,行山 1.5hrs ~ 很滿足 ~
    哈哈 ~ ...

原來周六係ching 生日正日....跑完食早餐時睇星座運程,聽到你話你係水瓶座,都唔醒水問你幾時牛一tim...補祝返句生日快樂先~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hoshanbei 於 2009-2-3 01:51 發表

原來周六係ching 生日正日....跑完食早餐時睇星座運程,聽到你話你係水瓶座,都唔醒水問你幾時牛一tim...補祝返句生日快樂先~~~

嘻嘻,多謝。

升級   0%

該用戶從未簽到

今天如常地去科大溫書 ~ 去到黃昏休息時間,就「鼠」左去運動場跑番15個圈 ~
    原本 set 左用 5'00/ K 的速度跑,不過可惜中間 keep 唔到,可能逍遙得多。
    6K 時間為 30'xx 。

嘻嘻,今日特登著住件長跑網跑衫跑圈,當係賣下廣告,吸引下d大專跑手加入長跑網。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2009-2-5 01:09 發表
    今天如常地去科大溫書 ~ 去到黃昏休息時間,就「鼠」左去運動場跑番15個圈 ~
    原本 set 左用 5'00/ K 的速度跑,不過可惜中間 keep 唔到,可能逍遙得多。
    6K 時間為 30'xx 。

嘻嘻,今日特登著住件長跑網跑衫跑圈 ...

車亞文 不愧是 金牌代言人之一 .....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-6 12:08 發表

嘻嘻,覺得著左件長跑網跑衫之後係同其他跑友唔同d ~~ 係身份的象徵 ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

mock 第一日戰果

第一日考我最差的中化 ~

戰果:

卷一(甲) 實用文寫作 : okay!做得晒,滿意。

卷一(乙) 閱讀 : 做唔晒,好多大意失分,炒左。

卷二 文化問答 : 盡左力,寫到d要寫既野,滿意。不過我既滿意應該都係唔合格。

心情:做完無乜感覺,所以聽日應該可以去逍遙跑 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-6 12:08 發表

小弟今日逍遙跑後去東港城,恰巧見到財爺現場直播個 function 。
    嘿嘿,小弟見問答環節會遞咪俾圍觀者,小弟都走去湊湊熱鬧,順便睇下無記影唔影到我著住那件長跑網跑衫 ~~
    失望,影唔到。

升級   0%

擦汗

我呢幾日溫書進度極之唔理想@@....
    只知死期不斷逼近....