香港長跑網  - 長跑長友

樓主: =chairman=

隨心跑步的回憶

升級   0%

該用戶從未簽到

今天跑到好累

早上逍遙跑,全程約 10K,時間為 1 ' 16 " 00 ~

之後黃昏時段,要到同學仔在西貢企嶺下新圍的屋企玩,我貪得意地由坑口跑入去,全程約 15.5K,一直揹住個背囊跑,時間為 1 ' 53 " 00 ~ 另在去到達西貢市中心的分段時間為 1 ' 08 " 00 ~

總之好累

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

回復 161# 的帖子

你個10k 時間好似我人生中第一次跑ge 時間咁.....

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

擦汗

原帖由 =chairman= 於 2009-5-31 19:49 發表

哈哈 ~ 逍遙跑嘛 hgjD115" />" />hj

我好似從未試過真係好逍遙咁跑步....
    次次都要博到好盡....
    p.s. 其實好多體育項目對我來講都唔係"休閒" 而係會好落力
    點都要以爭取勝利為目標....(認真地玩嘛)
    當然友誼我都好重視 否則會冇咗班fd 同我切磋~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2009-6-1 00:48 發表

我好似從未試過真係好逍遙咁跑步....
    次次都要博到好盡....
    p.s. 其實好多體育項目對我來講都唔係"休閒" 而係會好落力
    點都要以爭取勝利為目標....(認真地玩嘛)
    當然友誼我都好重視 否則會冇左班fd 同我 ...

如果係比賽又或者計分既我就會認真去應付;而如果純粹 for fun 既就會以輕鬆既心態去對待 ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

今日跟幾位同學仔行山,行衛徑第四段,好好行。
    不過唔小心輕微拗到隻左腳,希望沒事。

升級   0%

該用戶從未簽到

將軍澳運動場今晚開左主場,忍唔住跑左 6K 。
    呀 terence、火仔、harry、昌都有一齊捧場 ~~

升級   0%

擦汗

原帖由 =chairman= 於 2009-6-1 23:13 發表
    將軍澳運動場今晚開左主場,忍唔住跑左 6K 。
    呀 terence、火仔、harry、昌都有一齊捧場 ~~

個場終於開放咗喇??
    綠色跑道好唔好跑?

升級   0%

該用戶從未簽到

好好跑,比較軟身,唔傷腳 ~~

升級   0%

擦汗

原帖由 =chairman= 於 2009-6-1 01:11 發表

如果係比賽又或者計分既我就會認真去應付;而如果純粹 for fun 既就會以輕鬆既心態去對待 ~~

我今日去同同學打乒乓球果時
    本來都冇諗過計分
    但佢話要計 就同佢計分打
    當自己分數落後時 都不其然咁緊張
    然後對方ge 講話同笑聲都會視為挑釁
    令我更加要打贏佢~
    其後更萌生了一股戰志 再加上必勝ge 信念
    結果令我就算差一分就輸果局都未放棄
    呢樣野我真係好耐都未試過
    不過技術所限 一失誤就輸了~

p.s.唔知大家打波係咪咁打呢?
    我平時玩ge 運動都冇必要直接同人比較....好少遇到呢方面ge 挑戰
    將此作為cross training 都唔錯

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2009-6-2 00:33 發表

我今日去同同學打乒乓球果時
    本來都冇諗過計分
    但佢話要計 就同佢計分打
    當自己分數落後時 都不其然咁緊張
    然後對方ge 講話同笑聲都會視為挑釁
    令我更加要打贏佢~" />" />
    其後更萌生了一股戰志 再加上必勝 ...

我跟同學仔打羽毛球時,都會成日計分打雙打 ~ 因為多人打要輪住嘛 ~~
    我覺得跟同學仔打,贏定輸冇乜所謂,雖然我正常來說會贏 ~~
    如果同我拍既同學仔技術冇咁好,自己就要幫佢打多d ~~

不過比賽另計!一定會認真 ~~

升級   0%

擦汗

原帖由 =chairman= 於 2009-6-2 01:09 發表

我跟同學仔打羽毛球時,都會成日計分打雙打 ~ 因為多人打要輪住嘛 ~~
    我覺得跟同學仔打,贏定輸冇乜所謂,雖然我正常來說會贏 ~~
    如果同我拍既同學仔技術冇咁好,自己就要幫佢打多d ~~

不過比賽另計!一定會 ...

不過我會為咗贏人而不斷扣殺.....
    要對方接到波先有得玩落去....

升級   0%

該用戶從未簽到

昨晚到晒草場慢跑,場地很正!
    慢跑十個圈,每圈約500米,即共跑了5K。

升級   0%

該用戶從未簽到

3/6 約跑

今晚將軍澳約跑,先慢 jog 2K,之後衝澳景路,約 1.52K ~~

兩次衝斜的時間:

1 ) 9 ' 12 ( PB )

2 ) 8 ' 52 ( PB )

之後慢 jog 2K 回運動場 ~~

comment:兩次衝斜都 PB 左,因為死追住 256 同埋火仔 ching ~~ 之後 256 ching 仲教左我一 d 跑步技巧,thx!

升級   0%

擦汗

原帖由 =chairman= 於 2009-6-4 00:13 發表
    今晚將軍澳約跑,先慢 jog 2K,之後衝澳景路,約 1.52K ~~

兩次衝斜的時間:

comment:兩次衝斜都 PB 左,因為死追住 256 同埋火仔  ...

恭喜PB~~ (Kenneth 兄以前用過此公仔)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2009-6-4 00:41 發表

恭喜PB~~ (Kenneth 兄以前用過此公仔)

你又記得既 ? 你一定係成日 PB 喇 ~~

升級   0%

擦汗

原帖由 =chairman= 於 2009-6-4 00:42 發表

你又記得既 ? 你一定係成日 PB 喇 ~~

已經好耐冇PB 了....
    上一次係1 月22 日造了個1500m PB~
    希望今年下半年唔會進入沈寂期.....(好似2007 年咁2 月後幾乎成年冇PB@@)

升級   0%

難過

原帖由 =chairman= 於 2009-6-4 00:13 發表

兩次衝斜的時間:

comment:兩次衝斜都 PB 左,因為死追住 256 同埋火仔  ...

1.52k斜路係計單程? 有冇晒草條斜咁斜呀?
    主席好快喎! pb再pb, 後生仔真係強勁!

升級   0%

擦汗

原帖由 叮叮噹 於 2009-6-4 01:58 發表

1.52k斜路係計單程? 有冇晒草條斜咁斜呀?
    主席好快喎! pb再pb, 後生仔真係強勁!

連續PB 我只係兩三年前先做到.....
    睇來係時候改返個態度了~
    如以前試過連續兩三日跑10k 每次都快過上次分幾兩分鐘....

升級   68.33%

該用戶從未簽到

comment:兩次衝斜都 PB 左,因為死追住 256 同埋火仔 ching ~~ 之後 256 ching 仲教左我一 d 跑步技巧,thx

唔好話教....大家硏究吓~